• Uncategorized

    XIAOMI REDMI NOTE 3 GUNA FUNGSI PENGIMBAS CAP JARI

    Assalamualaikum Hai korang☺☺Bukan kata artis je macam cendawan tumbuh,malah Smartphone terkini pun macam cendawan tumbuh sekarang ni.Di Pasaran,belum lagi habis dengan Viral terhadap sesuatu Model,timbul pula Model yang lain yang lebih canggih dengan harga yang berpatutan.Cuma kita je perlu lebih bijak memilih untuk menggunakan smartphone terkini yang berada di pasaran sekarang ni.Biarlah alah membeli menang memakai. Dan seharusnya kita perlu amati betul-betul kebaikkan dan kelemahan sesuatu smartphone supaya tidak menyesal selepas membuat pembelian.Apa yang penting,banyakkan membaca review tentang smartphone yang akan kita beli tu ye. Seperti Smartphone Jenama   Xiaomi Malaysia ni yang berada di pasaran sekarang ni.Smartphone ni merupakan smartphone yang canggih jugak kerana ia menggunakan pengimbas cap jari yang pantas.Ramai…

  • Uncategorized

    Meizu Pro 7 dan Pro 7 Plus Peranti dwi skrin terbaru di Pasaran

    Assalamualaikum Hai korang☺☺Actually Meizu Pro 7 dan Pro 7 plus ni telah dilancarkan baru-baru ini di Malaysia tau.Aku ni bukanlah seorang yang kaki gadget,tapi bila dapat memilih telefon pintar yang terkini dan mempunyai peranti dwi skrin ni,rasa macam nak dapatkan Model Meizu Pro 7 dan Pro 7 Plus ni. Meizu Pro 7 dan Pro 7 Plus ini didatangkan khas dengan skrin depan dan belakang yang menggunakan 16 megapixel kamera di bahagian depan dan 12 + 12  megapixel untuk kamera belakang.Aku yakin,mereka yang suka dengan selfie mesti akan terpikat dengan Model Meizu ni. Meizu Pro 7 dan Pro 7 Plus ini telah pun dibuka jualannya pada 21 september 2017.Hah..nanti aku cerita kat…

  • gadjet,  parenting blogger,  Tips

    6 Tips Mesti Ibubapa ikut bila benarkan anak bermain gadget

    Assalamualaikum Zaman sekarang kan,semua nak ada gadget.Kekadang tu bila tengok budak yang sekolah tu pun dah ada gadget,lebih mahal dari yang kita ada..Mybe ikut kemampuan ibubapa diorang untuk belikan anak mereka gadget kot. Ada yang ibubapa setuju tentang pemberian gadget kepada anak mereka.Dan ada yang tidak membenarkan pemberian gadget kepada anak mereka.Mereka mempunyai alasan tersendiri untuk tidak memberikan dan memberi gadget kepada anak mereka. Bagi aku pula,pemberian adakalanya perlu,tetapi perlu sangat-sangat pantauan dari ibu bapa.Ada masa tertentu untuk diberikan kepada mereka.Tapi bila nak beri gadget kepada anak,perlulah berpada.Perlu juga berwaspada supaya ia tidak menjuruskan mereka ke arah kecelaruan emosi,gejala sosial dan banyak lagi. Sekiranya ibubapa sedang memikirkan sebuah gadget untuk…

  • kisahsidairy.com,  parenting blogger

    Barangan Kakak Yang Diguna Pakai semula Oleh Naura

    Assalamualaikum Isnin pula..Kalau cerita pasal barangan yang dipakai semula oleh adik ni,sebenarnya banyak.Tak semestinya gadget,tetapi jugak pakaian dan alatan mainan. Kalau barang tu dijaga elok,insya allah,boleh di pakai oleh adik-beradik yang lain.Yang penting kena tau cara untuk menyimpan barang tu supaya sentiasa elok. Kalau dulu kak awfiyah dapat semua barang baru,tetapi tidak adik,ada sesetengahnya diguna semula. Contohnya stroller dan walker.Barang tu aku simpan dalam plastik sampah yang besar boleh menutup kesemua bahagian.kira bungkus semua lah kan.Lepas tu aku simpan bawah katil.hehehe… Sebelum tu,haruslah aku bersihkan part-part stroller dan walker tu.Walaupun masa lahir tu,ada present stroller untuk Naura,tetapi aku lebih suka menggunakan stroller kakak dia.Bukan apa,stroller yang baru tu,macam payah nak…

  • cabaran denaihati,  kisahsidairy.com

    iPhone 5s gajet impian setiap blogger

    Assalamualaikum Nih..Nak kabo kat korang nie..Sape yang taknak Iphone 5S nie..sila bagi aku..Memanglah impian aku nak memiliki Iphone ni..Nak warna gold nie..Eh..sape tak suka..cuba bagitau kat aku nih.. Kenapa aku nak memiliki Iphone 5s ni..Of courselah kerana ciri-ciri yang ada pada Iphone ni.Ramai yang memilih untuk memiliki Iphone kerana kelebihan yang ada padanya.yang aku paling suka adalah bila ambil gambar….sangat-sangatlah cantik gambar tu tau…macam mana aku tau???Officemate aku dah pakai..dah godek-godek…Tu yang nak sangat memiliki Iphone ..hehe As a blogger,bila ambil gambar cantik,dan dipaparkan di blog,readers akan suka melihatnya..Kita kena tahu apa yang readers kita suka dalam blog kita kan..Kalau gambar yang dipostkan tu cantik,ianya menarik minat readers untuk membaca…

  • smartphone

    Misi Mencari handphone Murah dan tahan Lama

    Assalamualaikum Entry nie sebenarnya saja nak bercerita pasal handphone canggih masa kini yang semakin mahal dan kadang kala amat menyusahkan. Entry kali nie bukan berlaku pada diri aku..Berlaku pada en,husband yang aku rasa dah 3 kali kot tukar handphone…hehehe..Si wife dia nie baru pakai satu je handphone sepanjang tempoh 3 tahun nie.Blackberry tu lah ajer..Bukan tak terniat nak pakai gadget canggih lagi manggih macam mereka-mereka tu,Niat hati sebelum beli tab tu memang aku nak guna cap SAMSUNG!.Tapi bila dah jadi blogger nie,kononnya naklah update tanpa batasan..So selepas riki-riki,belek-belek,belilah juga Tab 10.1 yang aku pakai tu.still jugak samsung kan….So,bila dah ada gadget dan semakpong nie,taklah nak pakai internet dua dua sekali,AKu…