• Hari-Hari

    Happy Deepavali

    Assalamualaikum Jom pi beraya…Dulu masa keje dkt company lame,ramai la jugak kawan-kawan yang beragama hindu. Masa tu la kitorang nie berkonvoi pergi kerumah kwn2 yg beragama hindu tu…Makanan ape mereka sllu hidangkan pada hari Deepavali nie..Kebanyakkan diorang sediakan Tosaii,Capatti,dan kuih muih spt Maruku,serta kuih2 org melayu pun ade tau..Al-Maklumla kan kite nie 1 Malaysia.. Dikesempatan nie nak ucapkan Happy Deepavali kepada kawan2 yang menyambutnya hari nie..Amboiii Meriah sungguh jiran depan rumah nie menyambut Deepavali…Lagi satu suta tgk diroang buat kolam tu.. Bukan kolam air ikan tau..Hiasan Kolam ini merupakan lambang penyembahan dewa Lakshimi,Dewa kekayaan yang dipercayai hanya akan mengunjungi rumah mereka yang mempunyai hiasan Kolam di pintu masuk rumah mereka.

  • Hari-Hari

    Dashboard lama vs Dashboard baru

          Setelah sekian lama meninggalkan blog nie,terima lah perubahan pada blog,nuffnang.. hadoiii…sedikit sebanyak menjejaskan mood untuk berblogging.. kan bagus klu guna dashboard lame..lagi snang faham dari sekarang nie.. Ape pun tetap berusaha untuk menguasai cara dashboard baru nie..

  • Hari-Hari

    Tak tau tajuk

                                   Selamat pagi malaysia…Wah sudah hari rabu hari nie…rase macam nak cuti panjang lagi…kan best kalau duduk rumah jerk…xpayah susah2 nak gosok baju….nak drive pepagi bute meredah jem..bukan jem yang letak kat roti okeee..But….ececeh..dalam minggu nie terasa damai bile kt atas jalan raya sebabnya lengang..Budak cuti sekolah…nak keluar lambat  skit pun boleh…yeeehaaa… Tapi start minggu depan mestila da jem balik..adoyaiii…Lain pulak citenyer..Baru balik bercuti ..Balik Merlimau. Melaka kita la..Eleh..padahal dlu x ambil endah pun pasal melaka…la nie da kawen dengan orang melaka,baru la dapat kenal melaka dengan lebih jelas lagi..emmm…iyolah tu.. Sis start cuti khamis minggu…

  • Hari-Hari

    Hujan De..

    Selamat pagi ols…Pepagi lagi hujan suda…Sis smpi xsedar hari nie..da terlambat nak pi keje..Hari ni hair sabtu,tapi tetap jem jugak..adoiii…da lambat nk pi keje…     Last-Last terpaksa jugak scan pukul 8.05 mnit..habisla kene potong gaji..yang peliknya,tiap kali hujan, mestilah jalan yang sllu Sis guna tu jem..Mybe la sbb kalau hari biasadiorang byk gune motor,then bile hujan diorang akan gune kereta.. emmm….oklah…nk sambung keje…hari nie nak blik awal..