• kisahsidairy.com,  lagu raya

    Lagu Raya lama Tetap menajdi pilihan

    Assalamualaikum Entry yang wajib setiap tahun iaitu pada bulan ramadhan..Haha…Bila belek-belek blog sendiri dah dua tahun aku buat entry ni.Pertama aku ada cerita di entry Lagu raya yang dinantikan dan lagu raya dah berkumandang. source:google Dah nak dekat raya ni kan,memang tak sah la kalau tak dengar lagu raya..Bermacam jenis lagu raya boleh dengar di radio..Nak yang sedih,tak sedih semuanya ada.Tapi bagi aku ,lagu raya lama paling win untuk halwa telinga aku weh! Paling win dan paling terasa bila adalah bila dengar lagu dari Junainah iaitu Suasana Riang di Hari raya.Lagu sudirman pun win jugaklah bagi aku..Kalau lagu sedih-sedih aku suka lagu Mamat Exist tu.Selain tu lagu siti nurhaliza dan…

  • kisahsidairy.com,  lagu raya,  salam ramadhan

    Lagu Raya Dah Berkumandang

    Assalamualaikum Dah pun 10 hari berlalunya Ramadhan kan..Pejam celik pejam celik lagi 2 minggu lebih sikit je dah nak raya..Sebut pasal raya nie,memanglah bersemangat..Semangat nak buat segala persiapan bagai.Baik dari segi baju raya,langsih raya,kuih raya..Semua sekali la..Ada jugak yang tukar segala bagai bila nak beraya nie…Opppsss…Kena bersederhana ye…Jangan terlalu sangat…hehehe…sebagai peringatan untuk diri sendiri je.. gambar :google..(haruslah ada gambar dalam setiap entry..baru syok nak baca..betul tak) Setakat ni pun,aku bersederhana sahaja…Cukupla untuk Nur awfiyah..Zaman kegemilangan beraya sakan dah habis bila kita dah berusia nie..Berusia ke?hehehe…Dah jadi ummi ngan babah ni,kira dah tua la kan.. Ni…satu lagi nak bagitahu kat korang…Special punya…Benda nie havoc sebelum masuk syawal je..Bila dah masuk syawal,memang…

  • lagu raya,  semangat nak raya

    Lagu raya yang Dinanti-nantikan Masa Dulu

    Assalamualaikum Bila dah dekat nak raya nie,Keluarlah lagu-lagu raya dari corong-corong radio. Rasa mereka akan mengeluarkan lagu raya pada pertengahan puasa.Tadi pagi Hotfm pun dah keluarkan lagu raya.Tapi kat office nie ada satu je radio online yang boleh bukak..iaitu Bapakku Fm Bapakku.fm nie memang banyak keluarkan lagu raya..so,sesambil buat keje aku dok melayan lagu raya. Dulu-dulu time tengah puasa nie aku memang suka dengar lagu Halaman Asmara dari ziana zain ft Awie. Masa aku kecil-kecil lagu nielah makcik-makcik aku yang muda-muda dok tunggu.Satu lagi aku dan makcik-makcik aku akan catit cerita-cerita yang bakal disiarkan pada hari raya..masatu penuh satu kalender tu kami conteng.Bila hari raya,kami lebih suka berkumpul beramai-ramai.maklum la…