• kisahsidairy.com,  nuffnang

    Nuffnang Yang Masih berstatus On Going

    Assalamuslaikum Lama dah kot aku tak bercerita pasal Nuffnang ni.Lqgipun jarang dah bukak website nuffnang untuk update.Yelah..bila kat rumah ni semuanya mengharap pafa smartphone je.Aku update blog pun hanya menggunakan smartphone je. Kalau dapat guna lappy atau pc,memang syok je.La ni terpaksalah mengharapkan pada handphone ni je.Janji blog berupdate dari kosong gitu je kan.At least ada jugak dua tiga entry sebulan.Advertorial job pun aku tak amik.Yelah..dalam berpantang ni,banyak fokus pada anak-anak je..Nanti bila dah bekerja tak boleh bagi banyak masa pada mereka. Dah termelalut sampai sini kekdahnya..Padahal saja nak up status pasal nuffnang.apakah cpuvp yang sedang berstatus on going lagi..by the way…xlah banyak sangat..ni je yang hado!! alhamdulillah…

  • kisahsidairy.com,  nuffnang

    Nuffnang Yang Masih Aktif Memberi

    Assalamualaikum Happy saturday!!! Masih bekerja hari ni..Kalau ikutkan tadi,memng dah tak kerja bila anak dara sorang tu taknak lepas dari ummi dia. Puas dah dok pujuk ummi nak pi work,tapi dia tetap menangis.Tak taulah kenapa.As a mom,nak tinggalkan anak yang menangis untuk pergi ke tempat kerja,memang berat. Sudahnya ummi terpaksa lah kan pergi kerja lambat.Nasib baik la hari ni sabtu.Kenderaan tak berapa nak ada.Boleh la ummi merempit sikit. Cuma bebelan hari sabtu ni.Sebenarnya tak de ape yang nak dibebelkan bila hati dah kat rumah.Tapi saja nak share dengan korang tentang CPUV Nuffnang  yang masih aktif untuk blog ni..Alhamdulillah,walau tak banyak,tapi dapat jugaklah sikit-sikit. Biasalah,blogger picisan macam aku,hanya mengharapkan income terpijak…

  • kisahsidairy.com,  lifestyle blogger,  nuffnang

    Nuffnang : Colgate 360 charcoal gold

    Assalamualaikum Semua rasa dah taukan product baru dari Colgate ni..Wah..nampak kemewahan pada produk baru ni..Mana taknya,ia dibaluti dan di pek dengan Emas!!! Apa!! Emas!!!.. uishhh…confirm mahal kan… Colgate 360 Charcoal Gold ni berfungsi membersihkan dalam mulut secara menyeluruh..So bila sisa makanan terlekat kat celah gigi,korang dah tak perlu nak risau lagi.Kerana Berus gigi ini dicipta khas untuk membersihkan di lorong dan tempat sempit gigi korang.Bukan sahaja gigi,tetapi di bahagian dalam mulut.Tak kiralah pipi dalam ke,lelangit ke,lidah ke..semuanya dibersihkan dengan mudah.Ini kerana berus Colgate ini mempunyai bulu berus  17 kali lebih nipis setiap helainnnya. Aku memang dah survey tuari,cuma belum sempat nak beli.Nak rembt masa tu tapi sayang berus gigi masih…

  • kisahsidairy.com,  nuffnang

    Nuffnang:Cpuv Maxis One Plan

    Assalamualaikum “More Reason to enjoy MaxisOne Plan” Share the best things in life with loved ones. Now you can share all the great benefits of MaxisONE plan. Share your unlimited talk, unlimited text, plus any amount of data with anyone. CPUV kali ni datangnya dari Maxis One Plan..Sedang hot iklan ni kat tv..Mudahkan..Beli satu plan data untuk kegunaan satu family…Lebih jimat.. Maklumat Lanjut korang boleh terus ke laman web maxis disini http://www.maxis.com.my/ Thanks Reading :http://www.kisahsidairy.com/2015/05/nuffnangcpuv-maxis-one-plan.html

  • nuffnang

    Nuffnang:CPUV Panadol Superhero Parents

    Assalamualaikum Saja nak share dengan korang tentang CPUV terbaru yang menari-nari dekat blog aku ni.. Memang sekarang ni,rajinlah jugak CPUV Nuffnang Panadol-Superhero parents  ni dok terjah blog.Walaupun tak banyak mana pun dapat,at least bertambah jugaklah amauntnya.Thanks kat #Nuffnang..Bagilah banyak sikit kan..hehehe Bila sebut pasal panadol ni,sape je yang tak amik kan.Kalau dah sakit kepala teruk sangat,panadol ni lah penyelamatnya.Bila dah sakit kepala ni kan,buat ape pun tak tenang.Rasa nak baring dan rehatkan badan,sampailah sakit kepala ni pulih balik. Tapi aku bila sakit kepala,lepas makan panadol,mesti nak kena tidur kejap.Kalau tak rasa tak berkesan panadol tu..Rehatkan badan dan minda la katakan. Tapi pengambilan panadol ni,tak boleh la kerap sangat..Bahaya jugak kan..Kira…

  • kisahsidairy.com,  lifestyle blogger,  nuffnang

    Nuffnang:CPUV Zurich Insurance

    Assalamualaikum Since,aku takde idea nak buat entry pepagi ni,aku just share ngan korang CPUV terbaru yang menari-nari dekat blog aku ni. Ada cerita tetapi takde idea nak mengarang..tu memang biasa sangat bagi seorang blogger.macam aku ni..tapi tak taulah sesetengah blogger yang lain kan.Tapi tetap jugak nak update walaupun idea tu tak datang.Selalunya aku rajin nak menerjah rakan-rakan blogger untuk mencari idea menulis…heheheh Oklah..Back to story hari ni..Aku dapat CPUV/BE dari Zurich Inusrance.Untuk Mengetahui lebih lanjut tentang zurich Insurance ni,korang boleh lawati website  http://www.zurich.com.my . Harap bertambah cpuv untuk bulan ni..boleh la nanti beli baju raya..hehehe

  • kisahsidairy.com,  nuffnang

    Nuffnang : TGIF Meal For Two

    Assalamualaikum Petang baru bersiaran.Bukan busy atau ape pun.Entahlah..mood ke laut..Oooppsss..Bukan masa nak merayu simpati..Bukan masa nak cerita hal personal dalam blog ni..Ceriakan diri sikit petang-petang ni walaupun sedikit sendu menyelimut..perghh…puitis betul ayat kan. Oklah..Petang ni,bila dah takde benda aku nak cerita..Actually ada,cuma takde hati nak menulis..hehehe… Nak cerita pasal BE/CPUV baru yang terbit di dalam blog #Kisahsidairydotcom ni. Sekali masuk sampai 3..Tapi tak taulah berapa sen yang melekat..hahah..tetap nak update jugak kan.Terima kasih ler kat Nuffnang..Harap banyak la sikit dapat..hahah..boleh kumpul duit nak raya ni.. BE/CPUV datangnya dari Fridays.com yang mempromosikan Meal For two dengan harga yang menarik.  So,kalau korang ada masa and nak jimatkan duit korang,dah boleh pergi  ke…

  • kisahsidairy.com,  nuffnang

    CPUV baru Sepanjang Percutian

    Assalamualaikum Dah beberapa hari tak menjenguk blog.Sepanjang percutian itu jugak,ada juga CPUV yang menjengah dekat blog nie. Percutian atau Emergency Leave beberapa hari tu tanpa dirancang.Nama pun Emergency Leave kan. Oklah..tak nak campur adukkan entry CPUV nie dengan percutian panjang aku tu. By the way,thanks jugak kat korang ,walaupun empunya blog tak pedulikan blog sepanjang 5 hari bercuti tu,ada juga yang sudi menjengah blog.sayang korang. 2 CPUV yag menjengah tu adalah MGIA parents campaign dan satu lagi nie.. 2 CPUV yang melekat.. Ada banyak kerja yang tertangguh,aku settlekan dulu mana yang penting na,nanti aku sambung cerita pasal cuti aku tu kat next entry ye

  • kisahsidairy.com,  nuffnang

    CPUV Zurich Insurance Contest

    Assalamualaikum Baru aku sedar yang blog nie dapat lagi CPUV terbaru..wah..ramai blogger yang dihujani dengan banyak CPUV dari Nuffnang…Pssstt…Nuffnang ada muslihat ke ape ek…hehehe..STOP!!! Fikirkan yang baik baik dah la, Thankslah kat Nuffnang sebab membanjiri blog nie dengan CPUV yang banyak…Banyak dan banyak lagi ye..pstt…jumlahnya pun mestilah banyakkan.. Jangan CPUV je lebat,tapi yang dapatnya ciput…pfffttt.. oklah..jumpa korang esok ye..banyak keje ni nak buat..banyak berhutang untuk blogwalking blog korang..lately nie sempat update je tapi tak sempat nak blogwalking..

  • kisahsidairy.com,  nuffnang

    CPUV Sime Darby LPGA 2014

    Assalamualaikum Alhamdulillah…Dah terima dua CPUV untuk bulan ni..Walaupun rezeki sikit,tapi berbaloilah kan. Bukan aku taknak bertukar kepada yang lain.Tapi bagi aku ,sebelum nilah pernah masuk advertisor lain,tapi banyak iklan yang sensored yang tak sesuai dengan blog aku. Lagi satu,kebanyakkan publisher mana nak bagi offer kat blogger picisan macam aku nie.Lainlah pageview sehari berpuluh ribu..Ini tak sampai pun 3k sehari. Setakat nie adalah jugak job yang masyuk walaupun tak banyak.Oklah..nak cerita banyak pun tak best jugak kan. CPUV kedua yang aku dpat adalah dari Simedarby LPGA 2014 Klik sini untuk maklumat lanjut Baru cakap nak merajuk,dah masuk satu lagi CPUV bulan nie.Nasib baik Nuffnang baik hati..kalau tak nak cari lain dah..hehehe