food Review foodporn kisahsidairy.com lifestyle blogger

Dinner Di SDS Cafe & Bakery Kota Masai

Assalamualaikum Semalam nak pi tempah kek untuk anak dara sorang tu.Teringat dekat tempat aku tu ada satu kedai bakery baru bukak..tempat nampak dari luar memang best..tapi..MEMANG best pun…hehhe..chillax je makan kat situ…Memang suggest kat korang yang nak chillax dengan kengkawan..yang bawak anak tu,korang faham-faham jelah kan..hahaha..Macam aku ni,tak boleh nak chillax sangat.. Ok..Cafe ni sebenarnya […]

food Review foodporn kisahsidairy.com lifestyle blogger

Food Review : Revert Cafe & Bakery Taman Air Biru Pasir Gudang

Assalamualaikum Entry Jeruk!!..Hari selasa lepas aku and the geng nak mencuba satu tempat cafe yang menghidangkan makanan-makanan Western dan Dessert.Asyik makan nasi je kan,sekali sekala tu pekena jugak tekak omputeh..Katanya!!! Revert Cafe And Bakery terletak di Taman Air Biru Pasir Gudang Johor.Ini adalah cawangan kedua selepas Dessert Queen.Aku pernah tulis cerita pasal Dessert Queen.Nak baca […]

foodporn kisahsidairy.com lifestyle blogger

Susu segar Berperisa Untuk Dinikmati

Assalamualaikum Ramai kot yang memperkatakan Susu Segar Berperisa ni kat mana-mana.Sedap oo minum sejuk-sejuk.1 botol ni macam tak cukup je nak minum. Ni semua gara-gara masuk dalam  JB Home Food Delivery kat facebook tu.Apa taknya,sejak masuk group tu,macam-macam jenis makanan terlintas di wall facebook aku ni.Semua ada jual..semua delivery depan rumah dan office..Jimat masa kalau […]

foodporn kisahsidairy.com

Durian kampung vs Musang King

Assalamualaikum Alhamdulillah.. Menu berbuka yang sederhana hari ni.Tak payah nak pergi ke bazar hari ni.Cukup menu mee hailam,betik masak air,ikan goreng,ayam masak merah dan air durian belanda yang fresh dari ladang. Berbuka apa korang hari ni..Pastinya korang pun menu yang simple kan.Itu lebih menyelerakan dan di samping tu boleh la berjimat. Oh ya!!Bila bulan puasa […]

foodporn INFO kisahsidairy.com review food

Makan Lagi Di Makan Klimaks Chop & Grill

Assalamualaikum Hari ni cerita pasal makan je sudahlah…Hari minggu lepas sebenarnya cerita makan-makan ni.Repeat lagi makan-makan disini.Kalau boleh nak try semua menu yang ada di kedai ni. Satu aku suka tempat ni,tak begitu sesak.Kalau nak pergi time tak ramai orang adalah sebelum maghrib..Sebab lepas maghrib orang dah berpusu-pusu masuk ke kedai makan ni.Alhamdulillah…Memang murah rezeki […]

foodporn INFO kisahsidairy.com lifestyle blogger review food

Makan Makan Di Makan Klimaks Chop & Grill

Assalamualaikum Entry ni dah lama kot aku pendam.So,pepagi ni aku saja nak bukak selera korang.Bermula dengan hanya melihat menu-menu yang membuka selera mata pandangan aku ni,sehinggalah rasa keinginan tu meluap-luap untuk cuba makan di Makan Klimaks Chop & Grill. Akhirnya,En.husband menunaikan impian ibu mengandung ni supaya baby keluar nanti taklah meleleh air liur..hehehe… Petang Ahad […]

foodporn kisahsidairy.com lifestyle blogger review food

ABC Kampung Melayu Yang Superb

Assalamualaikum Hai korang…Semalam without any entries dalam blog ni..Uhuk…Kesekian kalinya bertapa di Hospital Sultanah Aminah Untuk Rawatan susulan Pregnancy aku ni. Alhamdulillah,Doktor sahkan baby dalam perut ok2 je..Sihat dengan degupan jantung yang normal dan terletak elok dalam perut Ummi dia.Hari Ahad tuari pun bertamu kat sini jugak,tapi untuk check Jantung baby samada ok or tak.lepas […]

food foodporn kisahsidairy.com lifestyle blogger review food

Early Birthday Celebration di Secret Recipe

Assalamualaikum Alhamdulillah…Sudah 34 tahun berada di bumi Allah ni..Syukur ke hadrat Illahi kerana masih dikurniakan nyawa untuk terus bernafas demi orang yang tersayang. Thanks juga yang memberikan ucapan dan mendoakan kesejahteraan aku.So touching..Thanks buat my husband yang awal-awal lagi dah celebrate birthday.. Ceritanya semalam..Lepas balik dari Check up di Hospital Aminah.En.husband tanya nak makan ape..Erkk..tetiba […]