• english session,  health

    What the Best Times to Eat

    Assalamualaikum Everyday we must eat.Do not skip any single of eating.The best times to eat you can follow this picture above. Breakfast  Ideal time : 7-8 am Don’t have it later than : 10 am Must remember : eat within 30 mins of waking up Lunch Ideal time : 12.30-2.00pm Don’t have it later than : 4pm Must remember : An ideal time gap Between breakfast  and lunch is 4 hours Dinner Ideal time : 6-9 pm Don’t have later than : 10pm Must remember :The meal should be at least 3 hours before you sleep Things that we should reminder everyday for a healthy body.It’s easy to read but…

  • health,  INFO,  kisahsidairy.com,  parenting blogger,  Tips

    Penyakit Suhu panas melanda anak-anak

    Assalamualaikum Blog tak berapa nak konsisten dua tiga hari ni.Apa taknya,Disebabkan musim panas ni,anak-anak selalu on off demam.Ulang alik klinik dah banyak kali dah. Yang terbaru ni,anak adik yang baru 2 minggu dilahirkan masuk wad gara-gara demam..yelah..baby kan..risau jugak bila dah masuk wad.. Anak-anak aku demam silih berganti..Si kakak awfiyah kat kampung baru-baru ni demam.Dari minggu lepas aku memang dah bawak dia ke klinik.Makan ubat,then baik.Rabu malam khamis tu pulak,mak call bagitahu kakak demam lagi.Kalut dah khamis pagi tu terus balik…Kesian kan bila anak anak ni tak sihat.Bawak lagi ke klinik.Sekali dengan adiknya.Dekat klinik je,doktor bagitau yang datang hari ni kes sama.Harap dia cepat sembuh.Kalau di rumah aku akan tanggalkan…

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE