Hotel Review

Hotel Murah di Pontian Johor

Hotel Murah di Pontian Johor | Hai korang…lama tak cerita tentang cerita-cerita personal.Tapi entry ni nak kata personal pun ye jugak sebabnya bayaran sendirian berhad dan bukan di taja.   Actually kalau nak diikutkan event aku pada hari tu boleh je nak balik malam ke JB.Tapi disebabkan event pun habis malam,takut jugak nak lalu jalan […]

Hotel Review

Menginap di Le Grandeur Palm Resort Senai Johor

Assalamualaikum Menginap di Le Grandeur Palm Resort Senai Johor | Hai korang..Actually percutian ni hanyalah untuk menemankan babah ke Seminar pada malam Sabtu hari tu.Kami sebenarnya dari Melaka pada Khamis untuk menghantar MIL ke sana.So,disebabkan babah ada seminar di Senai,Maka kami ambil peluang untuk menginap di sini membawa anak-anak. Kalau ikutkan Seminar babah di Hotel […]

Hotel Review johor bahru travelblogger

Kembara Blogger Johor Part 8 | Tunamaya Beach Resort & Nelayan Seafood

Kembara Blogger Johor Part 8 | Tunamaya Beach Resort & Nelayan Seafood |Kami beredar pulang ke tempat penginapan kami di Desaru Tunamaya Beach & SPA Resort.Sebenarya dah lama betul tak menginap di tepi pantai macam ni.Sesekali kan ambil angin laut memang best. Actually,aku tak pernah pun menginap disini walaupun jarak antara rumah aku kesini mengambil […]

food Review JDT BLOGGER JOHOR Travel VISIT JOHOR

Kembara Blogger Johor Part 4 | Hotel Amari dan Dapur Warisan

Kembara Blogger Johor Part 4 | Hotel Amari dan Dapur Warisan | Sambung lagi kesinambungan cerita Kembara Blogger Johor Part 3.Jenuh jugak nak menghabiskan cerita ni. So.. lepas pada kami ke Legoland dan Hello Kitty,hah..korang boleh refer entry part 3 di bawah ni ye.Kami bergerak untuk ke Hotel Penginapan kami iaitu Hotel Amari yang terletak […]

Hotel Review shortvacation

Review | Merdeka Hotel Kluang

Assalamualaikum Hai korang ☺☺☺..Emm….baru ni rasa boleh up entry santai..Semalam mc..Mungkin sebab penat sangat,tu yang kena demam,selsema dan batuk..Sebenarnya dari Jumaat lagi rasa macam dah lain macam,tapi kuatkan jugak diri ni demi nak tengok Program ni berjalan dengan lancar. Actually,sepatutnya aku dah up pasal Program Kasih JDT Blogger Bersama Anak-anak Yatim Kluang.Tapi aku on hold […]

Hotel Review

Pengembaraan Terindah di Sekita Bangkok

Assalamualaikum Siapa saja yang tak kenal dengan negara Thailand? Dan kalau sebut saja pasal Thailand, mesti bandar Bangkok akan menjadi pilihan utama para pelancong dari seluruh pelusuk dunia untuk pergi bercuti kan. Kerana apa? Haaa, kalau korang nak tahu bandar ni sebenarnya merupakan salah satu bandar yang terbesar dan paling meriah di Asia Tenggara dan […]

family day Hotel Review kisahsidairy.com lifestyle blogger officemate

Family Day Di Tanjung Sepang Beach Resort

Assalamualaikum Lambat beno ler aku nak cerita pasal Family Day ni kan.Sebenarnya planning nak buat family day dengan rakan-rakan office ni dah lama.Disebabkan perlu peruntukkan yang besar jugak,collect duit  tiap-tiap bulan untuk penginapan dan makanan. Dari bulan 3 lagi dah kami planning untuk ke sana.Tak semua lah officemate yang ikut.Ada dalam 35 orang je yang […]

Hotel Review kisahsidairy.com outing parenting blogger RANDOM

Beriadah Di Tunamaya Desaru Beach & Spa Resort

Assalamualaikum Cerita hujung minggu hari tu,Saja nak bawak anak-anak pi jenjalan..Bukan jalan mana pun,dok ajak mandi pool je..Kalau kat rumah sibuk je nak mandi dalam besen.So,bila dah babah dan umi free ahad tu,ajak ler awfiyah pi mandi pool. Lagipun hari minggu je dapat spend masa dengan awfiyah..Yelah sejak awfiyah dah duduk kat kampung ni,makin rajin […]

Hotel Review

Review place – Tanjung Sepang Resort

Assalamualaikum Wah !!!! rase nak review tempat nie .Dari pengalaman sahabat yang pergi tempat nie memang nampak menarik..Kalau tengok website die pun boleh tertarik der… Tanjug Sepang nie terletak di kawasan kota tinggi Johor Darul Takzim (wahhh…penuh gitu) Tempatnye bersih…Ade Chalet,Swimming Pool ,Function Room dan Beach..Mesti la kan..name pun tepi laut..haha Kadar sewa yang dikenakan […]