• happy monthsary,  kisahsidairy.com,  nur naura,  parenting blogger

    Jadual Imunisasi Naura Tertunda

    Assalamualaikum Sebelum tu,Entry untuk anakanda Naura terbengkalai dek kerana ummi terlalu busy.Walaupun niat nak update tentang Happy 4th  Monthsary Naura selalu tergendala,tetapi umi tetap ingat tentang perkembangan anak-anak ummi. Semalam sepatutnya Naura dah dapat Imunisasi DTAP 2 sedangkan orang dah habis dengan DTAP 1-3 tetapi disebabkan anak ummi dah dua kali demam bila nak dapatkan injection.Terpaksalah postponed kan..Masuk ni dah dua kali postponed..Tapi apa nak buat.Kesihatan adalah yang paling utama.Takkanlah anak demam,nak bagi injection pulak kan.Lagi satu dekat mulut Naura ada kulat susu sikit..Jumpa doktor ,dia kata tak teruk sangat..Lega hati ummi..Kakak awfiyah pun pernah kena kulat susu tu  Syukur demamnya tak lama..Mungkin demam nak beralih bulan je tu.Tapi sebagai ibu,kita…

  • happy monthsary,  kisahsidairy.com,  nur naura,  parenting blogger

    Happy 3rd Monthsary Nur Naura Auni

    Assalamualaikum Hampir terlupa ummi akan kesibukkan hari ni.Rupanya hari ni genap anak ummi 3 bulan..Sekejapan je dah masuk 3 bulan sayang…Rasa baru je ummi melalui saat-saat getir tatkala memegang gelaran ummi kepada dua orang puteri. Kakak awfiyah dah pun setahun 6 bulan.Menerima kamu walau dalam waktu terdekat,amat-amat dialu alukan.Walau apa yang doktor bagitahu ummi tu sedikit menakutkan,tapi demi kamu sayang,ummi tetap tabah dan kuat untuk mengharunginya. Bila dua puteri di depan mata,alangkah bahagianya hati ummi ni.Hari-hari yang ummi lalui,sangat-sangat menggembirakan hati ummi.Alhamdulillah..Menganjak lagi sebulan umur anakanda ummi bernama Nur Naura Auni Terima kasih hadir dalam hidup ummi,babah dan kakak..Kelak kakak akan menjadi teman yang rapat denganmu sayang. Happy 3rd Monthsary…

  • happy monthsary,  nur naura,  parenting blogger

    Happy First Monthsary Naura

    Assalamualaikum Alhamdulillah..Hari ni genaplah anakanda Nur Naura Auni sebulan.Rasa sekejap je kan..Tadi Naura ke klinik untuk mendapatkan rawatan bulan pertamanya.Alhamdulillah..berat bertambah.Masa lahir hanya 3.6 kg sahaja….sahaja?????? krik..krik.. Tadi timbang dah naik ke 4kg…tu baru sebulan.Masa kakak dia Nur awfiyah belym sampai ke tahap tu. Seperti kakak,adik pun akan dapat catatan di blog umi setiap bulan..Disinilah umi abadikan cerita anak anak umi semasa kecil.Mana tahukan,bila da besar salah seorang akan menyambung legasi kisahsidairydotcom ni…insyallah. Lama betul umi tinggalkan blog ni.Domain nak expired pun belum sempat nk renew.Apatah lagi nak blogwalking kan..Insyallah..nanti ada masa akan buat aktiviti berblogging seperti biasa 