Showing 12 Result(s)
PARENTING TIPS

Bayi kembung Dan Cara Mengatasinya

Assalamualaikum Entry nie berkaitan dengan Nur Awfiyah malam tadi.Memang dari malam semalam macam dah perasan Fiyah rasa tak selesa bila kerap merengek..Selalunya Fiyah merengek bila nak susu dan pampers dah basah je. Buat masa nie bila petang,aku memang tak mandikan dia.Just lap-lap je badan.Yang penting setiap kali mandi atau lap badan,aku akan urut-urut badan fiyah dengan minyak Telon.Aku tak guna minyak uyi tu sebab rasa tak selesa bila aku sendiri …

TIPS

Rahsia dan Kelebihan Di Dalam Ais

Assalamualaikum sumber:google Siapa yang tak suka ais sila angkak tangan!!..Aku tak nak angkat sebab aku suka denga ais nie..hehe..Kot la korang suka. Ada orang kata jangan suka sangat minum ais,tak bagus.. Kalau korang nak tau,Zat di dalam ais tidak akan mampu dihasilkan oleh mana-mana saintis mahupun manusia”. Jangan ingat minum ais tu tak elok untuk kesihatan. Sebenarnya ada kebaikan didalam keburukan. Udara panas lebih memudahkan penyebaran penyakit berjangkit kerana bakteria …

TIPS

Sakit menjelangnya menstruasi/Haid

Assalamualaikum Para wanita diluar sana,Adakah korang mengalami sakit atau senggugut bila tibanya menstruasi atau haid Adakah korang jugak seperti aku yang mengalami senggugut. ihsan google Selepas kawen nie senggugut aku makin menjadi-jadi..Kalau boleh nak terguling-guling je dekat atas katil. Tapi aku malas layan sangat sebab kalau layan penyakit nie ,makin teruk pulak..Jumpa Doktor??? itu paling aku takut..Bukannya dulu aku tak pernah jumpa doktor..selalu sangat..maklumlah dulu ada pengalaman menjadi pesakit jantung …

ILMIAH tazkirah jumaat

Apabila Kita Mengalami Tekanan

Assalamualaikum Salam jumaat..Alhamdulillah,bertemu lagi kita di hari jumaat ini kan. Dalam kehidupan seharian,kita tidak lari dari menghadapi tekanan.. Apa kita akan buat apabila kita dalam situasi itu??Perlukah marah-marah dan terikut-ikut dengan bisikan syaitan yang mengajak kita melakukan perkara-perkara yang melalaikan dan menjadikan kita hambanya,,, Mari kita amalkan ayat dibawah ini,insyallah,Dia akan menolong kita..

PARENTING PARENTING TIPS renungan bersama

21 Petua Eratkan kasih Sayang Suami Isteri

Assalamualaikum Hari nie rasa nak share denga korang yang membaca blog nie.Pada yang dah kahwin dan juga akan berkahwin.hehe.. Aku terbaca di dalam facebook.So nak share jugak dengan korang.Antara petua untuk eratkan kasih sayang Suami isteri. 1)Cium tangan suami dan dahi siteri setiap kali sebelum berpisah ke tempat kerja masing masing. 2)Jika berpisah lebih dari sehari seperti untuk tugasan luar daerah,tmabah rutin harian tadi dengan pelukan dan ciuman. 3)Walau sesibuk …

ILMIAH

KEISTIMEWAAN ORANG BERSEDEKAH

Assalamualaikum Salam pagi jumaat semua.Alhamdulillah bertemu lagi kita di penghulu hari ini.Insyallah moga hari nie lebih baik dari semalam..Kot ler korang semalam lebih baik dari hari ni.Tu sebab semalam hari special untuk korang.hari nie dah tak payah nak special sangat.haha.At least hari yang dipenuhi dengan semyuman..bukan senyum terpaksa okeh!! nak share sikit tentang keistimewaan bersedekah.Bersedekah tu tak kira la dari segi ape pun,baik wang,barang-barangan.Yang penting,Seyuman itu pun satu sedekah tau.Tapi …

HEALTHY

Khasiat Buah-Buahan Dan Sayuran Mentah

Assalamualaikum Terbaca artikel nie..rasa patut dikongsi kot..hehe Mengkonsumsi jus sayur dan buah mentah (raw food) setiap hari terbukti banyak manfaatnya bagi kesihatan tubuh. Dengan pola makan tersebut, nutrisi yang lengkap dan segar boleh diperolehi dan membuat tubuh lebih sihat. Dilansir oleh laman NaturalNews, berikut ini antara lain manfaat yang boleh anda nikmati bila mengambil jus buah-buahan dan sayur mentah: > Menyembuhkan gangguan pencernaanSalah satu penyembuhan paling berkesan dari penyakit gangguan pencernaan …

ILMIAH

Sharing Is Caring

                               Assalamualaikum Hi blogger…seperti biase berblogging berblogwalking di blog2 mereka.. Di malam yang tenang…tanpa gangguan sang suami..kih..kih… Terdiam terkedu seketika bila eda melawat blog seorang blogger nie..Sejuk hati dan tetiba rase sesuatu bila singgah blog die.. SANTAI SEJENAK (klik sini) Memang  ramai blogger yang memperdengarkan lagu yang begitu merdu selain bacaan ayat2 al quran..Sungguh saya teruja… Ingin mengajak blogger menjenguk dan mendengar sesuatu yang amat bermanfaat.. Insyallah..

ILMIAH

Tips Untuk Blogger + Pelajar yang akan menghadapi exam..

Assalamualaikum ..Wassup Bloger.. Korang sihat?..Hari nie Eda masih lagi demam,selsema dan sedikit batuk..tapi kurang la dari mlm tadi.. Kat Rumah je hari nie..Since today Mc…eda dari tadi buat Blogwalking kt Blog2 lain.. Tetibe singgah kat santu blog nie..Teringat pulak yang Adik Eda akan menghadapi spm xlama lagi.. Sedia maklum kebanyakkan blogger2 nie banyak yang terdiri dari mereka yang menghadapi final exam untuk spm nanti.. So bile Eda singgah kt blog …