• dinner

    Makan malam di Secret Recipe sempena Anniversary kami

    Assalamualaikum Hai korang☺☺Entry sebelum berlepas balik ke Pahang petang ni.So,sempatlah siapkan entry ni. Actually makan-makan ni masa cari kasut dak Naura ni hah.Terus babah ajak makan kat sini. Nampak pulak makan untuk dua orang hanya RM39.90..Dah jimat banyak.Kebetulan masa tu memang lapar tak hengat.Jadi yang terdekat adalah Secret Recipe..Dan kebetulannya pulak,Dak Naura nampak kek…Kan dia hantu kek…hahahaha Ni hah ..Promosi Jom makan Murah dah ni kan,ada starter,ada main course dan ada air sekali.Rasa aku dah macam jimat lah..Ok..nak tau apa yang kami pilih untuk menu dinner kami..scroll bawah Sate untuk Starter kami malam tu Main course Mee Goreng mamak Secret Recipe untuk babah Main Course Grilled Black Paper Chicken untuk…

  • dinner

    Makan Malam di The Wagon Taman Kota Masai

    Assalamualaikum Hai korang☺☺ Hari tu ada kawan yang suggest makan dekat The Wagon ni.Katanya kedai ni baru bukak.Dan paling best diorang sedang buat promosi sepanjang bulan November ni. Kalau orang pasir gudang tu,bolehlah singgah ke Kedai ni.Alhamdulillah..setakat aku makan,semuanya sedap. Cafe the Wagon ni terletak di Taman Kota Masai 2 di Pasir Gudang Johor.Berderetan dengan bangunan kedai baru,di tepi jalan besar.Memang senang nak nampak So,untuk dinner kami anak beranak malam tu of courselah Chicken Chop.Cuma husband jelah lain dari yang lain.Dia jenis tak boleh dengar kambing.Mesti dia nak mencuba. Chicken Chop untuk Nur Naura Auni Chicken Chop Special untuk umi.Yang specialnya adalah telur mata dan juga meatball Nasi Goreng Kambing…

  • dinner,  Uncategorized

    Dinner di ummi’s chicken Chop

    Assalamualaikum Hai korang???spam sebijik entry dulu sebelum tidur. Malam ni sebelum pergi makan chicken chop,pi singgah butik untuk beli shawls.Babah request Nak makan chicken chop,tu yang keluar tu.. Bila babah dah request,ummi on je..janji babah belanja. Sempat grab tudung kat wadi poh tadi.. Lepas shopping shawls,terus pergi je restoran yang jual chicken chop ni Sebelum tu tak decide pun nak makan kedai mana,tapi masa lalu kat restoran tu,terus nampak mereka jual chicken chop.Di restoran ummi’s Chicken Chop memang jual segala jenis western..eh..tak jugak.Just jual chicken chop,grill chicken chop,beef and meatball. Sayang takde baby chair..Ada pun bangku macam tu je.Jadi susah la nak letak dak naura tu So far,oklah chicken chop…

  • dinner,  Uncategorized

    Menu Dinner simple

    Assalamualaikum Hai korang???salam maghribi..Dah maghribi ke belum..hehehe..selamat berbuka puasa..alhamdulillah..kenyang..alhamdulillah..puasa tertunai hari ni.. Korang dah puasa ganti?..saja nak ingatkan..masuk bulan rejab ni,niatnya nak puasa isnin khamis..insyallah..harap tertunailah kan Menu apa korang hari ni?eh..banyak tanya pulak cik puan blog ni kan..yelah..nak tau jugak,mana tau resepi korang tu aku boleh buat untuk esok lusa kan.Hari ni aku masak simple tapi sedap..agagaga..puji diri sendiri lah pulak kan..yelah,nak harap orang puji,takut pujian tu tak ikhlas,jadi mak redha lah puji diri sendiri.hah!! Dah syok membebel,lupa bak bagitahu menu untuk dinner ni. menu kami adalah kurma ayam,kangkung goreng dan juga ikan masin kapak..mabless ko..dapat roti ni,malam boleh sapedek lagi.. Menu kami untuk buka puasa Esok-esok tak tau…

  • dinner,  kisahsidairy.com,  nur awfiyah,  nur naura,  outing,  parenting blogger

    Malam Hujung Minggu di Pizza Hut

    Assalamualaikum Begitulah kekdahnya bila tak sempat nak taip entry pada masa kejadian.Terpaksalah peram entry ni sampai hari ni.Yelah,bila dekat rumah memang tak sempat mana nak update blog.Bila sorang dah tidur,sorang terjaga kan..Last-last ummi dia yang takde masa nak update blog. Cerita malam hujung minggu.Nak reedem vaucher Pizza hut yang ada dalam tangan berharga RM30..alah rm30 je.bukan banyak mana pun.Yang lebihnya kena keluar duit sendiri la.Ingat nak try la kan pizza yang terbaru Signature series tu,tapi tak boleh sebab nak ambil set makan untuk 4 orang..Kena order pizza yang biasa je..hua hua.. Kitorang order set meal ni.. Add on Tempura King Prawns & Seafood Lasagna Pizza pulak aku pilih Chicken Supreme…