• buglar,  kisahsidairy.com

    Si Pencuri!!

    Assalamualaikum Kalau korang perasan,takde satu pun entry aku post pada 23hb sept 2014.fuhh..penuh pulak kan tarikh aku bagi tu.Hari tu memang aku cuti EMERGENCY LEAVE ko!! Apa kaitan emergency leave ni dengan si pencuri..meh aku cerita Pagi selasa tu,dalam pukul 5 pagi la kot,telefon rumah aku bunyi,ingat alam handphone,so aku biarkan jelah.tapi bila aku sedar,aku perasan,bunyi tu bukan dari alarm phone aku,rupanya ada call masuk. Kali kedua berbunyi baru aku sempat nak angkat.Tertanya-tanya jugak,mesti ada berita-berita penting yang nak disampaikan bila dah pepagi subuh ni call. Angkat phone,rupanya emak call.Masa tu dia dah menangis teresak-esak dah.Dia cuma cakap,rumah dah kena pecah masuk..teus off handphone..Aku dah tercengang-cengang dah..WHAT!!!! kena pecah masuk?…

  • Uncategorized

    Jangan berhenti Berdoa

    Assalamualaikum Banyak perkara yang berlaku lately nie yang memerlukan kesabaran yang tinggi untuk menghadapinya.Tetapi aku selalu percaya,Allah memberikan dugaan itu mengikut kemampuan hambanya.Inginkan hambanya terus berdoa kepada Nya ,meminta dipermudahkan segalanya. Bukan senang untuk menutup mulut orang mengatakan sesuatu yang tidak-tidak terhadap diri kita mahupun orang disekeliling kita.Bila terjadinya sesuatu perkara,Orang orang diluar sana,sungguh cepat menjatuhkan hukuman tanpa mengadilinya.Terlalu banyak wartawan yang tak bertauliah membuat spekulasi dan andaian yang tidak-tidak..Biarlah apa yang mereka nak kata..Lebih baik diam dari berbicara..Tak semestinya diam itu salah dan terima segalanya..Perlukan masa untuk berfikir secara waras. sumber :fb Allah maha adil,setiap apa yang diturunkan ujian untuk hambanya,pasti ada hikmah yang kita tak tahu yang akan…

  • Dunia Blogging.Blogger baru

    Entry Deleted

    Assalamualaikum Disebabkan oleh seseorang yang telah memberi komen diluar jangkaan aku,aku delete supaya lebih memuaskan hati semua orang atau Dia… ihsan google Aku taknak orang lain atau aku berdosa bila aku memanjangkan lagi persoalan ini..yang pasti aku bukan buat entry hentam keromo…Kerana kebanyakkan maklumat banyak aku goole..Dan kebanyakkan maklumat itu jugak bukanlah sesuatu yang betul untuk kita ikut..berpuluh blogger yang telah mewujudkan entry villa nabila itu pun adalah entry dari hasil carian diorang menerusi google..Tapi aku amat  berterima kasih kepada mereka yang memberi komen negatif mahupun positif..boleh mematangkan aku untuk membuat entry di masa hadapan.insyallah. Aku berhak untuk delete sebarang komen yang negatif pada blog nie.. baru rasa Macam tu…

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE