• Uncategorized

    Ole-Ole Coklat dari Langkawi

    Assalamualaikum Hai korang☺☺Sebenarnya aku plan schedule untuk Kembara Blogger Johor untuk part 2.Tapi disebabkan masalah teknikal,terpaksa schedule untuk minggu depan.So harap korang bersabarlah ye.hahaha…macamlah kan ada orang nak baca entry aku ni hah..Tapi takpe..kita anggaplah ramai orang yang akan baca entry Kembara Blogger Johor tu ye.. Meh aku senaraikan entry aku berkaitan dengan Kembara Blogger Johor yang di sponsor oleh Tourism Johor selama 4 hari 3 malam tu ye Trip Kembara Blogger Johor bersama Tourism Johor Kembara Bloggers Johor Berakhir juga Kembara Blogger Johor Part 1 | Eco Tourism Kg.Sg. Melayu Korang boleh baca kisah menarik aku bersama 21 orang blogger tu ye. Tapi entry ni kisah lain tau..Kisah aku…

  • percutian

    Percutian ke Langkawi -Part 3

    Assalamualaikum Heh!! masih terhegeh-hegeh nak buat part 3.Bukannya apa,akibat kesibukkan melanda,terpaksa on hold dulu aktiviti men”draft” entri percutian nie. Entry Lepas :- Percutian ke Langkawi -Part 1 Percutian ke Langkawi -Part 2 Kesibukkan nie bukan disengajakan occay...hehe..Preparation untuk membuka sebuah kedai masih dijalankan..Nak topup barang ke dalam kedai dan mencari pelbagai material dari supplier.AMAT menyusahkan…Huh!! baru aku tau,nak bukak kedai bukannya senang.. Oppss..tu nanti aku cerita..Nie aku ceritakan pulak kisah percutian aku tu ye. Occay...Hari kedua di Langkawi..Masa untuk pusing-pusing di seluruh tempat-tempat menarik di Langkawi. Walaupun tak banyak tempat aku lawati,tapi aku masih berpuas hati..Cumanya tak sempat la nak snap gambar terlalu banyak kan.. Dah keluar dari bilik hotel tepat…

  • percutian,  Top supporter,  Uncategorized

    Cenderahati Untuk Top Supporter Kisahsidairy.com

    Assalamualaikum Korang ingat lagi tak entry aku sebelum pi bercuti..Tuari aku ada bagitau korang nama-nama top supporter untuk Blog aku nie..Top supporter nie adalah rakan blogger yang rajin menyinggah dan memberi komen di Blog aku..Atas usaha sama mereka..cewahhh!!..sedikit saguhati tanda kenang-kenangan untuk mereka yang terlibat. Ole -ole dari langkawi memang aku beli khas untuk para supporter aku nie.. Kepada Rakan blogger yang tertera namanya dalam Top Supporter aku nie diminta kerjasama mereka untuk memberikan  nama/alamat/url blog korang pada aku. korang boleh emelkan kepada : sitirohaida81@gmail.com dengan kadar segera… Link Blog mereka.Kotlah ada yang belum terjah… ~Azhafizah.com ~Khirkhalid.com ~myfirdz-trulylove.blogspot.com ~www.mizzaiza.com ~ceritamayapersada.blogspot.com ~ourmemoria.blogspot.com ~blogashalya.blogspot.com ~sheilashahfiekry.blogspot.com ~duniazumal.blogspot.com ~jnjikita.blogspot.com Terima Kasih tak terhingga untuk…

  • percutian

    Setelah Beberapa Hari bercuti

    Assalamualaikum Rindu gile dengan blog ni..Nak update masa dalam percutian memang tak berkesempatan..Hari pertama percutian adalah aku update sikit..Masuk hari ke dua memang tak sempat nak update.. Setelah 4 hari bercuti,hari nie aku bekerja dengan penuh SEMANGAT..Walaupun penat tak hilang lagi,aku gagahi jugak untuk ke tempat kerja hari ni.Itupun cuti dah terlebih satu hari sebab aku sampai ke rumah 6 pagi semalam…Nak terus ke tempat kerja memang tak larat la.. Banyak cerita yang aku nak cerita sepanjang percutian aku ni..Ada berita gembira dan ada juga berita duka.. Itu nanti aku akan cerita pada next entry. Kalau korang termasuk dalam friendlist aku di facebook,pasti korang akan melihat notification tentang percutian aku.Dimana…

  • percutian

    Sampai sudah di Bumi Langkawi

    Assalamualaikum Walaupun lambat tiba di bumi Langkawi , tapi bersyukur sebab dapatjugak merasai bercuti di sini. Pengalaman menaiki feri adalah merupakan satu pengalaman yang baru bagi aku.Ini adalah pertama kali aku menaikinya, Memang 1st time menaiki Feri ni sangat sangat menakutkan.Nak nak bila Feri melanggar ombak yang kuat..Bergoyang goyang jugak…setiap kali seperti itu, confirm aku menjerit..Maklumlah ada sikit peel melatah aku.. Ni dah ondway nak balik ke Homesty.Dah melekitbadan dari malam tadi.Tak sempat pun nak mandi. Nak rest sekejap dan sambung perjalanan petang nanti…