• Emel spam,  kisahsidairy.com

    Dapat Rezeki dari Google Reward

    Assalamualaikum Wah!! Seronok kan bila dapat duit terpijak ni..Memang beraya sakan ler nampaknya tahun ni,Apa taknya dapat duit berjuta-juta..bahahaha.. Kisahnya tuari dapat satu email dari google mengatakan blog aku ni dah terpilih untuk memenangi Google reward dari pihak mereka…Ko Hado!! adeh…kan ke syok nak raya ni dapat duit banyak tu. Taklah pening nak fikir segala jenis GST bagai..tutup mata je pilih baju anak-anak..Memang raya sakan ler..Takat nak bagi sorang 10 hengget pada tetamu..Small the matter. Lagi satu boleh la menderma kepada mereka-mereka yang dalam kesusahan tu..Tapi kalau perkara tu betul-betul berlaku pada aku..Kalau sekarang ni,derma mana yang mampu je,tu pun dah memadai Korang rasa… Sekarang ni pelbagai teknik penipuan online…

  • Emel spam

    Alkisah : Emel SPAM!!

    Assalamualaikum Aku memang suka membaca emel2 spam yang aku terima..Kekadang rasa nak maki jer sape yang bagi emel kat aku nie..Tetapi xdapat nak fikir motif yang sebenar mereka ini.. Mungkin mereka melakukan ini  step by step sehingga ada yang masuk perangkap mereka.Tiada manusia yang sebodoh ini nak bagi duit berjuta-juta ringgit untuk tujuan beramal.. Siapakah mereka yang menjadi dalang semua nie yerk.. Korang mesti baca nie emel.. Salam hormat.Dengan izin dan limpah dan kurnia  Yang Maha Kuasa saya masih lagi berpeluang meneruskan hidup ini. Walau saya tahu entah esok atau luasa masa akan datang dan saya akan dipanggil untuk menemui yang Kuasa. Saya tahu hari demi hari kondisi tubuh saya…