• Dairy Saya

    Melawat Ayah!!

    Assalamualaikum Baru berkesempatan nak cerita pasal semalam…Bukan sibuk sangat pasal kerja…Tapi sibuk pasal baca tentang kehamilan…Banyak nak kena timba nie..Kalau dulu tak pernah ambil tahu pun…hihihi… Cerita semalam.. Pepagi lagi aku dah tengok adik update kat wassap ayah tak sihat…Ayah memang ada semput..Dari dulu lagi…Dah memang bergantung dengan Haler tu..Kalau takde,memang dia akan terbaring jerk,.. Satu sikap ayah yang aku tak suka adalah dia memang tak suka nak ke hospital..Lebih suka makan ubat-ubat farmasi dan juga ubat-ubat herba…Tu yang buatkan aku marah setiap kali kalau dia ambil ubat-ubat itu..Dulu memang selalu sangat suruh ayat buat check up kat hospital..Dia kata takde masa dan takde cuti.. orang tua memang macam tu..Bila…

  • Dairy Saya,  Sharing,  tazkirah jumaat

    FADHILAT SURAH YAASIN

    Assalamualaikum Salam jumaat untuk korang.Apa yang aku nak kongsikan ini adalah bertujuan untuk Refreshkan balik diri aku dan juga memberi peringatan pada diri aku sendiri..Dan pada itu,tak salah untuk aku share dengan korang.Kita sama-sama ingat mengingati sesama kita.Insyallah mungkin ramai tak tau kelebihan membaca yaasin.Termasuk juga aku.kita hanya tahu membacanya di majlis-majlis doa,di tempat-tempat tertentu dan setiap malam jumaat kan.. BACALAH YASIN (Tapi wajib bertajwid dan mengikut adabnya). RASULULLAH s.a.w telah bersabda yang bermaksud: “Bacalah surah Yassin kerana ia mengandungi keberkatan”, iaitu:1. Apabila orang lapar membaca surah Yassin, ia boleh menjadi kenyang.2. Jika orang tiada pakaian boleh mendapat pakaian.3. Jika orang belum berkahwin akan mendapat jodoh.4. Jika dalam ketakutan boleh…

  • Dairy Saya

    Astro Punye Cerita

    Assalamualaikum Sape rumah yang xde astro..Tepuk Tangan… Tapi korang suke ke kalau xde astro.Sebab ape korang masuk astro kat rumah ek.. Alasan aku cuma satu jerk..Supaya tengok tu,siaran die terang…xpayah nak usik-usik antena.. Tapi bile tengok siaran2 kat astro tu..dah berpuluh-puluh kali dok ulang benda yang sama dlam satu hari..tu yang bosan..hadoiiii… Tambah siaran pun same jugak..kononyer la  cerita tu ade kat mustika hd..lame-lame cerita tetap jugak akan disiarkan kat siaran yg biasa macam 104.. punye banyak dapat duit dari pelanggan..itu jugak yang nak di ulangnye.. Kalau cerita,kebanyakkan nyer nak jual cite-cite lawak yang ntah pape jerk..Makin lame bil makin banyak..naik makin la naik.. Maybe sebab xde persaingan..so orang tak…

  • Dairy Saya,  Semasa,  Sharing

    Kelebihan Hari Jumaat-Sharing

    Assalamualaikum Apa khabar hari anda? Apa cerita Jumaat anda?  Ya, hari ini hari Jumaat. Hari untuk kita mendapatkan lebih success dalam hidup kita. Hari untuk kita lebih cemerlang, lebih kuat berbanding hari-hari yang lain. Jadi, apa pun yang anda buat pada hari ini, pastikan itu adalah yang terbaik, yang terhebat untuk diri anda sendiri. Kalau selalu bangun pagi sepuluh minit lagi ke waktu subuh, maka jadikanlah Jumaat untuk anda lebih berjaya. Jadikan Jumaat untuk lebih special daripada hari-hari yang lain. Buat janji, bahawa Jumaat aku mesti bangun tiga puluh minit sebelum ke waktu subuh. Hah, kan bagus. Hari ini Panduan Islam nak cerita sedikit tentang hebatnya dan kelebihan-kelebihan hari Jumaat. 1. Berlakunya hari kiamat. Ya,…

  • Dairy Saya

    Apa aku buat Time Lunch di Opis

    Assalamualaikum Selamat tengahari….Selamat menikmati makanan tengahari yang enak lagi berkhasiat… ade ke korang ketika nie tengah lunch our..korang keluar makan ke x..Kalau korang keluar makan,tempat makan mane yangkorang selalu gi… Saje je tu intro…Sejak xboleh nak drive nie,pepagi En.husband hantar mesti pi tapau..tu pun kalau sempat..Ataupun suruh orang tapaukan untuk aku..Malu nak keluar dengan bertongkat nie..Tpai klu gi Jusco ke mane2 xmalu..haha…window shopping..da x sempat nak tengok orang…teruk..teruk.. Ape korang buat ek bile korang xkuar lunch..tido ker..Macam aku nie klu da ngantuk sangat memang ler aku tido..Tapi kalau boleh nak elakkan dari tido,sebab nanti malam aku susah da nak tido. So ape yang aku buat ialah,blogwalking…ataupun aku excercise jari aku…

  • Dairy Saya

    Aku Terima Nikahnya

    Assalamualaikum Bila da xde keje dan xkemana-mana hari nie.Saje2 nak dowload movie.. Oklah dari xbuat aktiviti ape2..lepas da Download, masae untuk tonton movie tu.. Sorang 2 je tengok movie nie sebab orang kata cite nie sedih.. Waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa… Memang sedih pun..Walaupun cerita nie ringkas,tapi mendalami jiwa perempuan ols..Ape taknye..Mula-mula tengok senyum,sengih sensorang.Jiwang sensorang.Berangan sensorang..haha Part lepas Johan Xcident…Ha!!! amik kau…cover la konon xnak nangis tengok cite nie..Last2 bercucuran air mata nie x beghenti kuar..Baru nie la nak cari kain tuala..Cover xnak soksek soksek dek kerana mak mentua ada tengok tv kat sebelah nie..Xboleh nak menyuruk dah.. Xterbayang rasenye kalau ada kat tempat arlisa tu..Mintak Di jauhkan la kan. Apa pun,cerita nie…

  • Dairy Saya

    Da x buleh bukak da..

                    sedih..sedih……..facebook kat opis ni da kene blok…ayooo….mcm mne nie…huhu…..xboleh ler nak beli online…xseronok ler nak wat kije……adoyaiiii.ape da…xslh ler nak facebook kat opis…bukannyer sentiasa on..kekadang jerk..tu pun klu teringat nak beli ape2 yang terlintas kt fikiran…ahaha…alasan jer tu..padan muke ko..tu ler nak berpesbuk jerk…kan da kene blok..alah..dulu mase masuk keje kt compny nie pun mmg xboleh bukak pesbuk..lately nie la dpt login pesbuk…mybe kesilapan teknikal..la nie diorang blok lagi..mybe head da tau staff2 die mmg rajin buat keje..padahal dok sedap tgk pesbuk..apa da…walaupun kat rumah sis nie ada tenet..tapi bile da mlm balik..da xsempat la nak pesbuk lagi…aktivit mengemas rumah dan memasak telah…

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE