• Hotel Review

    Hotel Murah di Pontian Johor

    Hotel Murah di Pontian Johor | Hai korang…lama tak cerita tentang cerita-cerita personal.Tapi entry ni nak kata personal pun ye jugak sebabnya bayaran sendirian berhad dan bukan di taja.   Actually kalau nak diikutkan event aku pada hari tu boleh je nak balik malam ke JB.Tapi disebabkan event pun habis malam,takut jugak nak lalu jalan Pontian tu malam-malam gini.So,aku decide untuk stay semalam di sini.Kalau ikut plan aku booking hotel lain,tapi tak taulah kenapa last minute aku cancel dan book Sunflower Hotel ni.Mybe murah kot.Bagi akulah kan,kalau kita nak stay kat hotel untuk satu malam,pulak tu boleh kira berapa jam je penginapan kita kat hotel tu,prefer Hotel bajet dan hotel…

  • Hotel Review

    Menginap di Le Grandeur Palm Resort Senai Johor

    Assalamualaikum Menginap di Le Grandeur Palm Resort Senai Johor | Hai korang..Actually percutian ni hanyalah untuk menemankan babah ke Seminar pada malam Sabtu hari tu.Kami sebenarnya dari Melaka pada Khamis untuk menghantar MIL ke sana.So,disebabkan babah ada seminar di Senai,Maka kami ambil peluang untuk menginap di sini membawa anak-anak. Kalau ikutkan Seminar babah di Hotel ZamSaham,tapi memandangkan bawa pulak anak-anak ni,haruslah kena tempat yang ada kolam renang dan memudahkan kami untuk beriadah kan..Takdelah anak terperap je dalam bilik..Tapi memang terperap pun…hahahaha Sebelum kami ke Melaka lagi kami dah menempah Le Grandeur Palm Resort Johor ni melalui Agoda.Boleh dikatakan Harga Agoda lebih murah dari yang lain.Aku ambil semalam hanya Rm152 belum…

  • Hotel Review,  johor bahru,  travelblogger

    Kembara Blogger Johor Part 8 | Tunamaya Beach Resort & Nelayan Seafood

    Kembara Blogger Johor Part 8 | Tunamaya Beach Resort & Nelayan Seafood |Kami beredar pulang ke tempat penginapan kami di Desaru Tunamaya Beach & SPA Resort.Sebenarya dah lama betul tak menginap di tepi pantai macam ni.Sesekali kan ambil angin laut memang best. Actually,aku tak pernah pun menginap disini walaupun jarak antara rumah aku kesini mengambil masa lebih kurang sejam. Tapi bila bersama Kembara Blogger Johor,ini merupakan pengalaman yang cukup berharga  bagi aku.Thanks to Desaru Tunamaya kerana memberikan kami penginapan yang selesa disini.   Tunamaya Beach & SPA Resort ni terletak di Bandar Penawar Kota Tinggi Johor.Resort ini mempunyai 134 guest rooms dan Suites. Standard Twin-54 bilik Standar Family-54 bilik Deluxe…

  • food Review,  JDT BLOGGER,  JOHOR,  Travel,  VISIT JOHOR

    Kembara Blogger Johor Part 4 | Hotel Amari dan Dapur Warisan

    Kembara Blogger Johor Part 4 | Hotel Amari dan Dapur Warisan | Sambung lagi kesinambungan cerita Kembara Blogger Johor Part 3.Jenuh jugak nak menghabiskan cerita ni. So.. lepas pada kami ke Legoland dan Hello Kitty,hah..korang boleh refer entry part 3 di bawah ni ye.Kami bergerak untuk ke Hotel Penginapan kami iaitu Hotel Amari yang terletak di tengah Bandaraya Johor Bahru.Hotel Amari is The Most Popular Hotel in Johor Bahru tau.Memang recommended sangat -sangat kat korang yang ingin bercuti di Johor ni.Bila korang menginap di Hotel yang terletak di tengah-tengah Bandaraya Johor ni,senanglah untuk korang kemana-mana.At least nak cari Uber ,grab car dan teksi pun senang. Ok..meh aku ceritakan sedikit tentang…

  • Hotel Review,  shortvacation

    Review | Merdeka Hotel Kluang

    Assalamualaikum Hai korang ☺☺☺..Emm….baru ni rasa boleh up entry santai..Semalam mc..Mungkin sebab penat sangat,tu yang kena demam,selsema dan batuk..Sebenarnya dari Jumaat lagi rasa macam dah lain macam,tapi kuatkan jugak diri ni demi nak tengok Program ni berjalan dengan lancar. Actually,sepatutnya aku dah up pasal Program Kasih JDT Blogger Bersama Anak-anak Yatim Kluang.Tapi aku on hold dulu..Sebab banyak gambar yang perlu di tapis..Kalau korang nak tengok banyak lagi gambar masa program tu,korang boleh lah jengah di page JDT Blogger. Banyak benda nak aku masukkan dalam entry tu..So,mungkin kena ada masa sikit update entry tu..So stay tuned ye.Oklah..hari ni aku sempat untuk buat review Hotel penginapan aku sepanjang aku di Kluang.So far…

