• Uncategorized

    Dunia Felt Craft

    Assalamualaikum confirm la bukan ini yang aku buat…hehe Hobi aku sekarang nie da bertambah..Dulu aku suka-suka tngok orang menghasilkan felt craft nie.. Dan sekarang ni ,aku da mula menyibukkan diri dalam bidang craft nie. Cuma belum la pergi kursus tentang dunia felt nie..aku cuma belajar dari youtube dan rajin la jugak menggoogle tentang craft nie. Da start berjual walaupun sedikit..saja suka-suka…Itupun aku suruh adik aku jual dekat sekolah…hehehe.. oklah kan… kebanyakkan nyer aku suka buat hairclip..Aku suka tengok clip tu kat rambut budak-budak sekarang nie.. Siap offer kasi jiran sebelah pakaikan anak dia..hehe.. banyak lagi yang aku buat selain hairclips.Aku buat jugak key chain pelbagai jenis la.. Ada Domokun…Heart..bintang pun…

  • Uncategorized

    Felt Craft : Inilah hasilnya

    Assalamualaikum Tuari da ade bgtau kat korang tentang hobi baru aku tu kan?Actually bukan hobi… saje je nak test bakat terpendam..mane ler tau boleh korek sendiri ape yg bakat terpendam dalam wanita yang bernama SITI ROHAIDA YUSOF nie.. ehehehe… TADAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!! cantik x….hehe…orang xde seni…tapi jadikla jugak…cuma jahitan aku tu kurang kemas.. EN.Husband kate banyak perlu dibaiki..yezzaaaa…bg support seyyy… nie utk En.Husband… Of course untuk aku nie untuk nephews banyak lagi la yang aku buat…banyak hairclips.. model-model da sentiasa menanti..berebut2 nakkan benda nie Budak kecik mane tau..tengok je cantik..orang tua tengok..masyallah..teruk nyer seni.. ingat tu.. perlu diperbaiki… bye

  • Uncategorized

    Beralih pada Keras Tangan

    Assalamualaikum Rasa macam da  lama x menaip ape2 entry pun dalam 2-3 hari nie.. Macam sibuk jerk..Tapi tetap menerjah masuk ke blog2 kesayangan aku .. Ade lebih dari supulh orang yang memang rajin untuk aku terjah dan komen bile aku start masuk keje… Nampak sngat x buat keje kan?…biaselah tuh… korang bukak la hotfm sekarang nie..mesti korang akan dengar diorang cite pasal keje.. Bukan la bz sgt pun 2-3 hari nie,Cume sekarang nie sibuk dengan hobi baru jerk.hari -hari aku dok usha blog-blog felt craft..Macam berminat pulak dengan hobi baru nie.. Demi untuk melembutkan tangan aku nie yang memang keras macam kayu,aku cuba dan terus mencuba untuk melembutkan tangan supaya…

  • Uncategorized

    Minat Yang Tiba-Tiba

    Assalamualaikum Selepas join segmen dari Ayu’s felt craft nie (klik sini >> Segmen <<) tetibe boleh timbul minat nak buat felt craft.. Sedaya upaya cari + google tentang felt craft..Biase la minat x menentu…habis musim craft,habis ler minat aku nie.. Sebabnye aku minat sngt tengok diorang menghasilkan barang-barang dari kain felt nie.Cantik jerk.. Dan da ramai remaja-remaja yang da menceburkan diri dalam dunia Felt Craft nie.. Ala…apa salahnye aku nak mencuba benda2 nie..mane ler tau boleh buat bisness.. Setelah aku menggoogle tentang craft felt nie,Aku da dapat idea untuk beli starter kit dulu. Yela kan ke baru nak mencuba..Mestila aku beli yang starter kit punyer.. Aku beli dari Yana craft sbb…