• happy birthday..

    Sambutan Birthday Kakak Awfiyah

    Assalamualaikum Sambutan Birthday Kakak Awfiyah | punyalah lama umi peram entry ni.Duduk kat dalam draft bukan main lama.Dari birthday kakak bulan 4 sampailah bulan ni baru umi dok update.Actually,setiap tahun umi tak pernah lagi miss untuk buat birthday kakak.Eh..eh..korang beraya kat mana hari ni..Amacam raya pertama,seronok tak.Mesti tak sempat kan dok update blog..Hari ni tak taulah plan ke mana..Nanti kita cerita kemudian ek.. Bagi umi kakak sangat special untuk umi.Kalau korang ikut cerita pasal kakak awfiyah dulu,korang tau kenapa dia sangat special untuk aku.(sambil lap air mata)So,kebetulan mak ada buat makan-makan sikit untuk kawan-kawan dia.So aku tumpang untuk buat birthday kakak.Tahun ni umi memang tak sempat nak tempahkan kek untuk…

  • Uncategorized

    Google Wish My Birhtday

    Assalamualaikum Hai korang☺☺☺…Alahmdulillah..Sudah pun menginjak di usia yang baru.Dan hari ini oficially umur dah menambah ke satu lagi angka..Tekalah umur kita berapa..hehehe. Ucapan dari Google Sannah Helwah to me…Diharapkan dengan bertambahnya umur,diberikan kesihatan yang baik,untuk terus berbakti kepada keluarga,menjadi isteri yang baik.Anak yang baik.serta menjadi ibu yang baik kepada anak-anak.Dan moga dengan bertambahnya usia,dapatlah diri ini lebih setia  kepadaNya,akan terus berhemah menjadi insan yang terbaik.Menjadi hambanya yang lebih baik. Moga Allah senantiasa membuka pintu-pintu keberkatan,pintu-pintu kebahagian,-pintu-pintu taubat.pintu-pintu kenikmatan,pintu-pintu rezeki,pintu-pintu ilmu agama dan ilmu dunia,pintu-pintu keampunanpintu-pintu cinta sejati dan pintu-pintu syurgamu Ya Allah. Jadikan hamba mu ini,seorang hamba yang senantiasa mengingati kematian.Supaya sentiasa memberikan yang terbaik untuk diri dan keluarga.Moga menjadi…

  • happy birthday..,  kisahsidairy.com,  nur naura

    Happy Turns 1 Nur Naura Auni

    Assalamualaikum Alhamdulillah…Rasa tak sangka,Umur dia dah setahun..Cepat je masa berlalu.Segala kesakitan sepanjang mengandungkan dia,jerit perit ke hulur hilir bawak perut,dengan penyakit yang datang.Rasa berbaloi sangat-sangat dengan kehadiran puteri ni. Memang sebelum mengandung pun,rasa takut nak mengandung tu ada,yelah,risau dengan penyakit yang ada ni,boleh ke tidak survive bila mengandungkan.Pelbagai andaian dari orang-orang lama yang mengatakan aku tidak boleh mengandung.Semua tu aku telan hidup-hidup kata-kata mereka.Pelbagai tohmahan sebelum mengandung pun banyak aku terima.Sikap dingin orang sekeliling yang memandang keji bagi wanita yang tak boleh mengandung,pernah aku rasakan. Tapi Allah swt tu sentiasa ada untuk kita yang teraniaya.Walau kehamilan pertama tidak panjang umurnya,kemudiannya di datangkan lagi pengalaman mengandung buat kali kedua..Syukur dipanjatkan untukNya…

  • Uncategorized

    Wooden 2-in-1 Black board & White board Easel Set Hadiah Untuk Awfiyah

    Assalamualaikum Alhamdulillah…Dapat jugak buat makan-makan sikit untuk birthday Nur awfiyah jumaat yang lepas.Memang nak buat kecil-kecil je.Panggil ank-anak jiran je.Cukuplah sekadar meraikan harijadi dia. Present untuk dia memang umi dah cari awal-awal lagi.Dah dekat 3-4 minggu jugak survey hadiah apa yang sesuai untuk dia.Kalau boleh taknak bagi dia mainan.Nak bagi dia benda yang boleh membina motor skills dia.Sambil dia main,sambil sel-sel otaknya berhubung kan..heheheheh Dah dapat idea yang ingin dibeli,maka umi ni dok survey la mana-mana website yang menjual Multipurpose drawing board ni.kat ig,facebook,11 street dan termasuklah lazada untuk buat perbandingan..Tapi lazada jugaklah umi pilih sebab lebih murah.lagi satu nampak colourfull,jadi mestilah awfiyah suka.Kanak-kanak ni mereka lebih sukakan yang warna…

  • happy birthday..,  kisahsidairy.com,  nur awfiyah,  parenting blogger

    Nur Awifyah Turns 2 Today

    Assalamualaikum Happy Birthday Sayang Umi!! Alhamdulillah.Pada 15 April 2014,kamu dilahirkanDiberikan Allah swt untuk kami permata hati yang sangat bernilai..Dan tidak umi sangka.Hari ini genap anak umi Nur awfiyah dua tahun..Rasa macam sekejap je dia membesar depan mata.. Moga kamu menjadi anak yang solehah,Hormat orang tua,menjadi seorang kakak yang penyayang.Moga sentiasa dirahmati oleh Allah swt.Umi sayang kakak hingga ke hujung nyawa umi.

  • happy birthday..,  kisahsidairy.com,  nur awfiyah

    Nur Awfiyah Turns One

    Assalamualaikum Pepagi lagi ummi dah bangunkan dia.Semangatkan Ummi nak wish Birthday awfiyah pepagi ni..Kenalah umpan bagi susu sebotol.hehe Alhamdulillah..Genaplah anakanda kami hari ni setahun..Rasa sekejap je masa berlalu..Dan hari ni anakanda kami dah setahun…Sekarang ni dah gigih meniti tepi katil dan juga kerusi sofa tu..Memang ada hati nak berjalan dah..Masuk Walker???? Memang dah taknak pun dia.. Alhamdulillah..Ummi selalu doakan anak ummi menjadi anak yang solehah,berjaya dalam hidup.Tak sabar nak tunggu rambut dia panjang lagi macam ni..uhuk..macam nyesal potong rambut dia,tapi apa kan daya,tak nak anak ummi ni kena ruam. 1 month 2 month 3 month 4 month 5 month 6 Month 7 Month 8 Month 9 Month 10 Month 11…

  • happy birthday..,  kisahsidairy.com,  nur awfiyah

    Happy 11 monthsary Nur Awfiyah

    Assalamualaikum Happy 11th Monthsary sayang ummi!!..alamak lambat wish la..Patutnya semalam lagi ummi dah wish birthday Nur awfiyah.Ni gara-gara sibuk dengan rumah baru kita tu kan..SIbuk mengemas,mencuci,memberus.Nanti dah siap segalanya boleh la kita duduk di sana dengan aman ye anak ummi. Alhamdulillah..Dah 11 bulan Nur awfiyah sekarang.Sungguh cepat masa berlalu..Dah hampir setahun jugak ummi menjaga nur awfiyah kan.Keletah mu sungguh membuatkan kami bahagia.Terima kasih kerana berkongsi kasih dengan ummi dan babah. Ummi harap satu hari nanti,Nur awfiyah akan menjadi anak yang solehah,Hormat orang tua,dan yang paling penting berjaya di dunia dan akhirat. Bulan depan dah setahun..yeayyy..dah boleh tiup lilin cake..Tak sabar Ummi..hehehe.. 1 month 2 month 3 month 4 month 5…

  • happy birthday..,  kisahsidairy.com,  nur awfiyah,  parenting blogger

    Happy 10 monthsary Nur Awfiyah

    Assalamualaikum Happy sunday korang..hamboii..pepagi buta kan dah update blog..Si kecik ni dah bangun…tetiba teringat hari ni genap dia 10 bulan…Sekejapnya!!!…rasa baru je tatang dia masa kecik..hehehe..dah besar anak gajah dah..eh..yeke…entah la..xtau ler anak gajah lagi besar dari dia kot. Happy 10th Monthsary sayang…Gambar ni waktu smbut birthday babah dia ..Calit sekali kek kat pipi yang tembam tu..Makin hari makin syang kat anak ummi.. Macam biasa yang ummi ucapkan tiap-tiap bulan untuk kamu.Moga membesar menjadi anak yang pintar dan solehah..Mendengar kata dan insha allah..moga menjadi anak yang berguna bukan sahaja kepada ummi dan babah,bahkan kepada negara sebaik mungkin..Ummi dan babah sentiasa mendoakan kesejahteraan mu.. 1 month 2 month 3 month 4…

  • happy birthday..,  kisahsidairy.com

    Sannah Helwa My beloved Husband

    Assalamualaikum Hari ni genap my husband tu 3+ hehehe…tak boleh nak letak nombor kat belakang tu..Kang kena marah.. Gambar?? ooppssss…Lagi tak boleh…hhehehehe Apa pun,selamat hari jadi untuk en.husband.Moga bertambahnya umur,bertambah juga rezeki dan diberikan kesihatan yang baik untuk meneruskan kehidupan bersama keluarga tercinta.Semoga Allah memanjangkan umur,menarik pergi segala masalah,memudahkan segala urusan,melapangkan segala kekusutan dan menerima segala amalan mu.Moga Allah merahmati setiap pekerjaanmu.Insha allah. Entry pendek khas untuk DIA..

  • happy birthday..,  kisahsidairy.com,  nur awfiyah

    Happy 9 monthsary Nur Awfiyah

    Assalamualaikum ihsan dari google Alhamdulillah…Anak ummi membesar dengan sihat dan cergas…Makin lama makin banyak keletah yang buat ummi dan babah makin tak senang duduk. Alhamdulillah..Hari ni genap Nur awfiyah 9 bulan…Dah makin membesar anak ummi dan babah ni.Lama jugak ummi tak update pasal Nur awfiyah.Sejak sejak Nur awfiyah bakal dapat adik ni,memang mood ummi ke laut.Dulu rajin jugak upload gambar dia kat facebook..La ni memang jarang sangat sangat. Alhamdulillah…Walaupun lambat proses pembesaran seperti orang lain,ummi tetap bersyukur bila melihat Nur awfiyah sentiasa sihat.Walaupun,anak anak lain yang sebaya nur awfiyah dah pun pandai merangkak dan tumbuh gigi,tapi tak pelah..asalkan dia sentiasa sihat dan ada jugak perkembangan pembesaran walaupun lambat.Ummi dan babah…

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE