• History

    Entry Petang :Melekat

    Assalamualaikum Macam pelik je tajuk entry aku petang nie.hahaha.. Nak menampal gambar-gambar mase sambut hari jadi ibu aku pada 9 december lepas.. Xkisah la da lepas pun..Janji aku ada..haha Happy birthday Mom..We always Love u.. Beday kek yang En.Husband sponsor.. 2 orang bodyguard…haha tengok tu tangan nenek die xleh nak handle 2 org bodyguard yang dok sibuk nak tiup lilin jugak..abaikan pic nenek yang xnampak muka tu. nenek da start potong kek… sebahagian adik beradik…hehe Last da habis… bye

  • History

    Bapa kejam gila- sebenarnya Bodoh!!

    Assalamualaikum Tak sampai hati nak tengok video tentang kekejaman seorang bapa terhadap anak kecil yang tak tau ape2 tu..Xsampai habis tengok video tu aku da delete post video tu..Rase sedih yang teramat sangat .. Bapak die xde kepala otak ke belasah budak macam tu sekali..Yang x boleh tahan mase die hempas anak die dekat kerusi tu.. Yang merakam tu..ape hal pulak…xboleh ke nak mempertahankan anak kecil tu..hadoiiiii..Panas ati tengok.. Korang tengok x metro hari nie..Mudah-mudahan dapat pembalasan ..Padan Muka!!!! KLANG: “Kau memang degil, tak hormat orang tua! Kalau aku tumbuk kau muntah tak? Kenapa kau tak suka dengar cakap orang?” Itu antara dialog seorang lelaki sebelum memukul, menumbuk dan menendang…

  • History

    aku-masih-bernafas-part-iii

    Bila sakit nie,Mase nie la kita terlalu dekat dengan Allah,Selalu menyebut kalimah2 Allah lebih dari biasa. Masa tu nak solat pun xboleh..Hanya dpat berdoa moga kaki nie pulih seperti biasa.. Masa tu ramai juga yang melawat dan memberi sokongan moral pada aku supaya tabah menghadapi dugaan Allah nie..Aku redha Ya Allah..Walaupun hati sedih bila teringatkan raya xlama lagi..Aku kuatkan semangat jugak la.. X ingat bila tarikh appointment pertama dgn doc..malas da nak tgok kad tu.. Nak ringkas kan cerita, doc kate tulang aku mase tu senget,dan tidak dalam keadaan yang betul,maknenyer simen kene bukak dan doc akan tarik balik tulang tu ,untuk betulkan kedudukan tulang tu. Rasa takut tu Allah…

  • History

    Love The Sims

                                                                        Assalamualaikum Hi blogger…jumpe lagi na…Kali nie eda ade la skit nk kongsi sdkit hobi mase lapang..pantang yang lapangnye..mesti nk play this game.seronok la sangat smpi kekadang lupe nak masak..hahaha… Tapi yang penting..tanggugjawab pada suami harus diutamakan dulu…. Nih…nak cite skit..korang tengok x tajuk kat atas tu..ha…tu la die games yg selalu eda main time ada mase lapang..Game nie bukanlah game tembak-tembak macam budak2 main tu.. Tapi game nie kita boleh create as a satu family .maksudnya…

  • History

    AJL ke 26..simple punye tajuk….

                                                                     Assalamualaikum Hi blogger…senyum..senyumm…Ha..ni nak tnaye ckit..korang tengok tak juara lagu ke 26 beberapa hari lalu..mcm da basi je kan nk buat entry nie..Arghhh…xkira..nak buat jugak…hehe..yag penting korang nak bacakan?(ade ke orang baca entry aku nie)..Xkisahlah..janji korang ikhlas…eda bukannya nk cerita sangat tentang Siapa juara or x..Yang nak cerita nye pasal Si Alyah tu..Si Patung cantik!!!! Cumel sungguh alyah mlm tu..mcm ler babydol..haha..da 2-3 hari eda dok putaq lagu alyah nie kt youtube…feel bukan main lagi…mcm di awang-awangan pulak….senyum…

  • History

    Akhirnya berpatah Arang..

                                                                   Assalamualaikum ^_^ Hi Korang…Da berapa ari jugak ye eda x update blog nie…Sebenarnya bukan sibuk pun dengan keje(tapi keje lah jugak)ade mase lagi untuk update blog nie..tapi biaselah..bila da jadi surirumah nie kene abaikan yang lain..dan patuh pada die dan Yang Maha Esa(ceeewaaahhhh) Ingat bile korang ada boss kt tempat keje je ke? kat rumah pun ade BIG BOSS jugak tau..(saje je nk besarkan ayat tu…manelah tau big boss tu bace..hihihi..jgn marah yunk) Kenapa title eda macam tu ek..ade…

  • History

    Penyamun vs Penyangak

                                                                           Assalamualaikum ^-^ Hi blogger….da lame x menaip..hehe..entry baru la… Hari-hari bz…bz kt rumah..pastu bz pulak kt tempt keje…kalaulah kt tempat keje tu aku boleh berblogging, heh!! da lame aku wat entry hari-hari.. Ni!!!!…aku nak kasi tau kat korang…cerite aku nie mase aku balik Melaka..(kampung belah suami) Berlaku kecurian yang xbermoral oleh orang yang x bertanggungjawab… Kalau ler aku kenal Penyangak tu,da lame aku rotan die pakai buluh besau… Peh…..hebatnya aku kan…Entah-entah aku yang lari klu penyangak tu kejar aku…Watnye badan die lebih besar dari aku..Memang masuk spital la aku jawabnya kan… Korang nk tau ke ape yang penyangak tu amik… Tengok bawah nie Teruk x penyangak tu.. Moga dapat…

  • History

    Apa Itu Kawan

    Assalamualaikum..wassup blogger.. Hari nie Eda rase nk menulis entry…Korang tau x ape ertinya kawan tu.. Kawan tu terlalu subjektif untuk kita taksirkan kerana ia sukar untuk dicari tetapi wujud dalam hidup kita seharian. K.A.W.A.N          Adakalanya kawan itu amat diperlukan dalam hidup kita.Tanpa kawan mungkin kita tidak boleh untuk melakukan sesuatu.Kehadiran seorang kawan memberikan kita sumber inspirasi didalam diri kita.Mereka memberi kita idea untuk kita melaksanakan tugas seharian.          Paling utama bila kita berhadapan dengan masalah yang hebat,dengan kehadirannya memberikan kita sedikit ketenangan bila kita meluahkan sesuatu yang rasanya tidak boleh untuk kita tanggung sendirian.Kekadang mereka sentiasa berada disisi kita  bila kita memerlukan mereka. Tetapi dalam seribu amat payah untuk…

  • History

    Si Pemilik Bernama Damia Qaisara

    Assalamualaikum…. wassup blogger…Korang tengok tajuk entry Eda kali nie?? Sape Si gerangan tu??Die adalah my anak sedara yang suke buat memek muka yang boleh wat aku gelak sakan..haha..ikut sape la tu kan?? Mula-Mula aku tunjukkan mama ngan papa die… Mama Die mase tengah pregnant kan Damia mama die papa die  Mybe la mama & papa die nie selalu wat memek muka..haha..da terkenan kat Damia.. Oklah tu kan Damia..Besar nanti boleh ganti Mr.Bean Jom tengok Damia nie                                                              Hai                                                                cakkkkkkkkkkk!!!!!                                                                 yieeeeeeeeehaaa!!!                                                           eoummmmmmmmmm                                                          Ngeeeeeeeee                                                               ngopppppppppppp                                                            aikkkkkkkkkkkk                                                            a aaaooooooooooooo                                                           waaaaaaaaa                                                           wuarrrrrrrrrrrr                                                              mouuuuuuuuuuuu                                                         ooooooouuuuoooo                                                                hekkk                                                              oooouuuuhhhh                                                           blurrrrrp                                                         …

  • History

    Kesah Kisah Follower Ku

    Assalamualaikum… Alhamdulillah…sejak2 nie follower da ramai…rase semangat nk berblogging n berblogwalking kat blog2 korang tu..salam kenal la yek…thanks sgt kt lyssa…jom la singgah blog die Klik Sini Kerana singgah blog die la..byk yang perlu dipelajari rupenye…mula-mula bukan senang nk bina blog nie.. Susahhhhhhhhhh sangat… so bagi mereka yang berangan-angan nk bina blog…sila-sila…seronok tau bile kite tengok blog kite cantik… So korang…SUDI-SUDI LA KE BLOG SAYA KLIK SINI