• Uncategorized

    Checklist perkara yang perlu di buat sebelum menjelang Hari Raya

    Assalamualaikum Hai korang☺☺Saja nak tanya ni..persiapan raya macam mana…dah siap ke.Ada lagi ke yang tak beli baju raya.Bukan apa,ada sesetengah ibubapa yang suka buat persediaan last minute dan ada jugak yang buat persediaan awal.Bagi aku kedua perkara ni boleh je buat.Cuma ikut pada kita lah kan.Kalau kita ada budget besar,belanja last minute pun boleh.Tapi bila berbelanja last minit ni,kena ambil tahu jugak,apa yang patut kita beli.Takut nanti bila dah beraya,ada je yang baru teringat nak beli itu dan ini.Biasalah,bila berbelanja last minit,dah takdelah minit seterusnya..hahaa…tak gitu. Macam aku pulak,yelah,nak selepuk nak membeli kesemua persediaan tu mungkin tak boleh.So,kena buat persediaan awal mengikut budget.Ada budget lebih sikit,beli lebih la,takde cuma yang…

  • family day,  Hotel Review,  kisahsidairy.com,  lifestyle blogger,  officemate

    Family Day Di Tanjung Sepang Beach Resort

    Assalamualaikum Lambat beno ler aku nak cerita pasal Family Day ni kan.Sebenarnya planning nak buat family day dengan rakan-rakan office ni dah lama.Disebabkan perlu peruntukkan yang besar jugak,collect duit  tiap-tiap bulan untuk penginapan dan makanan. Dari bulan 3 lagi dah kami planning untuk ke sana.Tak semua lah officemate yang ikut.Ada dalam 35 orang je yang ikut sebab ramai yang cancel last minute. So masa 28hb Mei tu selepas balik kerja tengahari,kitorang dah bersiap untuk ke Tanjung Sepang.Hari sabtu tu kerja.so balik kerja lah kan. Sebagai urusetia makanan,aku dah balik awal.so tak join lah dengan diorang untuk kumpul sama-sama di sana. Dari rumah,ke kampung ambil masa dalam 1 jam perjalanan..Sampai rumah…

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE