• entry merapu,  kisahsidairy.com,  monday,  nur awfiyah

    Entry For Monday

    Assalamualaikum sumber:google Selamat hari isnin semua..Pepagi ni saje nak warm up sebelum idea-idea untuk menulis hari nie dikarang sebaiknya..ececehh..pemahaman dan tatabahasa kena betul..macam ler selama ni tulis entry berpandukan pemahaman dan tatabahasa..Tak tau semuanya nak dilanggar..adeh… Semalam bawa Nur awfiyah pi open house…Merengek je anak dara sorang tu sampai tak sempat ummi dia nak merasa segala jenis makanan…amboii…ummie dia nie memang tekak besar..pantang nampak makanan..semua nak rasa..Dah macam tekak babah dia dah.. Dapat pergi dua buah rumah je malam tadi..Semua kawan en,husband…Itupun yang dekat2 je..maklumlah..malam-malam nie tak boleh lama-lama sangat..Tak memasal je awfiyah bukak baju malam-malam buta.,.anak dara sorang nie kalau lelama sangat kat rumah orang ,itulah kekdahnya..Bila dah start…

  • entry merapu

    Hari nie Tidak Bekerja??

    Assalamualaikum Salam Jumaat semua…Rasa janggal pulak hari nie En.Husband tak bekerja…Selalunya dok iron kan baju dia, la nie,iron baju sendiri je…(hehehe…tu pun kalau rajin) .. Nak biasakan diri dengan situasi sekarang nie,agak susah sikit la… Susahnya bila nak balik ke kampung…tak taulah macam mana… Aku dah confirm sabtu bekerja setengah hari.. Macam mana nak balik kampung kalau dah setengah hari je… Ahad En.Husband dah mula bekerja.. Entahlah…Kecewa tu memang kecewa,tapi nak buat macam mana kan…Kita nie takde hak nak bersuara.. Ikutkan jelah..Company nie pun bukan nk ikut  goverment… Alasan nak ikut singapore punya cuti… Yelah diorang confirm la anak beranak kerja swasta…apa nak kesah sangat kan.. Kalau masih single mingle…