• food hunter,  food Review

    Makanan Vietnam di Kafe D’Viet Bandar Penawar

    Assalamualaikum Makanan Vietnam di Kafe D’Viet Bandar Penawar | Hari tu masa aku Shopping barang dapur untuk mak di Bandar Penawar,kami jalan-jalan sekitar situ untuk cari kedai makan.Bila lalu je di Kafe ni ,rasa teringin nak makan Vietnam Role.So kami singgah di Kafe Vietnam ni.Kafe ni memang menghidangkan makanan vietnam tau.So tak perlu sampai ke sana untuk rasa makanan diorang.Kat sini pun dah ada.Hah..So kat mana tempat makan best di Bandar penawar ni,kafe ni adalah salah satunya. So , kami cubalah beberapa jenis makanan yang disediakan disini.Rugi kalau tak mencuba,yelah..dah depan mata kan.Lagi satu orang kata kopi vietnam tu sedap.Why not kita mencuba kan.Menu yang kami order pada malam tu…

  • food hunter

    Makan Laksa Johor Sedap di Kedai Nasi Beriani Haji Karim

    Assalamualaikum Makan Laksa Johor Sedap di Kedai Haji Karim | Pagi tadi sempatlah bersarapan bersama family.Payah sebenarnya dapat sarapan bersama kat luar.Sesekali kan,apa salahnya.So,selalunya menjadi masalah pada kami untuk mencari tempat makanan yang sedap.Tapi bila teringat kat satu kedai ni,lagi satu ada pulak kawan dah up status makan Laksa Johor sedap di Pasir gudang ni,terus ajak husband terjah di Kedai tu. Nasi Beriani Haji Karim(ambil dari jauh je) Nasi Beriani Haji Karim ni dah memang terkenal di sekitar Pasir Gudang ni.Kalau hari rabu dan Jumaat,merupakan hari yang wajib singgah untuk makan nasi beriani sedap di Pasir Gudang ni.Sebab Nasi beriani hanya dihidangkan pada hari tu sahaja iaitu rabu dan Jumaat…

  • food hunter,  food Review

    Breakfast di Tea Garden Seri Alam

    Breakfast di Tea Garden Seri Alam | Kadang-kadang tak tau nak cari tempat makan sedap untuk breakfast di Pasir Gudang ni yang boleh dok ngopi-ngopi dengan kawan.Tempat yang boleh chill dan membawang.hahaha…Lepas pada malam kitorang pergi food review di  Restoran Ateh Corner,uyul ikut kami balik.Tapi dia tidur rumah Sis Lin la… nak promote sikit.Kot korang mencari tempat makan sedap di Skudai Johor,boleh la singgah di Restoran Ateh Corner.Memang best makan kat situ tau.Boleh baca full review aku kat entry Ateh corner tempat makan sedap di Taman Universiti.   Keesokkan paginya,tapi tak terlalu pagi sangat ler,around pukul 10 lebih gak.kitorang plan nak ke Tea Garden Seri Alam.Jarak antara rumah aku dengan…

  • food hunter,  food Review

    Ateh Corner tempat makan sedap di Taman Universiti Johor

    Ateh Corner tempat makan sedap di Johor|Sekarang ni nak cari tempat makan sedap di Johor tak susah, korang google je, mesti akan jumpa restoran makanan sedap yang boleh korang terjah. Salah satu temlat makanan sedap di Skudai Johor adalah Restoran Ateh Corner. Kalau dulu Restoran Ateh Corner ni bertempat di MPJBT di Kebangsaan 29,dan mula berpindah ke sini pada bulan lepas kerana tempat yang lebih selesa dan besar. Restoran Ateh corner ni memang menjadi tunpuan pelanggan. Sebabnya ia bukan sahaja menyediakan makanan seafood, malah western dan makanan melayu pun ada. Contoh makanan melayu tu Laksa Johor, mee bandung, pendek kata, tekak ko nak makan ape, semua ada. Dengar pulak sekarang…

  • food hunter,  food Review

    TEXAS CHICKEN PERTAMA DI BUKA DI JOHOR BAHRU

    Assalamualaikum TEXAS CHICKEN PERTAMA DI BUKA DI JOHOR BAHRU | Of course la i’m happy sebab TEXAS CHICKEN  dah di buka di Johor Bahru.Selama ni tengok terliur je orang update makan ayam goreng crispy yang menggiurkan di Texas Chicken. Kali ni diorang bukak pulak cawangan yang pertama di Johor Bahru.Jadi takdelah asyik makan di tempat yang sama je.kan..kan…Hari tu lagilah dapat peluang untuk menikmati segala yang ada di Texas Chicken di CITY SQUARE JB.Nikmat makan ayam rangup yang super sedap ni.Pembukaan Texas Chicken yang pertama di Johor Bahru ni terletak di Pusat beli belah City Square Johor Bahru ,aras 3.Dan ini adalah pembukaan restoran franchaise yang ke-48 di MALAYSIA tau.Dikendalikan…

