• kisahsidairy.com,  lifestyle blogger

    Mengemas Sempena Tahun Baru Cina Lebih Mudah dengan WD-40®!

    Assalamualaikum Mengemas Sempena Tahun Baru Cina Lebih Mudah dengan WD-40 | Hai korang,alahaiii..senang je kan..mudah je kan nak mengemas ni.Nak pulak dah dekat dengan perayaan Tahun Baru Cina ni.Mestilah sesuatu yang MERAH dan mengujakan akan muncul tidak lama lagi. Apakah Produk yang Hebat yang membantu dalam kerja-kerja mengemas ni.Meh aku perkenalkan produk dari WD40 ni.Ada beberapa rangkaian dari Produk WD40 ni yang boleh membantu kita dalam kerja-kerja pembersihan rumah ni.Meh tengok apa dia. WD-40® Multi-Use Product(Produk Pelbagai Guna) Hebat untuk menggilap permukaan krom dan memulihkan kesinaran permukaan keluli tahan karat.Adakah karpet anda terdapat gula-gula getah? Dengan adanya produk ini,anda hanya perlu sembur di atasnya,gosok sedikit dan ia akan hilang.Terdapat kesan…

  • kisahsidairy.com,  parenting blogger

    Beli Potty Seat With Ladder untuk Naura

    Assalamualaikum Hai korang☺☺ Rasanya dah sesuai sangat kan nak Potty Train dak Naura tu.Umur pun dah masuk hampir 3 tahun.So apa yang umi buat adalah belikan dia Potty seat yang sekali dengan tangga tu.Senang kot nak guna dari potty train yang bawah tu. Disebabkan kat rumah tu ada jamban duduk je,so umi kena beli lah untuk dia.Actually sebelum ni pun umi dok basuh yak dia atas tu jugak.Tak suka basuh yak kat bawah..hehehe..Tapi bila tak guna Potty seat with Ladder tu,macam tergantunglah kaki dia.So,cepatlah kelengkang dia sakit menahan duduk atas tu.Yelah,kaki tergantung je kan., Tapi bila ada Potty seat with Ladder ni,senanglah kerja umi.Bila dia nak kencing or yak,umi letak…

  • kisahsidairy.com

    Simpan atau Buang

    Assalamualaikum Hai korang☺☺ Berapa ramai readers yang membaca ni menyimpan email-email notification.Khasnya blogger lah yang mendapat puluhan notifications blogger lain setiap hari. Kalau sempat baca,maka sempatlah delete kan.Kalau tak sempat baca,maka makin beribanlah email notification dalam inbox Social. Ada ke yang jejak sampai berpuluh ribu macam aku atau lebih lagi? So,macam mana korang manage ? Adakah korang buang atau simpan?Pada aku,aku memang tak suka nak simpan banyak-banyak notification dalam email ni.Sebolehnya aku akan buang sikit demi sedikit supaya jumlah tak banyak macam tu.Tapi setiap kali aku buang,aku akan baca sekilas apa yang dikongsikan di situ.Sebab manalah tau kan,ada isi penting yang kekadang kita perlu baca. So kena tapis jugak lagi.Ni…

  • blog,  kisahsidairy.com

    Blog under Construction lagi

    Assalamualaikum Hai korang☺☺Haishhh..tak taulah kenapa tangan ni gatal sangat nak tukar template lagi.Asyik tukar jelah kerjanya.Untuk tahun ni je,aku dah dua kali tukar template.Ada je yang tak berkenan kat mata. source:google Actually bukan kerana tak berkenan kat mata ni,cuma bila ramai blogger dok update template terbaru mereka,mulalah dok godeh-godeh template baru jugak.Bila berkenan,tulah jadinya Tukar template lagi!! Kali ni masih lagi menggunakan template Mesra Seo.Sama jugak dengan template lama,cuma aku suka template terbaru ni..ada gerak-gerak kat bawah header.Yang gerak tu,entry terkini yang atau entry yang dah terupdate kat blog.So senang korang nak klik kat situ..Ada ke orang klik eh….Harap adalah kan..sedihh Kalau korang perasan,widget tunggang terbalik lagi.Seperti template lepas,aku just…

  • kisahsidairy.com,  saya menang

    Menang Mom’s Blogger Contest dari Motherhood Malaysia

    Assalamualaikum Hai korang☺☺ Alhamdulillah..syukur ke hadrat Illahi kerana musim raya ni sejuk je bagi aku.Sejuk dengan rezeki yang datang bertimpa-timpa. Kalau itu hari aku ada menang cash Rm50  dari Kisahemasputih, sebelum tu aku  menang Mom’s Blogger Contest dari Motherhood Malaysia anjuran motherhood . Dan satu lagi ni,menang pulak lazada blogger contest.Walau tak dapat 1st prize,tapi dapat jugak vaucher rm100.huii..sape nak bagi kan voucher sebanyak tu.At least aku dapat beli apa-apa keperluan di website lazada.Semuanya ada beb.. Tapi yang ni aku nak cerita pasal kemenangan aku dalam contest Mom’s blogger contest motherhood ni.Memang tak disangka-sangka untuk menang tau.Entry last minit,tapi alhamdulillah..berhasil.Syukur sangat.Dalam contest ni, aku mendapat rm200 Voucher dari Motherhood.And aku tak tau…

  • kisahsidairy.com,  saya menang

    Menang Cash RM50 dari Giveaway Cash Kisah emas putih

    Assalamualaikum Hai korang☺☺ alah…tak sangka sebenarnya,tapi itulah kenyataan bila lihat senarai pemenang dari giveaway Kisahemasputih.Tak sangka blog ni tersenarai diantara 20 orang pemenang yang akan mendapat cash RM50. Alhamdulillah,,rezeki untuk anak-anak jugak kan.Boleh la beli kan diorang stock makanan kat rumah tu. ada ke nama korang diantara 20 orang pemenang ni,cepat-cepat email uzu ye. Alhamdulillah,rezeki yang tak disangka jugak kan.Sebenarnya da lagi contest yang aku menang,cuma belum sempat lagi nak announce kat blog ni.Insyallah,aku cari masa nak update nanti.

  • Uncategorized

    Cari Makanan luar dan beriadah

    Assalamualaikum Hai korang☺☺ ok,moh ler kita throwback cerita cuti raya minggu lepas.Dalam kepala ni sebenarnya banyak nak cerita,tapi nak sorting dulu gambar,nak buat itu ini,ambil masa jugaklah kan. Bila dah raya ni,memang takkan jumpa lauk ikan,telur,ikan masin tu semua.Dari raya pertama je dah jumpa ayam,udang,daging, dan lauk-lauk raya yang lain.Sampai lah raya ke tiga ,Kalau ada lebih ayam,selalunya mak akan beli lebih ayam,senang nak masak.So,akan jumpa ayam sahaja dalam minggu tu.Beraya rumah orang pun jumpa ayam..Oh ayam..Sampai dah muak tengok ayam.Tapi bila dapat makan ikan masin,sayur bening tu pun dah rasa nak menambah dua tiga kali. Bila aku dah balik ke kota tinggi,adik yang beraya di rumah mertua pun dah…

  • blog,  kisahsidairy.com

    Warm up blog

    Assalamualaikum Hai korang☺☺ 1st day naik kerja hari ni,mengadap jammed,mengadap pc dan semua kena hadap..hahaha Pastinya ramai yang baru naik kerja hari ni kan.Mood korang macam mana? Alhamdulillah no monday blues ye.Biasalah mood raya still on kan.Dah rindu dengan masakkan raya pulak..haishh..memacam kan..hahaha. Sebenarnya ini adalah entry warm up dalam berblog.Aku akui,dalam percutian memang tak banyak aku update cerita pasal percutian,Adalah dua tiga entry yang berkaitan dengan raya.So,korang boleh scroll kotak blog archieve.Banyak jugaklah entry raya. Tapi hari ni,entry untuk meneruskan cerita dan produk review yang akan dipamerkan di blog ini.So,kita warm up dulu tangan dan jari ni kerana lepas ni banyaklah cerita yang bakal aku ceritakan di blog kesayangan…

  • kisahsidairy.com,  segmen

    Blogwalking selesai untuk peserta segmen bloglist kisahsidairy.com

    Assalamualaikum Hai korang☺☺alhamdulillah,dapat jugak selesaikan hutang yang tertunggak.Dah habis blogwalking ke senarai peserta kisahsidairy.com. ALhamdulillah,walau peserta yang join tak sampai target,tetap bersyukur kerana mereka yang join memberikan komitmen yang baik,cuma ada satu blog je yang takde link yang betul.So terpaksa remove dari senarai peserta, Untuk korang yang dah join,dan nak blogwalking korang boleh lihat senarai peserta di SINI Banyak sebenarnya faedah kita blogwalking.Kalau ada masa dan ketika tu,rajin-rajinlah blogwalking,ambil masa sedikit untuk blogwalking,Kalau dapat hari ni 5 blog,esok 5 blog lagi kan.At least kita support each other dalam menaikkan PV rakan-rakan dan juga kita sendiri. Barulah namanya support segmen dari blogger.Jangan di harap blogger famous untuk blogwalking blog kita,blogger yang…

  • kisahsidairy.com,  segmen

    Segmen: Bloglist kisahsidairy.com June 2017

    Assalamualaikum Hai korang☺☺☺ Lama rasanya tak buat segmen ni..Dah hampir 3-4 tahun rasanya.Tetiba rasa nak buat satu bloglist untuk bulan june nanti.Dan selepas hari raya nanti,satu GA besar-besaran akan dibuat,so korang stay tuned je dulu ye.Tapi sebelum aku buat GA besar-besaran tu,nak refresh kan ingatan korang tentang blog ni.Yelah,mana tau orang tak mengenali blog ni.Syarat cukup mudah,just copy paste coding je..senang tau..Jom pakat join.Ajak rakan blogger lain untuk join segmen ni ye. Syarat-syarat untuk menyertai Segmen: Bloglist kisahsidairy.com June 2017 ni 1.Follow Blog Kisahsidairy.com Add to Circle Google+ Kisahsidairy dan Like Fanpage Blogsidairy 2. Buat Entry bertajuk “Segmen: Bloglist kisahsidairy.com June 2017” 3.Copy coding yang telah disediakan dibawah ini dan paste kan…