kisahsidairy.com nur naura parenting blogger

Tabiat Naura ketika selepas menyusu

Assalamualaikum Dah lama jugak perhatikan dia selepas menyusu..Tapi bila di tarik,bukan main lagi dia tarik semula botol susunya.Lepas tu bila aku dapat tarik botol susu tu,mula dia mengamuk sakan, Bukan apa,risau bila susu dah habis di dalam botol tu,dia hisap jugak,angin yang dihisap.Mulalah nanti perut kembung..Tu yang tak nak..Bila perut kembung,mulalah dia meragam.Jenuh la umi […]

kisahsidairy.com motherhood nur naura parenting blogger

Pepagi Lagi Dah Terpacak Di Klinik

Assalamualaikum Dah dua hari masuk hari ni Nur Naura Auni demam..Eh..sebelum tu aku nak tanya,ada tak di antara anak² korang yang selalu sangat demam..Kekadang tiap-tiap bulan demam.ehmmm…Macam tulah si Naura tu.Tiap-tiap bulan demam.Tak taulah kenapa antibodi dia tak kuat macam kakaknya dulu. Ikutkan aku memang taknak pergi ke klinik tu.Tapi disebabkan risau kalau tengah² malam […]

kisahsidairy.com nur awfiyah nur naura parenting blogger

Bila Naura Dan Awfiyah Berjumpa

Assalamualaikum Dua hari bercuti.Asyik bercuti jelah kan kerjanya.Nak buat macam mana,kalau dah tak sihat baiklah ambil mc dari kerja pun tak fokus. Bila dah dua hari mc ni,umi ambil kesempatan la untuk menghabiskan masa balik ke kampung.Memanglah tak dapat nak berehat dengan sewenang-wenangnya.Tapi bila dah dapat jumpa dengan anak-anak ni.Hilanglah segala sakit,penat.letih dan sebagainya. Dikesempatan […]

gadjet parenting blogger Tips

6 Tips Mesti Ibubapa ikut bila benarkan anak bermain gadget

Assalamualaikum Zaman sekarang kan,semua nak ada gadget.Kekadang tu bila tengok budak yang sekolah tu pun dah ada gadget,lebih mahal dari yang kita ada..Mybe ikut kemampuan ibubapa diorang untuk belikan anak mereka gadget kot. Ada yang ibubapa setuju tentang pemberian gadget kepada anak mereka.Dan ada yang tidak membenarkan pemberian gadget kepada anak mereka.Mereka mempunyai alasan tersendiri […]

kisahsidairy.com motherhood nur awfiyah nur naura parenting blogger progress

Naura Dah Meniarap!!

Assalamualaikum Wah..Pepagi mengantuk sangat..Tak taulah kenapa lately ni badan memang cepat letih..Nak buat kerja rumah pun dah malas..Apatah lagi nak lipat baju.Lagi lah sekarang ni air on/off je adanya..Kena catuan ni,rasa penat pulak.Yelah..bila dah ada air ni,nak kena rushing pulak untuk simpan air,basuh segala baju.Kemas rumah,mop lantai,bilik air semua bersihkan.Kang dah takde air ,payah la […]

kisahsidairy.com motherhood parenting blogger progress

Permainan yang paling diminati Awfiyah bila ke Shopping Complex

Assalamualaikum Memang seronok sebenarnya melayan anak dara sorang ni bermain.Niat hati dia nak main kereta yang pakai remote tu,memandangkan ia akan menyusahkan ummi dia dan dia pun tak lah memandai lagi nak main.so batalkan jelah niat tu ye nak!! Satu permainan yang paling awfiyah suka dan cari bila ke shopping complex atau di mana-mana sahaja […]

kisahsidairy.com parenting blogger progress

Permainan Yang Merangsang Perkembangan Kanak-Kanak

Assalamualaikum Dekat entry sebelum ni aku pernah bagi tau kan,aku nak cari aktiviti atau permainan macam mana yang boleh merangsang tumbesaran kanak-kanak ni. gambar ihsan cik google Puas dok menggoogle dan baca tentang tu,akhirnya aku berjumpa jugak.Then,aku nak sharelah jugak kat blog ni,mana tau di masa hadapan aku perlukan maklumat tentang ni lagi. Permainan dengan […]

kisahsidairy.com lifestyle blogger nur awfiyah parenting blogger

Nur awfiyah Kedekut Tentang Makanan?

Assalamualaikum Anakanda yang sorang ni kalau bab makan memang dia suka..Tapi tidak pada Nasi..Nur awfiyah memang dah makan nasi..Makan apa sahaja yang diingingkan..Tak kiralah keras atau tidak,yang sedap pada dia,pasti dia makan. Kalau suapkan nasi memang dia tak nak.Semua demand nak makan sendiri.iskk…Tapi yang banyaknya terabur kat atas lantai.Umi layankan jelah..janji dia nak makan.Kalau ada […]

kisahsidairy.com parenting blogger siblings

Keletah Nur Awfiyah Bila Dapat Adik

Assalamualaikum Asyik cerita masalah dunia,sesekali selit jugak cerita pasal anakanda² ummi ni kan.Banyak sebenarnya cerita yang nak diceritakan tentang anak syurga ummi ni.Tapi disebabkan tak sempat nak snap gambar mereka berdua untuk dijadikan cerita.Yelah,kang tak letak gambar ,bosan pulak korang membaca.Bila ada gambar ni,ada sikit mood nak membaca tu kan. Masa 1st time jumpa adik […]