  • food hunter,  food Review

    Rasa McFlurry Durian bagi aku

    Assalamualaikum Rasa McFlurry Durian bagi aku | Actually dah dua kali Mcdonalds keluarkan Mcflurry Durian.Dan baru kali ni aku sempat merasa bagaimana perasaan merasa mcflurry durian ni.ecewah..ayat kemain lagi.Biasa-biasa or luar biasa yang boleh nak repeat and repeat lagi. Sebelum merasa Mcflurry Durian dari Mcdonalds ni,dah terasa kesedapan durian yang original kita makan,cuma di tambah je dengan aiskrim plain tu.Mestilah akan rasa lemak-lemak manis,pahitnya durian kan. Dah dikata dengan rasa sebenar D24 Ada dua jenis Mcflurry ni dan pilihan aku adalah D24 Durian McFlurry berharga RM8.90 kalau tak silap aku lah.Nak beli yang besar tu macam takut tak berhabisan pulak makan sorang-sorang.So kita try ler yang kecik dulu.Tengahari tu aku…

  • food hunter,  food Review

    Bagaimana rasa Maggi goreng Tomyam pedas Giler?

    Assalamualaikum Bagaimana rasa Maggi goreng Tomyam pedas Giler? | Korang rasa??  Adakah ia pedas seperti maggi samyang? Hah.. Moh ler dengar cerita aku ni.  Actually masa aku ke Maslee baru-baru ni, terserempak dengan Maggi Pedas Giler yang dok disebut-sebut blogger di social media. Masa tu belum lagi berkeinginan untuk makan setelah sebelum ini aku pernah mencuba Maggi Samyang. And aku kalah tanpa bertanding pun dengan sesiapa. And aku surrender.  Tapi bila aku mencuba Maggi samyang Cheese, and itu menjadi kesukaan aku sebabnya terkandung cheese di dalamnya. Dah beberapa kali jugaklah aku repeat untuk makan maggi samyang cheese tu. Walaupun pedas, tapi rasa cheese tu boleh matikan kepedasan mee tu.. Ececehhh.. …

  • food hunter

    Tsujiri Austin JB menyediakan O-Matcha yang sedap

    Assalamualaikum Tsujiri Austin JB menyediakan O-Matcha yang sedap | Pertama kali dalam hidup aku,mengenali O-Matcha ni bila diperkenalkan oleh seseorang.Selalunya yang aku minum hanyalah Green Tea,Tapi ada lagi minuman yang lebih baik lagi dari Green Tea ni. Korang semua tahukan,Green Tea ni sebenarnya memberikan kesan yang baik pada tubuh badan kita,dan semestinya Matcha ni lebih baik dan lebih pahit dari Green Tea.1st impression aku bila dikatakan pahit tu,rasa pahit ubat yang korang terpaksa telan tu…hahaha… APAKAH KEBAIKKAN MATCHA Matcha dan Green Tea sebenarnya berasal dari tumbuhan yang sama iaitu Camellia Sinensis.Yang menjadikan ianya berbeza adalah cara proses dan penanamannya. Teh hijau biasanya hanya mempunyai kira-kira 63mg antioksidan berbanding matcha yang…

  • buffet ramadhan 2018,  food hunter

    Buffet Ramadhan 2018 di Double Tree By Hilton Johor Bahru

    Assalamualaikum Buffet Ramadhan 2018 di Double Tree By Hilton Johor Bahru | Insyallah,tak lama lagi kita akan berada di Bulan Ramadhan 1439H tahun 2018.So,sudah pastinya korang akan mencari Buffet Ramadhan di Johor Bahru ni kan..Yelah,kenalah survey dari sekarang.Pakej Buffet Ramadhan 2018 pun majoritinya dah dikeluarkan oleh pihak Hotel dan peniaga restoran makanan. Baru-baru ini aku telah dijemput oleh pihak Double Tree By Hilton Johor Bahru untuk Ramadhan Media Preview pada 28 mac 2018.Ni kira 1st time aku join Food Review di Hotel.Actually sebelum ni ada jemputan tetapi tak dapat nak join sebab masa tu Naura kecil lagi..So,this year,insyallah,akan join Food Review atas jemputan. Kepada korang yang ingin merasai kelainan yang…

  • food hunter,  food Review

    Boat Noodle Aeon Bandar Dato Onn

    Assalamualaikum Hai korang☺☺Actually dah plan siap-siap dah,lepas pada Perjumpaan dengan Ahli JDT Bloggers,kami anak beranak nak makan Boat Noodles.Teringin lah nak ke Amphawa Boat Noodles di Sutera Mall,tapi memandangkan masa dah suntuk,habis pun perbincangan dalam pukul 4 petang,so aku decide nak pergi yang dekat je. So,lokasi yang terdekat adalah di Aeon Jusco Bandar Dato’ Onn..Kira berdekatan dengan kami di Setia Tropika masa tu.Dapatlah tengok-tengok apa yang best kat sana.Tapi yang tak bestnya kat Boat Noodle di sini,tak berapa banyak menu yang dihidangkan.Maksudnya,mangkuk kecik-kecik tu tak berapa banyak menu.. Sebelum ni,pernah je pergi ke Boat Noodle yang lain,cuma nak cari yang penuh dengan menu,Jadi adalah kelainan kan..Ada dua tempat yang aku…

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE