INFO

CARA SEMAK eKASIH BAGI MEMBASMI KEMISKINAN

Assalamualaikum CARA SEMAK eKASIH BAGI MEMBASMI KEMISKINAN | Pelbagai usaha kerajaan bagi membasmi kemiskinan yang ada di Malaysia ni patut diberikan pujian.Jika tiada program seperti ini,kita tidak akan tahu mengenai mereka yang miskin.Kita sebagai rakyat Malaysia juga perlu prihatin bagi membantu program ini berjalan lancar.Perlu sebarkan usaha kerajaan bagi membasmi kemiskinan di Malaysia ini. Entry […]

emas INFO

CARA KESAN EMAS PALSU

Assalamualaikum CARA KESAN EMAS PALSU | Bukan suka-suka nak up cerita ni.Tapi ini yang berlaku pada aku.Nak buktikan pihak mana yang salah dah terlalu lambat.Cuma dari pengalaman yang aku dapat,buat aku lebih berhati-hati .Emas keluar masuk untuk digadai ni,bukan hanya pada aku je,rasa  semua orang yang ada pasang suruh kehidupan pun pernah melalui cerita macam […]

INFO parenting blogger

Sawan Tarik di Kalangan kanak-kanak

Sawan Tarik di Kalangan kanak-kanak | Semestinya setiap sesuatu kejadian datangnya dari Allah swt yang ingin menguji kekuatan hamba Nya.Sawan Tarik di kalangan anak-anak ni bukan selalu kita dengar,jarang-jarang,tapi bila kita mendengarnya,boleh menjadikan kita takut dan fobia berhadapan dengan sawan tarik ni.Nauzubillah dan mintak dijauhkan dari kalangan kita semua.   Dulu aku pernah berhadapan dengan […]

INFO

myGDEX memudahkan penghantaran barang ke serata tempat

  myGDEX memudahkan penghantaran barang ke serata tempat | Zaman serba moden ni,semuanya dihujung jari.Nak hantar barang,khususnya kepada peniaga yang kerap menggunakan khidmat penghantaran barang termasuklah dokumen.Kalau dulu,kita nak hantar barang ,kena pergi ke Courier pos,kemudian kena menunggu giliran untuk melengkapkan dokumen pengeposan.Kena isi borang dan sebagainya. Sekarang ni dah mudah..seperti yang aku katakana tadi,semuanya […]

food Review

A Fresh New Addition to Domino’s Hottest Korean Sensation

Assalamualaikum Fall in love all over again with the sweet and spicy Ssamjeang flavors especially created by Domino’s Pizza. Hot on the trail of its popular Ssamjeang Pizza range, Domino’s introduces its latest addition, the new Ssamjeang Prawn pizza, the fourth variant added to the range. Featuring springy, succulent prawns marinated with Italian herbs & […]

INFO

5 Perkara penting yang perlu kita check sebelum balik kampung

Assalamualaikum 5 Perkara penting yang perlu kita check sebelum balik kampung | Dah start bercuti ke korang-korang semua.Amboi…penuh wall dok cerita pasal suasana nak sambut raya kan.kemain korang kan,bawak bag dah macam bawak almari.Tu pun rasa tak cukup bonet nak letak.hahahaha… Ke mana destinasi korang tahun ni,Beraya di rumah mertua atau di rumah orang tua?Alhamdulillah,raya […]

INFO

Carlo Rino Offer sehingga 70% untuk Raya

Assalamualaikum Carlo Rino Offer sehingga 70% untuk Raya | Actually bukan selalu pun nak bertukar handbag ni.Jarang sekali.Selalunya kalau aku beli pun time offer je.Kalau takde offer macam ni,memang aku takkan belilah.Kalau dah harga beg tu 3-4 ratus,fikir 5-6 kali jugak.Kalau dulu zaman berdua je takpelah jugak,kenyit mata kat laki,dia on je bayarkan. Sekarang ni […]

INFO

Ketahui Perbezaan O-matcha dan Teh Hijau

Assalamualaikum Ketahui Perbezaan O-matcha dan Teh Hijau | Pernah tak korang mengenali apa itu O-Matcha? dan apa bezanya dengan  Teh Hijau? Actually aku tak pernah tau pasal O-Matcha sehinggalah di perkenalkan oleh Owner Cafe Tsujiri iaitu Mr.Alex. Gara-gara pergi ke Food Review tu lah aku mengenali perbezaan O-Matcha dengan Teh Hijau tau.Korang boleh tengok entry […]