• hebahan

    Pasar Percuma Edisi Raya di Pasir Gudang

    Assalamualaikum Pasar Percuma Edisi Raya di Pasir Gudang | Untuk entry ni aku nak war-warkan tentang Pasar Percuma Edisi raya yang akan di adakan dalam masa terdekat ini.Khususnya untuk warga Johor dan berhampiran dengannya.Korang tahu ke apa itu Pasar Percuma Apa Itu Free Market  Free Market ni adalah satu kaedah macam Pasar pagi yang kita pergi selalu tu.Tapi bezanya ia tidak melibatkan sebarang pembelian dengan menggunakan wang.Konsepnya sangat mudah iaitu sesiapa yang ada barang keperluan yang masih elok atau yang baru.Ia melibatkan barangan seperti pakaian baru atau terpakai yang masih elok,barangan dapur dan sebagainya.Barangan ini akan dikumpulkan di satu tempat  untuk diberikan kepada golongan yang memerlukan.Tidak juga  kepada golongan asnaf,pengunjung…

  • hebahan

    Rumah Transit kurangkan beban golongan muda

      Rumah Transit kurangkan beban golongan muda |Hai korang.. Adat hidup berumah tangga kan.Adakala senang dan adakalanya susah.Semua tu rencah kehidupan yang kita harus tempuhi.Aku ingat lagi,masa aku kecil,mak ayah aku menumpang rumah nenek je kat kampung sebelum dapat masuk Felda tau.Untuk dapatkan rumah felda tu,ayah aku bertungkus lumus,naik pejabat,turun pejabat nak dapatkan rumah tu.Bukan senang weh nak dapat.Berapa banyak kali interview baru dapat. Sama jugaklah macam aku dulu yang nak dapatkan rumah sendiri.Banyak keje weh.Masa mula-mula kahwin pun kami menumpang di rumah Mertua.Nak cari rumah sewa di Johor ni,bukan senang.Lagi pulak sekarang ni kadar menyewa di Johor Paling murah pun RM700.Ini baru kat Johor,macam mana pulak kalau kat KL.…

  • hebahan

    Drink While You Shop

    Assalamualaikum Kesesakkan jalan raya dan saat akhir membeli belah adalah begitu gila sekarang. Bah kan ia menjadi lebih gila. Adakah kaki anda terasa sakit dan berasa anda tersekat di dalam suasana buruk dengan pelbagai pilihan yang anda lihat? Tibalah masanya untuk anda berehat dan mendapatkan diri anda minuman yang sesuai untuk menghidrasikan badan sebelum menyambung kembali aktiviti membeli-belah. Sempena dengan musim perayaan ini, Juice Works telah mencipta satu minuman yang istimewa dan berkilau merah! Ia melambangkan semua kebaikkan, kebahagiaan dan kegembiraan manis sepanjang tahun ini. Juice Works berharap nama itu sendiri akan memberikan sentuhan kegembiraan; “Honey, it’s Christmas!” sempena perayaan yang bermakna ini. Smoothie ais bercampur dengan jus embun madu,…

  • hebahan

    Support Group Meeting 3.0 – Relaction & Stress management

    Assalamualaikum Hai korang☺☺ Kelab Sokongan Penyusuan Susu Ibu Johor dan bekerjasama dengan Whiztots akan mengadakan Perjumpaan sokongan Breastfeeding.Bagi ibu-ibu yang masih lagi breasfeeding,amat-amatlah digalakkan menyertai perjumpaan ini kerana banyak ilmu penyusuan yang kita boleh pelajari di sini. Sayangnya aku baru dapat tahu tentang Kelab ni,kalau tak,Naura still breastfeeding lagi..hik-hik.. Di dalam perjumpaan kali ini,mereka akan membincangkan tentang Menyusukan semula setelah berhenti menyusu Pengurusan tekanan untuk ibu Perjumpaan ini akan diadakan: ? *16 Disember 2017 (Sabtu)* ? *Jam 2 – 5 petang* ? Rumah Whiztots : *No. 12, Jalan Lampam 17, Taman Tanjung Puteri Resort, Pasir Gudang* ? Bayaran  *RM 5* – bagi ahli kelab *RM 10* – bagi bukan ahli…

  • hebahan

    Sambutan 60 Tahun LPNM -Fiesta Nanas 2017

    Assalamualaikum Hai korang☺☺ Hari ni aku nak war-warkan tentang Sambutan 60 Tahun LPNM -Fiesta Nanas 2017 yang akan diadakan dalam minggu ni.Yang berkesempatan untuk datang tu,sila-silalah bawa family ye.. Tarikh : 14-17 Disember 2017 Tempat : Pusat Perdagangan Bandar Baru Pontian Johor. Save the date!! Jom ramai-ramai ke sana →Thanks for Reading kisahsidairy.com← Contact me at :sitirohaida81@gmail.com

  • hebahan

    PROJEK BEG SEKOLAH 3 -Bagi Sesi Persekolah 2018

    Assalamualaikum Hai korang☺☺ Projek Beg Sekolah Kembali lagi.Actually Projek Beg sekolah ni dah lama dah buat.Cuma kita ni kurang kesedaran untuk menderma.So why not suku,rasa bukan setengah,suku pun tak sampai,dari gaji kita tu,kita menyumbang ke arah kebaikkan.Derma tu kan satu perkara yang berfaedah. Rakan blogger aku iaitu Puan Hernee,adalah salah seorang Focal person(FP) bagi PROJEK BEG SEKOLAH sedang mencari mereka-mereka yang sudi menyumbangkan sedikit wang untuk mereka yang memerlukan.Fokus Projek beg sekolah ini ialah untuk mencari dana dan mengagihkan beg-beg kepada murid-murid yang layak sama ada di peringkat sekolah rendah atau menengah. Untuk maklumat lanjut boleh rujuk laman facebook  korang boleh layari facebook link di bawah PROJEK BEG SEKOLAH Sama-samalah…

  • Uncategorized

    Mini Fruits Festival 2017

    Assalamualaikum Hai korang☺☺ kalau ada kelapangan bolehlah  korang join Mini Fruits Festival 2017 ni. Mini Fruits Festival 2017 Anjung Neighbourhood Centre 2017 Iskandar Puteri Johor Date : 18 & 19 November 2017 Day : Sabtu dan Ahad Masa : 11.00 pagi hingga 10.00 malam  Alamat  Lot 25, Anjung Neighbourhood Centre, 5, Persiaran Ledang Heights, Nusajaya 79250 Johor Bahru →Thanks for Reading kisahsidairy.com← Contact me at :sitirohaida81@gmail.com

  • hebahan

    Pineapple Fun Run 2017

    Assalamualaikum Hai korang?? hah sempena Fiesta Nenas 20 tahun,mereka telah mengadakan Pineapple Fun Run.So,korang yang berminat bolehlah isi form seperti dibawah 16 Disember 2017 7.00 pagi Bertempat di Bandar Baru Pontian Tarikh akhir pendaftaran adalah pada 30/11/2017 Isi borang disini : BORANG →Thanks for Reading kisahsidairy.com← Contact me at :sitirohaida81@gmail.com