• RESEPI

    Air Rebusan Epal Hijau dan Serai Untuk Kempis Perut

    Assalamualaikum Air Rebusan Epal Hijau dan Serai Untuk Kempis Perut | Aku dapat tau cara nak kempis perut ni masa tengah tunggu husband gunting rambut.Nampak majalah wanita dan aku belek-belek sampailah kat satu muka surat ni,dia bagitahu yang air rebusan epal hijau dan serai bagus untuk kempiskan perut.Bila google,memang ramai yang dah buat rupanya..So why not kita try kan… Mana tau cara ni boleh cepat kurus dengan minum air rebusan epal hijau dan serai kan Seperti yang korang sedia maklum,Epal Hijau dan serai ni mengandungi khasiatnya yang tersendiri.Dan jika digabungkan haruslah kuasa dua kan khasiatnya. Khasiat Epal Hijau yang perlu korang tahu Mengatasi masalah sembelit Kaya dengan sumber mineral dan…

  • lifestyle blogger,  pemakanan,  Tips

    Smoothie – Khasiat dan Manfaatnya

    Assalamualaikum Siapa yang tak suka kan bila dapat minum minuman yang segar dan sejuk dari buah-buahan.Di tambah pulak dengan rasa susu dan sejuk untuk diminum..Apa yang terbaca disini,smoothie ni penuh dengan khasiat dan manfaatnya.. Apa itu Smoothie? Smoothie adalah minuman berbahan buah-buahan, sayuran, sirup gula/ gula pasir, susu tawar cair dan air batu. Sebagian orang membuat smoothie dengan mencampur beberapa jenis buah atau mencampurkan buah dan sayuran sehingga tercipta rasa yang lebih kaya. Smoothie ini boleh dijadikan sebagai minuman pagi setiap hari dan manfaatnya cukup hingga ke tengahari inshaAllah. Mari kita sama-sama lihat manfaat smoothie ini kepada tubuh badan kita. Untuk sesiapa yang tidak gemar memakan sayur anda boleh memproses sayur…

  • INFO,  kisahsidairy.com,  lifestyle blogger

    Kekal Kurus & Sihat Dengan Cara Mudah

    Assalamualaikum Sejak dua menjak si husband nak berdiet ni,sibuklah bini dia ni dok usha sana sini resepi untuk diet.Kemain seronok bini dia ni bila dengar laki nak diet…hehehe..Ala..bukan ape,untuk diri dia jugak..Al maklumlah kan bila nak masuk 4 series ni,Kena jaga kesihatan dan pemakanan..Dah 3 hari jugak dia tak amik nasi..EH…Chopp.sabtu tuari je skip sebab ada kenduri kawen.Tu pun amik seciput je.Aku dah pesan kat dia jangan amik nasi banyak-Lauk takpe.. source:google Tapi kekadang tu aku buntu jugaklah,tak tau apa menu sihat nak bagi kat laki aku ni.Nak masak ape..Kadang buat sup..Kadang buat stim ikan.kekadang tu buat mee…Itu jelah yang aku tau. Aku ada baca tentang kekal kurus dan sihat…

  • Uncategorized

    10 Tips Diet yang seimbang

    Assalamualaikum Obesiti,penyakit jantung dan sewaktu dengannya ditakuti bila sudah di mamah usia..Di pertengahan umur 30-an ni kenalah jaga kesihatan.Sekarang ni pelbagai jenis makanan yang menyumbang kepada obesiti kalau kita tak cegah kan. Berpunca dari rasa penat,sesak nafas dan rasa banyak lagi la,serta rakan-rakan lah yang memberikan aku dan suami motivasi untuk memulakan diet kami.Walaupun aku masih lagi breastfeed naura,Tapi tetap juga kena amalkan pemakanan yang sihat dan seimbang..Sekarang ni cuba untuk menghadkan pengambilan nasi.Kat rumah pun aku banyak buat sup-sup untuk dimakan..Nak support husband yang on diet sekarang ni..Alhamdulillah..Sebagai isteri kenalah menyokong suami dari belakang kan. So,si isteri ni sibuklah dok kumpul resepi diet dan juga ambil tahu makanan diet…