Showing 22 Result(s)
kisahsidairy.com luncheon

Dah Lama Nak Makan Nasi Ayam Penyet

Assalamualaikum Petang-petang macam nie,sibuk nak update pasal makanan..lantak pi lah…Janji dah tunaikan hasrat tekak berbulan lamanya…Eceh….berbulan la sangat kan… Kelaparan tahap gaban pepagi tadi membawa ke tengahari…Dok pujuk opismate lunch hari ni.Apa taknya…tak sempat nak beli breakfast pagi tadi..Selalunya kalau aku beli breakfast,tengahari tak keluar makan pun takpe…Nie dari pepagi buta asyik telan kuih raya..Mana nak larat sampai ke petang..Nak taknak layan jugak si tekak nie makan.. Diet?? takde…badan dah …

RANDOM

Nasi beriani Ayam Timbus

Assalamualaikum Sebenarnya tekak aku nie dah lama mengidam nak makan Nasi beriani Ayam Timbus nie..La ni memang susah nak cari la..Sebab kalau ayam tu tertimbus pun,dah tak nampak ayam pun.Apa taknya,penjual menjual seketul ayam tu kecil sesangat…Dulu kalau nasi beriani ayam timbus,punyalah besar ayam yang ditimbus tu.. tapi sekarang nie macam nak mintak lagi je ayam..Dah takde timbus-timbus dah…memang letak dalam pinggan tu sekali..ayam kecik jerk..Padahal bukannya susah nak cari …