kisahsidairy.com lifestyle blogger

Mengemas Sempena Tahun Baru Cina Lebih Mudah dengan WD-40®!

Assalamualaikum Mengemas Sempena Tahun Baru Cina Lebih Mudah dengan WD-40 | Hai korang,alahaiii..senang je kan..mudah je kan nak mengemas ni.Nak pulak dah dekat dengan perayaan Tahun Baru Cina ni.Mestilah sesuatu yang MERAH dan mengujakan akan muncul tidak lama lagi. Apakah Produk yang Hebat yang membantu dalam kerja-kerja mengemas ni.Meh aku perkenalkan produk dari WD40 ni.Ada […]

kisahsidairy.com

Simpan atau Buang

Assalamualaikum Hai korang☺☺ Berapa ramai readers yang membaca ni menyimpan email-email notification.Khasnya blogger lah yang mendapat puluhan notifications blogger lain setiap hari. Kalau sempat baca,maka sempatlah delete kan.Kalau tak sempat baca,maka makin beribanlah email notification dalam inbox Social. Ada ke yang jejak sampai berpuluh ribu macam aku atau lebih lagi? So,macam mana korang manage ? […]

BLOG MATTERS kisahsidairy.com

Blog under Construction lagi

Assalamualaikum Hai korang☺☺Haishhh..tak taulah kenapa tangan ni gatal sangat nak tukar template lagi.Asyik tukar jelah kerjanya.Untuk tahun ni je,aku dah dua kali tukar template.Ada je yang tak berkenan kat mata. source:google Actually bukan kerana tak berkenan kat mata ni,cuma bila ramai blogger dok update template terbaru mereka,mulalah dok godeh-godeh template baru jugak.Bila berkenan,tulah jadinya Tukar […]

kisahsidairy.com saya menang

Menang Mom’s Blogger Contest dari Motherhood Malaysia

Assalamualaikum Hai korang☺☺ Alhamdulillah..syukur ke hadrat Illahi kerana musim raya ni sejuk je bagi aku.Sejuk dengan rezeki yang datang bertimpa-timpa. Kalau itu hari aku ada menang cash Rm50  dari Kisahemasputih, sebelum tu aku  menang Mom’s Blogger Contest dari Motherhood Malaysia anjuran motherhood . Dan satu lagi ni,menang pulak lazada blogger contest.Walau tak dapat 1st prize,tapi dapat jugak […]

kisahsidairy.com saya menang

Menang Cash RM50 dari Giveaway Cash Kisah emas putih

Assalamualaikum Hai korang☺☺ alah…tak sangka sebenarnya,tapi itulah kenyataan bila lihat senarai pemenang dari giveaway Kisahemasputih.Tak sangka blog ni tersenarai diantara 20 orang pemenang yang akan mendapat cash RM50. Alhamdulillah,,rezeki untuk anak-anak jugak kan.Boleh la beli kan diorang stock makanan kat rumah tu. ada ke nama korang diantara 20 orang pemenang ni,cepat-cepat email uzu ye. Alhamdulillah,rezeki […]

RANDOM

Cari Makanan luar dan beriadah

Assalamualaikum Hai korang☺☺ ok,moh ler kita throwback cerita cuti raya minggu lepas.Dalam kepala ni sebenarnya banyak nak cerita,tapi nak sorting dulu gambar,nak buat itu ini,ambil masa jugaklah kan. Bila dah raya ni,memang takkan jumpa lauk ikan,telur,ikan masin tu semua.Dari raya pertama je dah jumpa ayam,udang,daging, dan lauk-lauk raya yang lain.Sampai lah raya ke tiga ,Kalau […]

BLOG MATTERS kisahsidairy.com

Warm up blog

Assalamualaikum Hai korang☺☺ 1st day naik kerja hari ni,mengadap jammed,mengadap pc dan semua kena hadap..hahaha Pastinya ramai yang baru naik kerja hari ni kan.Mood korang macam mana? Alhamdulillah no monday blues ye.Biasalah mood raya still on kan.Dah rindu dengan masakkan raya pulak..haishh..memacam kan..hahaha. Sebenarnya ini adalah entry warm up dalam berblog.Aku akui,dalam percutian memang tak […]

kisahsidairy.com segmen

Blogwalking selesai untuk peserta segmen bloglist kisahsidairy.com

Assalamualaikum Hai korang☺☺alhamdulillah,dapat jugak selesaikan hutang yang tertunggak.Dah habis blogwalking ke senarai peserta kisahsidairy.com. ALhamdulillah,walau peserta yang join tak sampai target,tetap bersyukur kerana mereka yang join memberikan komitmen yang baik,cuma ada satu blog je yang takde link yang betul.So terpaksa remove dari senarai peserta, Untuk korang yang dah join,dan nak blogwalking korang boleh lihat senarai […]

kisahsidairy.com segmen

Segmen: Bloglist kisahsidairy.com June 2017

Assalamualaikum Hai korang☺☺☺ Lama rasanya tak buat segmen ni..Dah hampir 3-4 tahun rasanya.Tetiba rasa nak buat satu bloglist untuk bulan june nanti.Dan selepas hari raya nanti,satu GA besar-besaran akan dibuat,so korang stay tuned je dulu ye.Tapi sebelum aku buat GA besar-besaran tu,nak refresh kan ingatan korang tentang blog ni.Yelah,mana tau orang tak mengenali blog ni.Syarat […]