Ilmiah INFO PARENTING RANDOM

Bayi kembung Dan Cara Mengatasinya

Assalamualaikum Entry nie berkaitan dengan Nur Awfiyah malam tadi.Memang dari malam semalam macam dah perasan Fiyah rasa tak selesa bila kerap merengek..Selalunya Fiyah merengek bila nak susu dan pampers dah basah je. Buat masa nie bila petang,aku memang tak mandikan dia.Just lap-lap je badan.Yang penting setiap kali mandi atau lap badan,aku akan urut-urut badan fiyah […]

Ilmiah INFO kisahsidairy.com

Rahsia dan Kelebihan Di Dalam Ais

Assalamualaikum sumber:google Siapa yang tak suka ais sila angkak tangan!!..Aku tak nak angkat sebab aku suka denga ais nie..hehe..Kot la korang suka. Ada orang kata jangan suka sangat minum ais,tak bagus.. Kalau korang nak tau,Zat di dalam ais tidak akan mampu dihasilkan oleh mana-mana saintis mahupun manusiaā€¯. Jangan ingat minum ais tu tak elok untuk […]

Ilmiah RANDOM

Tegur Menegur Tu Penting

Assalamualaikum Kekadang orang takkan boleh terima kalau ditegur secara terang terangan..Cara kita menegur pun kenalah pada tempatnya jugak.Kadang kadang, kita s3bagai kawan, saudara ataupun jiran perlu jugak menegur sesuatu yang kita rasakan untuk perlu ditegur, Cuma, berilah teguran secara baik, tapi bukan dengan cara memerli. Salam khamis semua…

Ilmiah INFO Tips

Sakit menjelangnya menstruasi/Haid

Assalamualaikum Para wanita diluar sana,Adakah korang mengalami sakit atau senggugut bila tibanya menstruasi atau haid Adakah korang jugak seperti aku yang mengalami senggugut. ihsan google Selepas kawen nie senggugut aku makin menjadi-jadi..Kalau boleh nak terguling-guling je dekat atas katil. Tapi aku malas layan sangat sebab kalau layan penyakit nie ,makin teruk pulak..Jumpa Doktor??? itu paling […]

Ilmiah INFO salam jumaat tazkirah jumaat

Apabila Kita Mengalami Tekanan

Assalamualaikum Salam jumaat..Alhamdulillah,bertemu lagi kita di hari jumaat ini kan. Dalam kehidupan seharian,kita tidak lari dari menghadapi tekanan.. Apa kita akan buat apabila kita dalam situasi itu??Perlukah marah-marah dan terikut-ikut dengan bisikan syaitan yang mengajak kita melakukan perkara-perkara yang melalaikan dan menjadikan kita hambanya,,, Mari kita amalkan ayat dibawah ini,insyallah,Dia akan menolong kita..

Ilmiah Sharing

KEISTIMEWAAN ORANG BERSEDEKAH

Assalamualaikum Salam pagi jumaat semua.Alhamdulillah bertemu lagi kita di penghulu hari ini.Insyallah moga hari nie lebih baik dari semalam..Kot ler korang semalam lebih baik dari hari ni.Tu sebab semalam hari special untuk korang.hari nie dah tak payah nak special sangat.haha.At least hari yang dipenuhi dengan semyuman..bukan senyum terpaksa okeh!! nak share sikit tentang keistimewaan bersedekah.Bersedekah […]

Ilmiah Sharing

Khasiat Buah-Buahan Dan Sayuran Mentah

Assalamualaikum Terbaca artikel nie..rasa patut dikongsi kot..hehe Mengkonsumsi jus sayur dan buah mentah (raw food) setiap hari terbukti banyak manfaatnya bagi kesihatan tubuh. Dengan pola makan tersebut, nutrisi yang lengkap dan segar boleh diperolehi dan membuat tubuh lebih sihat. Dilansir oleh laman NaturalNews, berikut ini antara lain manfaat yang boleh anda nikmati bila mengambil jus buah-buahan […]

Ilmiah

Sharing Is Caring

                               Assalamualaikum Hi blogger…seperti biase berblogging berblogwalking di blog2 mereka.. Di malam yang tenang…tanpa gangguan sang suami..kih..kih… Terdiam terkedu seketika bila eda melawat blog seorang blogger nie..Sejuk hati dan tetiba rase sesuatu bila singgah blog die.. SANTAI SEJENAK (klik sini) Memang  ramai blogger yang memperdengarkan lagu yang begitu merdu selain bacaan ayat2 al quran..Sungguh saya […]