• Uncategorized

    Lunch Date dengan Blogger Lin

    Assalamualaikum Hai korang ☺☺ begitulah tajuk entry hari ini..and lunch date tu pada hari ahad..Actually Blogger supermak ni memang berasal dari Pasir gudang.sama tempat,cuma area berlainan sedikit la.. Kalau nak jumpa memang senang je.tapi disebabkan kami ni bekerja,so masa nak jumpa tu memang  payah la sikit kan.Dah decide nak jumpa ahad tu,so plan makan-makan di warung Mak Eton.. Sebenarnya takde occasion apa-apa pun untuk lunch date hari tu,maybe dia nak belanja untuk birthday girl gaknya..agagaga..tak habis2 kan birthday girl Sharp pukul 11,lin dah datang pick up..amboi..mak…cepat sungguh.Dia kata dah lapar.Masa lunchdate tu,masing2 single,so tak bawa naura.kebetulan babah dia tak kerja hari tu,and dia pun tido, Blogger lin Blog : http://suzlinazreena.blogspot.my/ Menu…

  • Uncategorized

    Dapat Hadiah Dari Blogger Farah Waheeda

    Assalamualaikum Alhamdulillah..Dapat lagi koleksi hadiah dari Blogger.. Sebenarnya hadiah nie dah lama sampai..Rasanya dah 2 minggu..Tetapi disebabkan aku guna alamat company,so hari nie baru ambil. Ada Fridge Magnet Guitar dan pencil tu.. Haishh…Bila tengok hadiah nie,teringat pulak hadiah yang belum sempat aku poskan..Bila nak pos tak taulah,..Kesian mereka menunggu..huhu…Memang dekat sebulan dah terabai..Tinggal nak beli setem je tu.. Thanks Farah dengan hadiah nie..boleh akak kumpul buat koleksi kat peti ais tu.. Jom korang terjah blog Farah Sorry Farah..akak ambil header nie tanpa pengetahuan.. Korang klik Header nie untuk ke blog Farah ye Masih berhutang blogwalking kat blog2 rakan-rakan blogger.. Busy weh!!! petang nie nak bawa Nur Awfiyah Berkhatan pulak…

  • Uncategorized

    Tahniah kepada blogger Akupenghibur.com

    Assalamualaikum Msmw_2014 telah pun berakhir.seorang dari pemenang itu adalah rakan blogger yang sentiasa menyinggah di blog aku ni.Seorang anak muda yang aku kagumi dalam setiap entry yang dia tulis berkisarkan pengalaman hidup nya . kebanyakkan entry entry yang diterbitkan banyak berunsurkan nasihat serta panduan hidup kepada remaja kini. Blogger yang dikenali sebagai acik adalah empunya blog akupenghibur.com Acik telah memenangi Best Lifestyle Blog dalam MSMW_2014 kali ini. Tahniah kepada Acik, moga kemenangan ini menjadi kunci kepada usaha acik untuk terus berjaya di masa akan datang.Menjadi contoh kepada anak muda yang lain Insyallah. Tak lupa juga kepada blogger Denaihati,dan blogger blogger yang telah berjaya dalam event ni.. Majulah blogger untuk Negara……

  • Uncategorized

    Berapa banyak Publish Entry dalam satu masa??

    Assalamualaikum Entry nie kira macam entry tak puas hati jugaklah…hehehhe..Maaf terasa. Pernah tak korang publish entry korang lebih dari 10 kali dalam satu masa.. Contohnya macam nie.. Blogger nie  publih entry2 nya dalam satu masa..tersusun cantik je satu page . Taklah semua blogger macam tu.ada lah 2-3 blogger yang buat perkara yang sama.. Tapi bagi korang berbaloi tak kalau publish entry dalam satu masa banyak macam ni.Bagi aku cara tu salah.Dan boleh menimbulkan masalah bagi orang lain sebab terpaksa clearkan beribu2 emel notification dalam satu hari..Yelah..bayangkan kalau blogger tu Follow 5 atau 6 k..dan orang yang mereka follow tu setiap seorang akan buat perkara yang sama..Bayangkan juga betapa banyak nak…

  • Uncategorized

    Akan MenCari Bila lama Menyepi

    Assalamualaikum Dunia blogging dah macam kita berkawan dengan kawan kawan kita di alam nyata.Cuma bila di alam maya kita taklah bertemu empat mata dengan mereka..Boleh juga dikatakan persahabatan jarak jauh.Contohnya dlam kita berblogging nie,tak semestinya kawan blogger kita tu satu tempat dengan kita.Mestilah di merata tempat Di Bumi Allah nie..Ada ke yang duduk kat planet asing..Angkat tangan.. hehe sumber:fb Bila berblogging, setiap hari kita akan kenal siapa kawan kawan yang selalu menyinggah dan memberi komen di dalam blog.Bila dah hari hari,seakan akan boleh menghafal siapa yang tak komen kat blog hari ini..Wah sampai macam tu sekali kan. sumber :fb Dan dari situ aku terperasan  ada seorang blogger lelaki yang dulu…

  • Uncategorized

    Earning Nuffnang Semakin Banyak

    Assalamualaikum Yang pastinya ramai di kalangan blogger yang menjadikan blog sebagai satu punca pendapatan sampingan..Tak ramai blogger sekarang yang kata blog sekadar suka suka… Begitu juga aku,Tetapi bila earning yang dikumpul tidak meningkat,mulalah rasa putus asa. Nak up entry dan blogwalking pun seperti dah malas nak buat. google Tetapi lebih banyak kita up Entry dan blogwalking,lebih banyak backlink atau pageviews yang kita dapat.Siapa kata senang nak senang…Of courselah kena usaha lebih untuk mendapatkannya… Dan aku akui taklah susah sangat nak jadi blogger kalau kita tau apa itu blog dan blogger tu.kalau nak menjadikan blog sebagai punca pendapatan sampingan,kenalah usaha sikit..Takkan nak harap orang untuk datang ke blog kita tanpa ada…

  • Uncategorized

    Tukar atau Tidak??

    Assalamualaikum Bila banyak terbaca pentingnya Template dalam blog nie di Blog Hasrulhassan.Terniat juga nak tukar template nie. Sebenarnya kalau kita mempelajari selok belok SEO rasanya banyak yang perlu diubah dalam blog nie.. kalau dulu memang lah sekadar suka suka…Sekadar untuk meluahkan apa yang rasa nak diluahkan. Tetapi bila dah lama berblog nie,dan mengenali blogger blogger otai,tujuan itu bukanlah hanya untuk suka suka.. Yelah dalam kita berblog pun ,disamping itu kita pun boleh menjana pendapatan melaluinya..Cum semua tu terpulang pada kita nak atau tidak. Dah riki2 template yang disyorkan Oleh HH  pada blogger2 lain..Cuma belum ada kekuatan untuk menukar…hehehe…sayang tau!!! Tapi insyallah,satu hari nanti aku akan tukar jugak untuk yang lebih…

  • Uncategorized

    Terima hadiah Dari blogger

    Assalamualaikum Alhamdulillah..hadiah dah sampai petang semalam..Walaupun kat rumah takde orang,tapi abang posmen letak je sampul surat berdaftar tu dekat dalam peti pos..Oklah tu kan dari kena ambil dekat pejabat pos. Aku dapat hadiah keychain kebaya Nyonya nie sebab aku adalah Pengkomen Tegar di Blog beliau untuk bulan oktober lepas.Cantik.. Siap ada kad lagi Nielah keychainnya..cantikkan…aku saja letak kat tepi calender tu..bila pandang aku akan ingat siapa yang bagi aku keychain nie. Jom terjah blog beliau nie..Pssstt…kalau korang nak jadi ahli atau nak beli barangan shaklee nie boleh hubungi ena untuk urusan pembelian dan pendaftaran occay zarenaheeney. To Ena : Thanks for the lovely gift…Moga persahabatan kita akan kekal terjalin..Tak tahu…

  • Uncategorized

    Entry Deleted

    Assalamualaikum Disebabkan oleh seseorang yang telah memberi komen diluar jangkaan aku,aku delete supaya lebih memuaskan hati semua orang atau Dia… ihsan google Aku taknak orang lain atau aku berdosa bila aku memanjangkan lagi persoalan ini..yang pasti aku bukan buat entry hentam keromo…Kerana kebanyakkan maklumat banyak aku goole..Dan kebanyakkan maklumat itu jugak bukanlah sesuatu yang betul untuk kita ikut..berpuluh blogger yang telah mewujudkan entry villa nabila itu pun adalah entry dari hasil carian diorang menerusi google..Tapi aku amat  berterima kasih kepada mereka yang memberi komen negatif mahupun positif..boleh mematangkan aku untuk membuat entry di masa hadapan.insyallah. Aku berhak untuk delete sebarang komen yang negatif pada blog nie.. baru rasa Macam tu…

  • Uncategorized

    Akibat Menahan kencing Yang Perlu Kita Tahu

    Assalamualaikum Yang pasti ramai dikalangan kita sering menahan untuk membuang air kencing dengan sengaja ataupun tidak. Sebenarnya ada keburukkan apabila kita menahan kencing nie. Menurut Pakar Urologi, Kesihatan Lelaki dan Pembedahan Robotik, Pusat Perubatan Prince Court, Datuk Dr. Sahabudin Raja Mohamed, menahan diri daripada membuang air kecil akan memberi kesan negatif kepada kesihatan. Namun, perkara itu mempunyai kesan yang berbeza mengikut jantina dan usia. “Kanak-kanak yang menahan kencing terlalu lama boleh menyebabkan masalah besar. Tidak kira lelaki mahupun perempuan, ia boleh meningkatkan kejadian jangkitan saluran kencing. “Dalam kes yang lebih buruk, ia akan mengakibatkan inkontinens iaitu masalah hilang kawalan untuk menahan kencing,” kata Sahabudin. Masalah itu menyebabkan penghidap tidak mampu menahan kencing daripada terkeluar…