• EXAM

    Selamat Menduduki Peperiksaan UPSR 2017

    Assalamualaikum Hai korang☺☺ Mana yang ada anak nak menduduki UPSR hari ni mesti berdebar-debarkan..Yelah,anak yang nak periksa,mak pak yang lebih berdebarnya, Mana taknya,kalau aku jadi parents yang ada anak bakal menduduki peperiksaan pun dah risau tau.Segala usaha bagi memastikan anak berjaya,bukan mudah.Kadang-kadang bila disekolah kita tak tahu samada anak kita cukup ke tak ilmu yang dia dapat,perlu atau tidak tuisyen dan sebagainya. Selagi kita mampu untuk memberikan yang terbaik pada anak why not kan kita beri yang lebih baik.Kalau kita tak mampu nak hantar tuisyen kat luar sana,At least kita sebagai parents kena menjadi cikgu di rumah juga,Bukan kata kita perlu pandai lebih dari cikgu,at least sokongan moral,sama-sama membantu anak-anak…

  • EXAM

    Selamat Menjawab Soalan bagi Calon PMR 2013

    Assalamualaikum Khas untuk pelajar-pelajar atau blogger yang sedang meghadapi Peperiksaan PMR 2013. Moga tenang menjawab kertas soalan tu ye.. google source google source Tip Sehari sebelum Peperiksaan 1. Cuti dari belajar. Banyak penyelidikan telah menunjukkan bahawa apapun yang anda belajar sehari sebelum hari peperiksaan mungkin lansung tidak akan membantu anda. Mengapa hal sebegini terjadi? Kerana maklumat terkini yang anda belajar, masih bermain-main di memori jangka pendek anda dan akan mengganggu anda untuk mengingati maklumat yang anda belajar semalam,minggu lepas,serta bulan-bulan yang lepas. 2. Lakukan sesuatu yang menenangkan fikiran atau minda anda. Ajaklah teman anda untuk membuat sesuatu aktiviti yang dapat merehatkan minda. Aktiviti lasak yang berisiko tinggi amat tidak digalakkan.…

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE