• checkup,  kisahsidairy.com,  pregnancy

    Checklist Barang keperluan bayi dan ibu ke Hospital

    Assalamualaikum Checklist Barang keperluan bayi dan ibu ke Hospital.Bila dah masuk usia kandungan mencecah 8 bulan ni,kenalah buat persediaan awal.Persedian dari barangan yang akan dibawak ke Labour room nanti.Sebenarnya start dari 7 bulan orang dah sibuk buat persediaan barangan yang akan dibawa ke Hospital. Tapi aku ni ilek je..Macam tak risau je nak buat benda tu.Tapi masa balik kampung tuari,setelah dibebel oleh mak,balik tu,terus siapkan apa yang patut.Mak dah pesan,siapkan awal-awal.Nak bersalin ni,tak tentu masa.Kekadang tak perlu tunggu 9 bulan pun,kalau bayi nak keluar,dia tetap akan keluar jugak. Semakin dekat ni,semakin risau pulak.Banyak yang aku google tentang senarai yang perlu dibawa bila ke hospital nanti,especially untuk baby..Kalau mak baby,tentu² nya…

  • checkup,  kisahsidairy.com,  motherhood,  nur awfiyah,  PARENTING

    Bawa Nur Awfiyah Checkup

                                                                               Assalamualaikum Hari ni, bawak cik fiyah ni pi checkup..appointment sepatutnya pukul 3 petang, tapi terlambat sikit.Terpaksa tunggu babah balik kerja..Babah awfiyah bekerja hari npernah jumpa tu yang lambat sikit.. Sampai klinik, terus bergegas ambil nombor, takut juga lambat ambil nombor.lambat pulak balik nanti . Alhamdulillah, nombor tak begitu jauh dari nombor yang ada tu.. Nasib baik awfiyah tak mengamuk ..risau jugak kalau lambat sangat, anak dara sorang ni mengamuk…kalau dia dah start menangis,…