• contest

    COMEL BLOGGER CONTEST

    Assalamualaikum COMEL BLOGGER CONTEST Jom pakat join contest ni.sebab apa,sebab tuala cantik tu.Moga terus diluaskan rezeki puan blog..Insyallah..amin →Thanks for Reading kisahsidairy.com← Contact me at :sitirohaida81@gmail.com

  • contest

    Join Doh-Bassador Of Creativity Contest

    Assalamualaikum Hai korang☺☺ Berita baik kepada korang yang suka bermain dengan Tanah liat  Play Doh,mempunyai kreativiti dalam membentuk play doh mengikut citarasa korang,Ni hah..ada berita gembira untuk korang. Play Doh Malaysia mencari kanak-kanak kreatif berumur diantara 4 hingga 9 tahun untuk menjadi “FIRST EVER Doh-Bassador of creativity” dari sekarang sehingga 31 ogos 2017.Ini adalah kali pertama dilakukan di Malaysia yang dianjurkan oleh HasBroToy(Malaysia) sdn bhd.Pemenang akan menjadi DOH-BASSADOR  of Creativity Contest  SYARAT PENYERTAAN DOH-BASSADOR OF CREATIVITY CONTEST Syaratnya sangat-sangat mudah.Kanak-kanak yang berumur 4-9 tahun ini perlu berkongsi gambar ataupun video mereka menghasilkan kreativiti menggunakan Play Doh di Instagram dan  profile peserta haruslah public. Di sertakan ringkasan ayat r tidak melebihi…

  • contest

    Menang Shawl dari contest Instagram

    Assalamualaikum Hai korang☺☺alahaii..akak memang suka sangat kalau menang-menang hadiah ni.Tak kira lah kalau tak menang dalam bentuk wang pun,tapi dalam bentuk barang pun dah kesukaan tau. Rasanya dah lama dia umumkan pemenang bagi contest yang dia anjurkan tau.Eh.jangan tanya contest yang mana eh..sebab dah lupa.Rasa dekat setahun jugak.Tetiba empunya yang buat contest ni Dm nak hantar hadiah.Dapat sebenarnya hadiah lain,tapi tak tau kenapa,mungkin takde stock ke macam mana,dia gantikan dengan shawl ni. Alah..kira oklah dik non..akak tak kisah..Janji ada.Ada yang akak menang dulu baju cantik,tetiba senyap…arghhh..malas nak cerita..biar dia jawab sendiri..Dah lama dah akak lupa. Syukran..Akak menang banyak jugak contest tau..eh..banyak ke…rasa 3 je..Tapi belum lagi dapat hadiahnya tu.Kita tunggu…

  • contest

    Peraduan Win 10 Home Makeovers dari Guardian Malaysia

    Assalamualaikum Hai korang☺☺Selagi ada peraduan,selagi tulah korang boleh cuba untuk memenangi hadiah dari contest yang disediakan..Tuah ayam nampak di kaki,tuah Manusia,mana tau kan.Dapat Home Makeover. Memandangkan rumah aku belum sepenuhnya di Makeover,maka dengan itu,masuklah peraduan yang dianjurkan oleh Guardian Malaysia ni.Yes..kita cuma berusaha,manakala Allah swt tentukan rezeki kita menang atau kalah.Yang penting Allah tu suruh kita berusaha. Guardian memang salah satu tempat favourite yang aku selalu pergi setiap bulan.Kalau berbelanja di situ,tak kurang dari RM30 mesti punya.Bila semalam pergi ke Guardian,nampak pulak peraduan ni.Jadi why not kan aku mencuba. Nak tersenarai dalam Win 10 Home Makeovers dari Guardian? Mudah je.Berbelanja melebihi Rm10 dalam satu receipt,maka korang berpeluang untuk join peraduan…

  • contest,  saya menang

    Menang tempat ketiga Lazada Contest Raya

    Assalamualaikum Hai korang☺☺ Happy lah pulak bila banyak kemenangan bulan ni..bukan nak membangga diri tau.Cuma rasa berbaloi bila apa yang kita buat,tercapai.Walau tak dapat tempat pertama,tempat ketiga pun dah bersyukur. Nak dapatkan hadiah tu bukan senang.Main copy paste lepas tu menang.Tapi kena usaha untuk menulis,dan memberikan idea dalam penulisan kita tu.Semua tu usaha jugak kan. Mungkin pada orang,apalah sangat voucher Rm100 tu.Tapi bagi aku besar weh walaupun voucher.Voucher rm100 tu banyak benda kita boleh beli tau. Alhamdulillah..syukur menang tempat ketiga Lazada Contest Raya.Dapat Voucher Rm100. Tudia… Nampak tak link kisahsidairy.com disitu..Hah..tak taulah hadiah apa yang bakal diterima.Kita pun akan terima seadanya jugak nanti..hehehehe… Dah pun reply email dari Lazada.Sebelum tu…

  • contest,  lazada

    Lazada Birthday Blogger Contest 2017

    Assalamualaikum  Hai korang☺☺Rindu tak..rindu tak..Alahai…Banyak sangat keje nak buat ni..Tapi tetap nak up sedikit sebanyak info untuk korang ni..Bukan setakat info…Cerita- ceriti best-best pun ada dalam ni kalau korang nak baca…Kalau nak bacalah kan…huwa…sedih… Oklah…Saja nak tanya kat korang yang baca entry ni,siapa yang suka join contest!!! Sila angkat tangan!!Yess….Lagi satu soalan..Siapa yang Kenal LAZADA??? Kat Mana Korang Kenal?? Dan..siapa yang suka berbelanja di Lazada.. Lazada Malaysia akan menyambut Anniversary yang ke lima pada bulan March ini.Dan lazada juga sedang mengadakan Lazada 5th Anniversary sales bermula dari 21-23 march 2017.Katanya diskaun sehingga 90%. Bila korang di dalam kategori di atas ni,ada berita baik untuk korang tau..LAZADA sedang mengadakan LAZADA BIRTHDAY…

  • Uncategorized

    Contest Cash Rm100 anjuran JDT BLOGGER

    Assalamualaikum Hai korang..Ingin aku mewark-warkan kat korang tentang Contest yang sedang berlangsung di facebook.Mungkin ada yang dah menyertai contest ini..dan mungkin ada yang belum mengetahui tentang Contest ini kan So,meh sini aku nak bagitahu kat korang,jangan lepaskan peluang untuk merebut Hadiah berupa wang tunai sebanyak rm100 ni.. Caranya sangat mudah ? CONTEST CASH RM100  Contest ini ditaja oleh #jdtblogger. Hadiah utama berupa cash RM50 X 2 orang. Jadi syarat simple untuk join adalah :- 1. *LIKE* post ini – WAWA ASHIHARA2. *LIKE PAGE & FOLLOW IG* JDT Blogger Page – www.facebook.com/jdtbloggerIG – www.instagram.com/jdtblogger3. *COMMENT* ‘alhamdulillah’4. *SHARE* status ini Contest akan tamat pada bila2 masa. Pemenang akan diumumkan secara rasmi di page JDT Blogger bagi yang…

  • contest,  kisahsidairy.com,  traveloka

    #MyTravelokaEscapade | Menjanjikan Percutian Yang Hebat Ke Sabah

    Assalamualaikum Niat hati ni memang teringin nak bercuti..Tapi bila fikirkan pasal budget percutian ni,bukan sedikit perbelanjaannya..Ia juga perlu di rancang betul-betul untuk membuatkan percutian tu berjaya dan gembira.Yelah..Planning dari awal tu kan penting..Bila kita nak melawat atau nak mengunjung ke sesuatu negara atau tempat,Make sure kita dapatkan maklumat dahulu tentang tu,barulah percutian kita tu dikatakan percutian yang paling berharga..paling manis dalam hidup.Sebenarnya impian aku adalah membawa family untuk bercuti.Cukuplah di dalam negara sahaja,kerana anak-anak masih kecilkan..Perjalanan yang sangat jauh mungkin membuatkan mereka rimas dan tak selesa. Mujurlah Traveloka ada membuat satu contest iaitu You Need A Holiday lah! yang memberikan imbuhan juara yang sangat-sangat berbaloi.  Untuk menyertainya korang boleh klik  You…

  • contest,  Suka Hati

    Akhirnya sampai juga Di Bumi Melaka

    Assalamualaikum Akhrinya selamat sampai ke bumi melaka…Highway memang ler jammed teruk hari nie…Nak berhenti minum kat RnR pun sesak…Last-last amik keputusna untuk teruskan perjalanan.Dari Johor tadi pukul 5 petang..Sampai melaka dekat pukul 11 jugak la..Jammed merata-rata tempat.. Dalam perjalanan kat highway tadi,sempat singgah kat perhentian untuk guna bilik air je..nak refresh badan sikit..Al-maklum ler perayaan cina.Ramai yang amik kesempatan untuk balik ke kampung halaman. Ade jugak yang pergi bercuti..Wah seronok betul korng ek.. Sampai kat melaka dan rileks2 skit.. Xsangka kat Merlimau nie dapat wifi free..So,dapat chance la nak berblogging jap..Esok pun xtau sempat ke x nak update blog.Syukur..Lepas nie bila balik Melaka da xpayah ler nak bawak broadband. Siapa…

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE