food kuih tradisional

Berjaya membuat Karipap Kentang

Assalamualaikum Hai korang☺☺Tak kisahlah kalau kena kecam pun cakap akak tak pandai masak.At least akak mencuba jugak kan untuk buat..Selama 36 tahun hidup ni,tak pernah tau buat karipap. Selalunya MIL yang rajin buat karipap untuk santapan.Tapi masa tu aku buat dono jelah kalau dia buat.Sebab aku ni kalau pasal kuih,malas nak buat sangat.Aku sanggup beli […]

food RESEPI

Breakfast cucur bilis viral

Assalamualaikum Hai korang??actually yang viral bukan cucur bilis or cucur udang.Yang paling viral adalah cucur manis.Cucur manis ni takde pun letak apa-apa di dalamnya.Cuma tepung dan sedikit gula serta air panas. Tapi disebabkan mengikut selera tekak masing-masing maka terjadilah cucur bilis viral.Setahu aku resepi ni sebenarnya dari tok moyang kita dulu.Tapi bila sorang dah buat,kuasa […]

food

Laksa Johor untuk minuman petang.

Assalamualaikum Hai korang??..Selamat petang..alahaii dah nak maghrib kan.Baru tiba di rumah.Actually aku berhujung minggu dirumah kampung.Disebabkan husband ada seminar,so aku ambil peluang untuk stay kampung.Takdelah boring sangat. Sebenarnya masih cerita throwback dua hari lepas.Hari khamis,masa tu aku mc.So bila dah namanya tak sihat,nak masak pun rasa tak larat.Tapi petang tu tekak macam nak makan sesuatu. […]

food

Udang Galah dari Pahang

Assalamualaikum Hai korang???alhamdulillah..rezeki hari ni.Adik bawak udang galah dari Pahang.Kalau dekat Johor,maunya harga udang galah ni makan rm40 tau.Tapi adik bawa dari pahang,udang ni tak sampai pun rm40. Nak tau kami masak ape..nanti aku share eh..ok..nak masuk dapur..

food kisahsidairy.com RANDOM

Makan Sushi petang ni

Assalamualaikum Hai korang???.semalam lahi macam nak beli sushi ni,dah pegi pun lalu restoran sushi tu.Tapi disebabkan sushi tu crowded dengan orang,kira batallah niat tu.Aku tak suka makan tempat yang sesak dengan orang.Bukan apa,nanti kesian pulak bila orang tertunggu-tunggu kita habis makan. Lagi satu nak makan rushing pun tak best.Kita makan nak chill kan..emmm..sudahnya,terbatallah niat tu.Tapi […]

food RANDOM

Pagi Dah makan Coklat

Assalamualaikum Hai Korang☺☺☺Yess…Pepagi buta dah makan coklat kan..Sebenarnya coklat tu aku beli tiga hari lepas,masa singgah di Petronas.Bila dah sampai office,tak sempat nak makan aka kenyang ko!. Jadi tersimpanlah coklat tu dua hari,disebabkan semalam aku pose..Dah terusik sikit sebenarnya masa ni sebab aku bagi jiran sebelah ni hah.. My All time Favourite Dulu-dulu memang gilakan […]

food kisahsidairy.com parenting blogger

Bekalan Untuk Naura Siap Di Frozen.

Assalamualaikum Sejak bertukar jawatan baru ni,memang super duper busy.Mana nak layan local pekerja,foreigner yang pelbagai karenah.. Maknanya,kerusi ni tak sempat nak panas untuk aku duduk.Bila dah kepenatan,balik rumah,tak sempat nak buat itu ini,Dapat merehatkan diri pun dah syukur.Tapi aku tetap happy buat kerja macam ni.Cuma kaki nilah yang dok naik lenguh turun naik tangga je. […]

food kisahsidairy.com lifestyle blogger parenting blogger pregnancy RANDOM

Menu Breakfast Berpantang hingga sekarang

Assalamualaikum Siapa kat sini suka makanan berpantang.Sila angkat tangan!!…Ha..aku tau ada antara korang yang tak suka menu berpantang kan..Macam aku jugak la,ada jugak makanan berpantang yang aku kurang suka..Yelah..bila lauk yang sama je,mau tak jemu..hehehe Masa dalam pantang,alhamdulillah,adik ipar rajin masakkan menu yang tidak menjemukan aku.Ikan haruan memang menjadi menu wajib.Tapi kalau dah setiap hari […]

food foodporn kisahsidairy.com lifestyle blogger review food

Early Birthday Celebration di Secret Recipe

Assalamualaikum Alhamdulillah…Sudah 34 tahun berada di bumi Allah ni..Syukur ke hadrat Illahi kerana masih dikurniakan nyawa untuk terus bernafas demi orang yang tersayang. Thanks juga yang memberikan ucapan dan mendoakan kesejahteraan aku.So touching..Thanks buat my husband yang awal-awal lagi dah celebrate birthday.. Ceritanya semalam..Lepas balik dari Check up di Hospital Aminah.En.husband tanya nak makan ape..Erkk..tetiba […]

food kisahsidairy.com RANDOM

Berbaloikah Harga Makanan Ini?

Assalamualaikum Sebagai pengguna,kita selalu  akan rasa tidak puas hati bila membeli makanan yang mahal tak masuk dek akal kan. Kesempatan peniaga menjual makanan dengan harga yang tak masuk akal tu lah,yang membuatkan kita lebih berhati-hati untuk memilih kedai.Lagi bagus kalau bawak bekalan dari rumah.Tapi kalau berkesempatan untuk menyediakannya kan.Kalau yang tidak tu,terpaksa jugaklah membeli. Bukan […]