Hari raya

Menu Hari Raya Kami

Assalamualaikum Hai korang..Wah..ramai lagi eh yang bercuti.Bestnya lah kan..Dapat cuti lama.Actually ok je kalau nak terus direct sampai hujung minggu ni.Tapi disebabkan Annual leave pun tak berapa nak ada.So kita agak-agak jelah bercuti. Nak beraya,sabtu ahad masih ada.Raya kan sebulan.Bercerita pasal hari raya ni kan.Menu wajib yang korang sediakan semasa hari raya..Apakah?Kalau family aku ni,macam […]

Hari raya

Selamat Hari Raya Aidilfitri

Assalamualaikum Selamat hari raya Aidilfitri di tahun 2018.Alhamdulillah,dah pun sampai ke hari raya yang keempat nampaknya. Dan tentunya dah beberapa hari jugaklah kan blog tak berapa nak hapdet gara-gara sibuk beraya dan yang paling penting No internet connection. Kalau hari pertama sampailah hari raya keempat ni, confirmlah internet ni speed slow. Sampai nak buat status […]

Hari raya

Menu Hari Raya AidilAdha 2017

Assalamualaikum Hai korang?Amboii,mentang-mentanglah kan raya,nak update blog pun macam taknak je..hehe. Apa menu wajib korang untuk raya haji ni.Adakah sama dengan raya puasa aidilfitri.Banyak ke ibadah Qurban tahun ni. Menu kami untuk aidiladha sama je dengan aidilfitri.Wajib disediakan.Tapi kadang-kadang ada jugaklah menu lain yang kami sediakan.Biasa kalau raya haji kami tak berjalan ke mana pun.Duduk […]

Hari raya

Tetamu Syawal

Assalamualaikum Hai korang☺☺ Nak cerita lagi bab beraya ni.And korang sedia maklum,tahun ni aku beraya di Melaka kan.Korang boleh baca entry beraya di entry Hari Raya Pertama Kami Actually ramai jugak kawan-kawan lama aku yang dok menanyakan bila nak beraya di Johor.Yelah.turn diorang beraya di Johor,nak jugak ziarah kawan-kawan lama kan.Lepas balik Johor,terus aku roger-roger […]

Hari raya rakan blogger

beraya kami hari ini

Assalamualaikum Hai korang??huh!! Barulah dapat pegang phone dengan tenang.tanpa gangguan. Actually,banyak cerita nak diceritakan.Tapi memandangkan puteri-puteri umi ni,memang tak boleh tengok umi atau babah pegang phone,terpaksalah membatalkan niat nak update.Sebenarnya hari ni kami sekeluarga beraya di rumah kawan blogger umi.Hah..tu nanti umi cerita bila dah dapat gambar dari kawan umi tu ye.Buat masa ni peramkan […]

Hari raya

Beraya di Johor Pula

Assalamualaikum Hai korang?? alahaiii..dah raya ke 5 weh..ada yang dah naik bekerja dan ada jugak yang masih bercuti. Kalau dari raya pertama lagi,eh sebelum raya lagi,aku beraya di Melaka.maklumlah #teamrayarumahmertua katakan.So,semalam dah balik ke johor.Alhamdulillah,perjalanan semuanya ok je.Ada sikit jammed,tapi takdelah teruk sangat. Sempatlah singgah di rumah cousin sempena majlis aqiqah anak dia.Sampai di kota […]

Hari raya

Hari raya pertama kami

Assalamualaikum Hai korang??amboi..amboii..bukan main dekat wall fb,meriah dengan baju raya yang colorfull,kemahin cantik masing-masing. Seronok pulak aku tengok diorang bergambar..macam-macam posing lagi. Of courselah kan,setahun sekali je dapat bergambar ramai-ramai ni.Sempatlah mrngabadikan banyak gambar tadi.Cuma tak sempat nak ambil gambar makanan.Alah biasa je gambat makanan tu,sama je..Rendang,ketupat,lodeh dan kuah kacang tu antara menu wajib yang […]