food hunter food Review

Makanan Vietnam di Kafe D’Viet Bandar Penawar

Assalamualaikum Makanan Vietnam di Kafe D’Viet Bandar Penawar | Hari tu masa aku Shopping barang dapur untuk mak di Bandar Penawar,kami jalan-jalan sekitar situ untuk cari kedai makan.Bila lalu je di Kafe ni ,rasa teringin nak makan Vietnam Role.So kami singgah di Kafe Vietnam ni.Kafe ni memang menghidangkan makanan vietnam tau.So tak perlu sampai ke […]

food hunter

Makan Laksa Johor Sedap di Kedai Nasi Beriani Haji Karim

Assalamualaikum Makan Laksa Johor Sedap di Kedai Haji Karim | Pagi tadi sempatlah bersarapan bersama family.Payah sebenarnya dapat sarapan bersama kat luar.Sesekali kan,apa salahnya.So,selalunya menjadi masalah pada kami untuk mencari tempat makanan yang sedap.Tapi bila teringat kat satu kedai ni,lagi satu ada pulak kawan dah up status makan Laksa Johor sedap di Pasir gudang ni,terus […]

food hunter food Review

Breakfast di Tea Garden Seri Alam

Breakfast di Tea Garden Seri Alam | Kadang-kadang tak tau nak cari tempat makan sedap untuk breakfast di Pasir Gudang ni yang boleh dok ngopi-ngopi dengan kawan.Tempat yang boleh chill dan membawang.hahaha…Lepas pada malam kitorang pergi food review di  Restoran Ateh Corner,uyul ikut kami balik.Tapi dia tidur rumah Sis Lin la… nak promote sikit.Kot korang […]

food hunter food Review

Ateh Corner tempat makan sedap di Taman Universiti Johor

Ateh Corner tempat makan sedap di Johor|Sekarang ni nak cari tempat makan sedap di Johor tak susah, korang google je, mesti akan jumpa restoran makanan sedap yang boleh korang terjah. Salah satu temlat makanan sedap di Skudai Johor adalah Restoran Ateh Corner. Kalau dulu Restoran Ateh Corner ni bertempat di MPJBT di Kebangsaan 29,dan mula […]

food hunter food Review

Rasa McFlurry Durian bagi aku

Assalamualaikum Rasa McFlurry Durian bagi aku | Actually dah dua kali Mcdonalds keluarkan Mcflurry Durian.Dan baru kali ni aku sempat merasa bagaimana perasaan merasa mcflurry durian ni.ecewah..ayat kemain lagi.Biasa-biasa or luar biasa yang boleh nak repeat and repeat lagi. Sebelum merasa Mcflurry Durian dari Mcdonalds ni,dah terasa kesedapan durian yang original kita makan,cuma di tambah […]

food hunter food Review

Bagaimana rasa Maggi goreng Tomyam pedas Giler?

Assalamualaikum Bagaimana rasa Maggi goreng Tomyam pedas Giler? | Korang rasa??  Adakah ia pedas seperti maggi samyang? Hah.. Moh ler dengar cerita aku ni.  Actually masa aku ke Maslee baru-baru ni, terserempak dengan Maggi Pedas Giler yang dok disebut-sebut blogger di social media. Masa tu belum lagi berkeinginan untuk makan setelah sebelum ini aku pernah […]

food hunter

Tsujiri Austin JB menyediakan O-Matcha yang sedap

Assalamualaikum Tsujiri Austin JB menyediakan O-Matcha yang sedap | Pertama kali dalam hidup aku,mengenali O-Matcha ni bila diperkenalkan oleh seseorang.Selalunya yang aku minum hanyalah Green Tea,Tapi ada lagi minuman yang lebih baik lagi dari Green Tea ni. Korang semua tahukan,Green Tea ni sebenarnya memberikan kesan yang baik pada tubuh badan kita,dan semestinya Matcha ni lebih […]

buffet ramadhan 2018 food hunter

Buffet Ramadhan 2018 di Double Tree By Hilton Johor Bahru

Assalamualaikum Buffet Ramadhan 2018 di Double Tree By Hilton Johor Bahru | Insyallah,tak lama lagi kita akan berada di Bulan Ramadhan 1439H tahun 2018.So,sudah pastinya korang akan mencari Buffet Ramadhan di Johor Bahru ni kan..Yelah,kenalah survey dari sekarang.Pakej Buffet Ramadhan 2018 pun majoritinya dah dikeluarkan oleh pihak Hotel dan peniaga restoran makanan. Baru-baru ini aku […]

food hunter food Review

Boat Noodle Aeon Bandar Dato Onn

Assalamualaikum Hai korang☺☺Actually dah plan siap-siap dah,lepas pada Perjumpaan dengan Ahli JDT Bloggers,kami anak beranak nak makan Boat Noodles.Teringin lah nak ke Amphawa Boat Noodles di Sutera Mall,tapi memandangkan masa dah suntuk,habis pun perbincangan dalam pukul 4 petang,so aku decide nak pergi yang dekat je. So,lokasi yang terdekat adalah di Aeon Jusco Bandar Dato’ Onn..Kira […]