  • Hotel Review

    Pengembaraan Terindah di Sekita Bangkok

    Assalamualaikum Siapa saja yang tak kenal dengan negara Thailand? Dan kalau sebut saja pasal Thailand, mesti bandar Bangkok akan menjadi pilihan utama para pelancong dari seluruh pelusuk dunia untuk pergi bercuti kan. Kerana apa? Haaa, kalau korang nak tahu bandar ni sebenarnya merupakan salah satu bandar yang terbesar dan paling meriah di Asia Tenggara dan ia adalah ibu kota bagi negara Thailand. Bandar ni adalah salah satu bandar yang bersejarah dan terdapat banyak tempat tarikan pelancong untuk dilawati di sekitar hotels in Bangkok. Ia juga terdapat banyak pilihan hotel yang boleh korang pilih. Hotel bajet, guesthouse, hotel mewah, semuanya ada. Korang boleh pilih ikut bajet korang. Tips untuk pemilihan tempat…

  • family day,  Hotel Review,  kisahsidairy.com,  lifestyle blogger,  officemate

    Family Day Di Tanjung Sepang Beach Resort

    Assalamualaikum Lambat beno ler aku nak cerita pasal Family Day ni kan.Sebenarnya planning nak buat family day dengan rakan-rakan office ni dah lama.Disebabkan perlu peruntukkan yang besar jugak,collect duit  tiap-tiap bulan untuk penginapan dan makanan. Dari bulan 3 lagi dah kami planning untuk ke sana.Tak semua lah officemate yang ikut.Ada dalam 35 orang je yang ikut sebab ramai yang cancel last minute. So masa 28hb Mei tu selepas balik kerja tengahari,kitorang dah bersiap untuk ke Tanjung Sepang.Hari sabtu tu kerja.so balik kerja lah kan. Sebagai urusetia makanan,aku dah balik awal.so tak join lah dengan diorang untuk kumpul sama-sama di sana. Dari rumah,ke kampung ambil masa dalam 1 jam perjalanan..Sampai rumah…

  • Hotel Review,  kisahsidairy.com,  outing,  parenting blogger,  weekend

    Beriadah Di Tunamaya Desaru Beach & Spa Resort

    Assalamualaikum Cerita hujung minggu hari tu,Saja nak bawak anak-anak pi jenjalan..Bukan jalan mana pun,dok ajak mandi pool je..Kalau kat rumah sibuk je nak mandi dalam besen.So,bila dah babah dan umi free ahad tu,ajak ler awfiyah pi mandi pool. Lagipun hari minggu je dapat spend masa dengan awfiyah..Yelah sejak awfiyah dah duduk kat kampung ni,makin rajin la ummi dia balik kampung..Mana boleh weh hidup tanpa anak..Macam tak lengkap rasanya. So,Disebabkan adik pun ada yang balik,pergilah kami 3 kereta.Jangan tanya tentang bayaran masuk berapa ye,sebab pool tu untuk mereka yang sewa hotel je tak silap aku..Aku masuk situ pun kebetulan ada saudara yang stay kat hotel tu..So berkongsilah kami pool tu jugak..Bukan…

  • Hotel Review

    Review place – Tanjung Sepang Resort

    Assalamualaikum Wah !!!! rase nak review tempat nie .Dari pengalaman sahabat yang pergi tempat nie memang nampak menarik..Kalau tengok website die pun boleh tertarik der… Tanjug Sepang nie terletak di kawasan kota tinggi Johor Darul Takzim (wahhh…penuh gitu) Tempatnye bersih…Ade Chalet,Swimming Pool ,Function Room dan Beach..Mesti la kan..name pun tepi laut..haha Kadar sewa yang dikenakan pun amat la berpatutan..Memang aku belum pergi tempat nie walaupun jarak jauh dari rumah aku nie xsampai ler 3-4 jam perjalanan..Tapi xsemua tempat nak diterokai kan? Yang mane orang kate menarik tu la,kite akan review..kalau puas hati ,baru la pergi..Memang bercita-cita untuk pergi ke sini nanti..tengoklah minggu depan ke…tahun depan ke..Mak kata,time cuaca sekarang nie…

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE