Showing 22 Result(s)
kisahsidairy.com luncheon

Luncheon Di mana-mana

Assalamualaikum Wah…rajin betul menaip entry hari ni kan..Gigih rasanya walau kerja pun berlambak yang nak kena settlekan…Takpe..rileks suda…tergopoh gapah pun nanti hasilnya tak memberangsangkan.Tajuk dah merapu meraban sebab aku lupa nama restaurant yang aku makan tadi..eim sorry!!! Ambil mood nak buat kerja yang terbengkalai.Isk..tak patutkan..hehe. Tengahari tadi,walau dah kenyang,tapi tetap kena keluar makan jugak.Takut petang nanti datang angin kat kepala ni pulak..Dah satu kerja kena telan panadol kan..Tekak ni memang …

kisahsidairy.com lifestyle blogger

Lain Yang Order,Lain pulak yang sampai

Assalamualaikum Ha…dah bape hari tak menghadap blog ni kan..semak dah rasa blog ni..Ni semua angkara si empunya blog yang on/off je semangat..ahaha… Banyak cerita yang nak aku tulis dalam blog dari percutian hari raya china hinggalah sekarang.Entah-entah ramai yang dah tak kenal si empunya blog ni..sob..sob..sedih jap.. Dah…straight to the point je…Malam minggu tuari..Aku ngan en.husband pi dating..Tinggal budak tecik tu..Bukan tamo bawak,risau keadaan kesihatan makin parah..Tu yang ditinggalkan dengan …

kisahsidairy.com

Dinner Di Old Town Giant Plentong

Assalamualaikum Al-kisahnya semalam petang bila Nenek dah amik awfiyah bawak balik kampung,Kesepianlah ummi dan babah di rumah.Baru sekejap dia takde,ummi dan babah dah kerinduan..huhu Rindu kat budak bambam ni… Petang tu jugak babah ajak ummi pi dating..hehehe..amboi…Takdelah…bukan dating..Niat nak cari Dapur kaca untuk table top dirumah baru..Disebabkan Tukang rumah tu dah nak siapkan table top hujung minggu ni,So kenelah beli yang cepat.. So,petang tu,kitorang menjelajah di setiap kedai yang ada …

kisahsidairy.com perayaan

Lambakkan Limau Sudah bermula

Assalamualaikum Pepagi lagi Kelaparan dah memuncak.Disebabkan tadi pi tuang minyak,maka lambatlah masuk kerja.Nasib baik tadi SIL sempat tapaukan Mee Hoon Goreng.Alhamdulillah..Jadi tak payah la nak beli sarapan lagi.Tapi bila dah terlambat makan macam ni,mulalah angin dah naik kepala.Mulalah rasa mual dan tak selesa.uppffhh…apa pun tak boleh, Occay,story pendek,bukan tu nak bagitau…Cerita pasal bulan kedatangan Hari raya Cina yang bakal tiba sikit hari lagi..Tak sabar wehh nak cuti..Nak balik kampung.Dan bila …

kisahsidairy.com RANDOM RESEPI

Craving Betik Masak Air

Assalamualaikum Dah lama sangat mengidam nak makan makanan yang sesimple ni.Tapi yang simple ni lah yang payah kot nak buat dan cari. Duduk kat taman,mana la mudahnya nak cari betik muda kan.Tapi bernasib baik sesangat jiran sebelah rumah ni suka menanam.Dan salah satunya adalah pokok betik. Memang dok aim sangat-sangat buah betik jiran sebelah rumah.Nak mintak,alahai..segan sesangat..Tapi masa dok mesyuarat tingkap kat luar rumah tu,terkeluar jugalah daripada mulut yang mengidam …

kisahsidairy.com

Nasi Lemak??? Tak Bosan ke??

Assalamualaikum Dah lama tak membebel kan..aku memang suka membebel..kalau satu hari tak membebel,memang tak sah..Bak kata laki aku tu..eh…dah guna pulak perkataan laki…hehehe…malas nak taip panjang-panjang..gitulah kekdahnya.. Tajuk entry aku ni memang pasal Nasi lemak pun..Rakyat Malaysia memang suka dengan Nasi Lemak dan Roti Canai..Itu Fakta,Bukan Auta..betul ke tidak aku cakap nie..sapa setuju dengan aku,sila angkat tangan..tak setuju tu,cer korang kongsikan sedikit makanan utama Rakyat Malaysia untuk breakfast nie. Dalam …

kisahsidairy.com office

Beli Belah Barang Pantry Office

Assalamualaikum Cerita malam tadi la…sibuk pi shopping  semalam…ramai giler orang kat Econsave…mybe la sebab semalam kan hari minggu…Ramai pekerja swasta yang bercuti..Memang tetiap bulan aku lah yang kena beli barang makanan kat Qc Department… Sesambil tu beli stock susu ngan pampers Nur awfiyah…Ada sales untuk pampers…rembat 2 beg..susu takde la pulak salesnya..tetap harga tu..isk..iskk….Pampers murah je…Sejak ni Nur awfiyah asyik tukar jenama pampers je..hehehe…ummi dia ni memang..asyik tengok murah je,mesti …

kisahsidairy.com

Kerana Perebutan Kuasa

Assalamualaikum Macam-macam hal la bebudak opis nie..Bila dah takde kerja,inilah jawabnya..EH..eh…banyak pulak up entry hari nie..haha…tu time ada idea nak buat.. Just nak bagitau korang nie la kan,Aku ada up satu entry berkenaan dengan bisness tudung,maksudnya nanti ada entry bergambar keluaran tudung terbaru De salma…Itu just entry untuk mereka-mereka yang mencari tudung De salam terkini..Biasalah.networking tu penting dalam bisness…Buat masa nie belum terfikir lagi nak bina blog untuk Bisness aku …

kisahsidairy.com PRODUK REVIEW review product

Review Product:Life Food Dari Hishop.My

Assalamualaikum Lama dah tergendala nak review product dari hishop nie..Sebabnya..aku memang terlupa tentang tu.memandangkan Hishop ada banyak produk yang diorang bagi kat aku..baik kan..hehehe.. Oklah,kalau dulu aku ada review product Fairy Blossom. Meh,sekarang nie aku review produk tentang Life Food pulak. Life Food ni makanan sampingan untuk mengecilkan size badan korang dan ia juga membantu melawaskan pemakanan yang korang dah makan..Kalau korang yang susah sangat nak ehem2 lepas makan,bolehlah ambil …

FAMILY

Kuaci Berhantu

Assalamualaikum Ngeri tak korang baca entry aku nie..Takpe..abaikan…aku karang cerita lain dulu supaya korang tak suspen pape ek..Tak sempat nak snap gambar bekalan makanan untuk department aku nie..Setiap bulan kitorang akan collect rm10 setiap seorang untuk pembelian makanan.tu pun ada jugak yang bagi lebih Department QA/QC nie hanya ada 6 orang sahaja..Boss,dua orang QA,Safety dan seorang Asst Project.and of course ler ada bunga sekuntum penyeri bilik nie iaitu aku..hahahtu jerlah…Company …