Showing 153 Result(s)
Ada 10 Cara Menangani Stress yang perlu korang tahu
INFO Sharing

10 Cara yang perlu korang tahu untuk menangani stress

10 Cara yang perlu korang tahu untuk menangani stress | Umi percaya ramai dikalangan kita tak lari dari stress.Stress dengan kerja, dengan anak, dengan pasangan dan pelbagai lagi yang jadi penyebab kita stress.   Stress ni kalau kita tak menanganinya boleh menyebabkan timbulnya penyakit tau.Antara penyakit yang datangnya dari stress adalah depresi, sakit jantung, gangguan pencernaan dan banyak lagi la.   Antara cara untuk kita menangani stress ni boleh diikuti …

INFO

CARA SEMAK eKASIH BAGI MEMBASMI KEMISKINAN

Assalamualaikum CARA SEMAK eKASIH BAGI MEMBASMI KEMISKINAN | Pelbagai usaha kerajaan bagi membasmi kemiskinan yang ada di Malaysia ni patut diberikan pujian.Jika tiada program seperti ini,kita tidak akan tahu mengenai mereka yang miskin.Kita sebagai rakyat Malaysia juga perlu prihatin bagi membantu program ini berjalan lancar.Perlu sebarkan usaha kerajaan bagi membasmi kemiskinan di Malaysia ini. Entry ni bukanlah entry membodek atau apa,tapi salah satu cara untuk aku menolong menyebarkan benda yang …

INFO RANDOM

Tarikh Hari Raya Haji 2018 1439H

Assalamualaikum Tarikh Hari Raya Haji 2018 1439H| Dah pun dekat kan dengan hari raya haji. Tak sangka pulak pengumuman tarikh raya haji  2018 keluar hari ni.   Debor dia macam nak raya puasa pulak. Hahaha.. Tapi tulah kan, kena pulak hari rabu. So terpaksalah ambil cuti lama sikit nanti   Tarikh Raya Haji 2018 1439H Rabu 22 Ogos 2018 Selamat menyambut hari raya Haji Moga mereka yang mengerjakan haji tahun …

INFO

CARA KESAN EMAS PALSU

Assalamualaikum CARA KESAN EMAS PALSU | Bukan suka-suka nak up cerita ni.Tapi ini yang berlaku pada aku.Nak buktikan pihak mana yang salah dah terlalu lambat.Cuma dari pengalaman yang aku dapat,buat aku lebih berhati-hati .Emas keluar masuk untuk digadai ni,bukan hanya pada aku je,rasa  semua orang yang ada pasang suruh kehidupan pun pernah melalui cerita macam aku tentang GADAIAN EMAS.Malu pulak aku nak menulis,tapi aku tulis ni sebab untuk share dengan …

INFO parenting blogger

Sawan Tarik di Kalangan kanak-kanak

Sawan Tarik di Kalangan kanak-kanak | Semestinya setiap sesuatu kejadian datangnya dari Allah swt yang ingin menguji kekuatan hamba Nya.Sawan Tarik di kalangan anak-anak ni bukan selalu kita dengar,jarang-jarang,tapi bila kita mendengarnya,boleh menjadikan kita takut dan fobia berhadapan dengan sawan tarik ni.Nauzubillah dan mintak dijauhkan dari kalangan kita semua.   Dulu aku pernah berhadapan dengan sawan tarik ni,bila satu malam tu,jiran berdekatan,tengah malam,bawa anak dia  ke rumah jiran sebelah sambil …

INFO

myGDEX memudahkan penghantaran barang ke serata tempat

  myGDEX memudahkan penghantaran barang ke serata tempat | Zaman serba moden ni,semuanya dihujung jari.Nak hantar barang,khususnya kepada peniaga yang kerap menggunakan khidmat penghantaran barang termasuklah dokumen.Kalau dulu,kita nak hantar barang ,kena pergi ke Courier pos,kemudian kena menunggu giliran untuk melengkapkan dokumen pengeposan.Kena isi borang dan sebagainya. Sekarang ni dah mudah..seperti yang aku katakana tadi,semuanya di hujung jari tanpa perlu keluar ke couries pos untuk kita hantar barang.Kat rumah,kat opis …

INFO syawal

Tarikh tengok anak bulan syawal 2018

Assalamualaikum Tarikh tengok anak bulan syawal 2018 | Mesti ramai yang dah pun mula bercuti hari ni kan.Rata-ratanya yang balik jauh tu dah pun balik.Tinggal yang kampung berdekatan je yang belum lagi balik kan.Mesti dah tak sabar nak tunggu pengumuman hari raya 2018 kan.Agak-agak bila kita nak tengok anak bulan syawal  untuk tahun 2018 ni.Mesti korang excited ni,bukan korang je,malah aku sendiri pun dah tak sabar nak menantikan pengumuman hari …

FOOD REVIEW

A Fresh New Addition to Domino’s Hottest Korean Sensation

Assalamualaikum Fall in love all over again with the sweet and spicy Ssamjeang flavors especially created by Domino’s Pizza. Hot on the trail of its popular Ssamjeang Pizza range, Domino’s introduces its latest addition, the new Ssamjeang Prawn pizza, the fourth variant added to the range. Featuring springy, succulent prawns marinated with Italian herbs & spices coupled with nutritious seaweed that’s rich with umami flavour, fresh cherry tomatoes, green peppers, …

INFO

5 Perkara penting yang perlu kita check sebelum balik kampung

Assalamualaikum 5 Perkara penting yang perlu kita check sebelum balik kampung | Dah start bercuti ke korang-korang semua.Amboi…penuh wall dok cerita pasal suasana nak sambut raya kan.kemain korang kan,bawak bag dah macam bawak almari.Tu pun rasa tak cukup bonet nak letak.hahahaha… Ke mana destinasi korang tahun ni,Beraya di rumah mertua atau di rumah orang tua?Alhamdulillah,raya tahun ni aku berada di rumah keluarga aku di Kota Tinggi. tahun ni kita #teamrayajohor …

INFO

Carlo Rino Offer sehingga 70% untuk Raya

Assalamualaikum Carlo Rino Offer sehingga 70% untuk Raya | Actually bukan selalu pun nak bertukar handbag ni.Jarang sekali.Selalunya kalau aku beli pun time offer je.Kalau takde offer macam ni,memang aku takkan belilah.Kalau dah harga beg tu 3-4 ratus,fikir 5-6 kali jugak.Kalau dulu zaman berdua je takpelah jugak,kenyit mata kat laki,dia on je bayarkan. Sekarang ni kena pentingkan keperluan untuk anak dulu.Disebabkan baju-baju anak aku dah prepare lebih awal lagi,so ada …