• jerebu,  kisahsidairy.com,  lifestyle blogger

    Jerebu Berkurangan

    Assalamualaikum Sebelum tu jangan terkejut dengan pembaharuan blog ni ye.Saja nak tukar template.Rasanya dah lama kot tak bersalin baju.Banyak lagi yang nak di ubah..Tapi slow-slow lah kan.Maklumlah,aku ni bukan pakar dalam bab coding ni.Mana yang aku tau tu,aku buat la..At least menjadi jugaklah..Janji ada warna pink sikit-sikit.Banyak lagi tu nak diubah menjadi warna pink.Cuma nak kena tengok coding tu satu-satu..Bukan senang OOOO!!!.. Dah,back to the topic.Masalah jerebu di negara kita ni,aku rasa dah menjadi satu masalah yang serius terhadap kesihatan kita kan.Yang risaunya adalah anak-anak.Kesian kat mereka kalau sakit.Kita pun kena jaga juga kesihatan dengan musim-musim macam ni.Yelah..Bila kita dah sakit,macam mana dengan anak-anak kita kan.Macam mana pulak kita nak…

  • INFO,  jerebu,  Sharing

    SIC :Sukarelawan Diperlukan

    Assalamualaikum Korang pun tau kan negara kita sedang dilanda Jerebu khususnya di Kuala Lumpur dan Selangor.Korang boleh check bacaan IPU  disetiap negeri di (SINI)Kebanyakkan Sekolah di sana ditutup akibat rekod IPU yang sangat tinggi. sumber:astroawani Usaha pelbagai pihak untuk membantu sedikit sebanyak di kawasan berjerebu ini adalah sesuatu yang perlu kita sokong.Untuk perkongsian kepada sesiapa yang mempunyai kelapangan esok untuk Misi Jerebu .Sukarelawan diperlukan untuk  mengedar topeng muka dan risalah berkaitan jerebu. Bagi yang tinggal berdekatan,boleh la join aktiviti sukarelawan ni Maklumat adalah seperti berikut: Aktiviti: Mengedarkan topeng muka & risalah berkaitan jerebuTarikh: Sabtu, 15 Mac 2014.Masa: 10 Pagi – 1 TengahariTempat Berkumpul: NZ Garden (berdekatan dengan KLCC)* Sukarelawan akan…

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE