• cabaran denaihati,  kisahsidairy.com

    Blogger buat duit online

    Assalamualaikum Blogger juga boleh mendapatkan income pasif melalui Blog..Tak percaya??Tanyalah mereka mereka yang sudah berjaya mendapatkan income dari blog seperti blogger-blogger otai. Segala peluang untuk menjana pendapatan melalui berblog ini terlalu banyak dan terlalu luas.Cuma ianya bergantung kepada kita untuk membuat atau tidak.Buat duit secara online ni bukan mudah seperti yang disangka..Tetapi bila kita tahu cara dan kaedahnya.ia amat mudah untuk mendapatkan hasil yang lumayan Bagaimana membuat duit dengan Blog.Sebenarnya ada banyak cara.Antaranya ialah Meletakkan Banner Advertising tetap seperti Nuffnang Komli Geniee 8share Churpchurp Dan banyak lagi salah satu hasil yang telah aku dapat dari pemasangan iklan di blog Selain dari itu blogger juga boleh menjana pendapatan dari Program Affiliate …

  • cabaran denaihati,  kisahsidairy.com

    iPhone 5s gajet impian setiap blogger

    Assalamualaikum Nih..Nak kabo kat korang nie..Sape yang taknak Iphone 5S nie..sila bagi aku..Memanglah impian aku nak memiliki Iphone ni..Nak warna gold nie..Eh..sape tak suka..cuba bagitau kat aku nih.. Kenapa aku nak memiliki Iphone 5s ni..Of courselah kerana ciri-ciri yang ada pada Iphone ni.Ramai yang memilih untuk memiliki Iphone kerana kelebihan yang ada padanya.yang aku paling suka adalah bila ambil gambar….sangat-sangatlah cantik gambar tu tau…macam mana aku tau???Officemate aku dah pakai..dah godek-godek…Tu yang nak sangat memiliki Iphone ..hehe As a blogger,bila ambil gambar cantik,dan dipaparkan di blog,readers akan suka melihatnya..Kita kena tahu apa yang readers kita suka dalam blog kita kan..Kalau gambar yang dipostkan tu cantik,ianya menarik minat readers untuk membaca…

  • blogger,  cabaran denaihati,  kisahsidairy.com,  lifestyle blogger

    Tugasan kedua cabaran iPhone 5s

    Assalamualaikum Dahpun memasuki Tugasan kedua cabaran Iphone 5s anjuran Denaihati.Alhamdulillah,cabaran pertama telah pun selesai.Boleh klik Entry aku disini. Nak memasuki Cabaran kedua nie,susah sikit walaupun kenyataannya senang je..hehehe..Bagi aku susah la kot. Tugsasan kedua cabaran  Iphone 5s nie adalah :- Untuk tugasan ke dua memang senang tapi memerlukan masa dan kesungguhan untuk mencapai impian. Peserta perlu menjadi top 70 penulis komen di blog Denaihati untuk kiraan komen bertarikh 15/9 – 15/10/2014. Jumlah komen akan dikira menggunakan wp top commentators widget. Peserta dikehendaki menggunakan username yang sama dengan nama blog untuk memudahkan pengiraan. contohnya sekiranya domain blog  hasrulhassan.commaka gunalah username Hasrul Hassan atau sekiranya domain adalahwanhidayat.blogspot.com maka gunalah username Wan Hidayat. Jumlah setiap komen mesti melebihi 10 perkataan yang kurang akan dipadam.…

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE