• Uncategorized

    Marhabban vs Beraya

    Assalamualaikum Sabtu sudah…Ada yang masih bekerja dan dahpun bercuti..AKu masih lagi di opis..Bekerja setengah hari,hari nie..Rutin setiap sabtu kan…Tak boleh nak lari melainkan berhenti kerja..hahaha.. sumber:google Pastinya ramai yang akan menghadiri Jamuan Open house hari nie kan..Kalau korang perasan,tak banyak undangan Jamuan Open house tahun nie kan??.Mungkin menghormati pemergian MH370,MH17 dan juga peperangan di Gaza..Sebaiknya kita menyambutnya dengan secara sederhana pun dah mencukupi. Dari malam tadi menghabiskan beraya di rumah jiran-jiran tetangga..Itu memang dah menjadi kebiasaan kami setiap tahun di Taman aku tu.Minggu depan dah start Marhabban.Marhabban di tempat aku diadakan lambat sikit la.Yelah,bandar kan…takkanlah nak buat 1st day raya,confirm orang takde.. Seperti kebiasaan setiap tahun,marhabban tempat aku akan diadakan…

  • Uncategorized

    Selamat Pagi Sabtu

    Assalamualaikum Sumber:google Rasa macam malas je nak kerja hari nie.Tapi bila fikirkan hari nie masa bekerja hanya setengah hari,rasa sayang pulak nak bercuti..Bangun lambat sebab kemalasan yang melanda…Lagi pulak Nur awfiyah sedap peluk ummi dia,,tu yang rasa macam malas nak lepaskan dia.. Plus,kakak ipar dari Melaka datang bertandang kat rumah,ingatkan nak sambung beraya petang nie di rumah sanak saudara belah suami pulak..Walaupun ramai sanak saudara belah suami di Melaka,tapi ada lah jugak yang berada di Johor..tu yang ingat nak pi beraya…hehe Jalan raya seperti biasalah,masih lagi lengang..Selesa je pemanduan tadi walaupun terlambat..Sempat lagi singgah ke kedai untuk beli breakfast… Tiba-tiba rindu pulak nak makan makanan hari raya..Yelah..makanan hari raya hanya…

  • Uncategorized

    Hari Sabtu!!

    Assalamualaikum Selamat pagi semua…Alhamdulillah..pagi yang mendamaikan..Dari malam tadi hujan..masa nak pi kerja tadi,hujan dah berhenti..Tapi nie masih nampak mendung.. ihsan google Biarlah hujan pun,lagipun kesian sangat pada mereka yang terkena catuan air tu..Dapat juga merasakan betapa payahnya mereka bila air takde ni. Harap catuan air nie tidak akan lama,dengan kehadiran hujan ni. Tempat korang macam mana pulak…Hujan or tak? Semalam on leave..Melawat adik sakit..Actually,she’s pregnant..tapi dengan penyakit buah pinggang yang di hadapi,terlalu banyak komplikasi terhadap dia.Darah timggi sehingga mencecah 200.Sangat kasihan..Baby terlalu kecil di dalam..antara boleh survive atau tak je..Aku sentiasa doakan yang terbaik untuk dia. till meet again…bye

  • Uncategorized

    Salam Pagi Sabtu

    Assalamualaikum Selamat pagi semua..Sure korang tengah nyenyak sambung tido kan??? Macam biasa aku dah terpacak dekat office waktu nie..Sempat buatkan En.husband Nasi lemak…Nasib baik hari nie hari sabtu.Kalau hari biasa memang tak dapat nak buatkan nasi lemak la..Biasalah kalau hari biasa nie banyak kenderaan..Jammed pulak tu..Tadi dari rumah 7.25 pagi..So 7.40 dah sampai.. ihsan google Hari sabtu nie rasa memang malas nak kerja.Yelah separuh hari je kan…ketak ketuk keyboard nie,dahpun pukul 12.. Tengah sakit hati dengan Mr.Posmen yang tidak bertanggungjawab dalam penghantaran..Sepatutnya ada delivery kali kedua,tapi delivery yang pertama dah hantar surat. Yang ada kes lagi,Orang dlam rumah ada,takat hon 2-3 kali dah terus letak surat…Belum sempat aku nak keluar…

  • Uncategorized

    Selamat Pagi Sabtu Yang Ceria

    Assalamualaikum Tak sabar rasanya nak habiskan kerja hari nie…Hari nie dah janji dengan en.husband nak balik my kampung..mauahaha….best-best…Aku memang plan nak balik memandangkan adik aku yang dok pahang tu pun nak balik jugak..So boleh la jumpa dia..Lagipun tak lama dia kat kampung.Hari isnin dah balik ke Pahang semula..So nanti dah susah nak jumpa.Nak jumpa my little kids 3 orang tu…Rindu dekat diorang..Biasalah,aku menumpang kasih dengan anak saudara memandangkan aku belum punyai anak..Amik berkat mak dia yang tengah dalam hari tu..Aku tak sure dah habis pantang ke belum…Adik aku nie muda lagi..baru nak masuk 24 tahun…anak dah 3…Blurppppp…aku nak mintak satu dia tak bagi…muahaha…banyak cantik kata dia..Of courselah..sape yang boleh senang-senang…

  • Uncategorized

    Kerja OH Kerja-Sabtu Day

    Assalamualaikum Selamat pagi sabtu semua..Alhamdulillah..jumpa sabtu.Hujan renyai di pagi hari nie,membuatkan aku malas untuk pergi kerja..Dahlah semalam tak amik wesak day,Hari nie pun kena kerja jugak.Company aku nie meang tak amik cuti wesak..Terpaksa lah bekerja kerana rezeki aku kat sini..Alhamdulillah.. Tentu korang tengah bermalas-malasan di rumah kan..Sedangkan aku da sampai ke tempat kerja.. Nasib baiklah sabtu kerja halfday.Taklah terasa sangat…Hari nie dan Esok memenuhi aktiviti  pergi kerja kahwin..Maklumlah,cuti sekolah nie,Ramai yang ambil kesempatan untuk buat kerja kahwin.. oklah korang,kena sambung kerja skit…