• Bual Kosong,  kisahsidairy.com

    Bual Kosong di Pagi sabtu

    Assalamualaikum Selamat pagi sabtu..Selamat berhujung minggu buat korang.Alhamdulillah,batuk dan selsema berkurangan sedikit.Tapi masih belum pulih sepenuhnya. Walaupun dah pelbagai cara tradisional yang dilakukan untuk menghilangkan batuk dan selsema ni,tapi masih lagi belum pulih.Sampai aku redha je dengan apa yang aku dapat ni.Mungkin pembawakkan baby membuatkan aku jadi macam ni..Insya allah..akan terus bertahan demi baby. Masih diberikan semangat untuk bekerja hari ni,Tinggalkan nur awfiyah dengan babah dia.Sejak nenek awfiyah dah balik ke rumah,awfiyah dah tak dihantar ke rumah baby sitter. Lama jugak kan tak up cerita nur awfiyah tu.Kes ummi dia yang tak berminat dengan social media akhir akhir ni yang menyebabkan takde cerita tentang dia.Kesian anak ummi…Bulan ni dah menginjak…

  • bebelan,  Bual Kosong,  chill,  kisahsidairy.com,  officemate,  sekeliling

    Entry Merapu Hari Jumaat

    Assalamualaikum Abaikan tajuk yang langsung takde SEO..hewhew…Tengah perah idea apa nak yang di bebelkan pepagi buta nie kan…Mata yang mengantuk,kerana kurangnya tidur…Rasa nak cari bantal je dah nie..Malam tadi Ke Senai,amik adik kat sana…Ada ke Blogger yang duduk dekat Kampung Sepakat Jaya Senai...Angkat kening sikit…Malam semalam,kul 8 lebih lepas dah habis cerita Rindu Awk 200% terus siap-siap keluar rumah…Nasib baik lalu highway,so takdelah menghadap Jammed kan..Balik rumah pun dah lambat dalam pukul 11 lebih..adeh..mata tak boleh tahan nie… Oklah..saja nak freshkan pepagi nie dengan muka kami-kami yang begitu ceria menghadap breakfast sesambil berselfie…Eh…Jarang guna perkataan Selfie nie..hehehe Potluck jugak kot..hehehe..tapi semua beli kat luar…entah pape kan Tapi sambil makan dalam…

  • Bual Kosong,  di pagi hari

    Hadiah Dari EnSurvey

    Assalamualaikum Semalam tak sempat nak update pasal nie…Busy dengan kerja yang tak sudah sudah..lepas habis inventory,masa untuk key in semua data data barang pulak..Itulah kerja kerani nie..nak jadi manager lambat lagi. Kepala dah senoneng dari malam tadi..tido pun awal…tapi sempat bangun makan eskrim en,Husband belikan…Ingat dia kat bini dia nie yang suka meroyan..hahaha… Dah..balik pada tajuk asal..hadiah nie datangnya dari ENSURVEY..sape yang buat survey pasal AF tempohari confirm dapat pen nie..Cantik tau..special edition lagi.. Eh..Korang tau ke apa ENSURVEY tu..kalau tak tau klik je link ENSRUVEY nie. Ensurvey nie lebih kepada mintak korang jawab soalan survey yang mereka kemukakan…nanti korang dapat duit selepas ensurvey habis di jawab… pen nie ada…

  • Bual Kosong,  iklan,  Malware jahat menyerang Blog

    Mengenalpasti Pautan Bermasalah Di blog

    Assalamualaikum Selepas menyinggah blog PCL tadi,rasa terpanggil untuk mencuba juga kaedah mengenalpasti pautan bermasalah yang ada di blog nie. Selepas membuat siasatan pada blog ini,alhamdulillah,ternyata blog ini bersih dari Malware jahat tu.. Rasanya dalam sebulan sekali patut kita check blog kita untuk kepastian,samada ada terjebak dengan Malware nie atau tidak..Kalau tak sia-sia blog kita diterjah oleh musuh durjana ini.. Cara untuk scan blog kita seperti yang di ajar oleh PCL ni..                    klik pic nie dan letakkan url blog korang ok.. so clean n clear dari Malware Antara Url yang discan Terima kasih pada PCL atas entry ini http://www.nazlee.com/2013/07/mengenalpasti-pautan-bermasalah-di-blog.html kalau korang kurang…

  • Bual Kosong

    Mama Aku Ingin Pulang

                      Serius tajuk entry kat atas nie..Waduh…macam ler kampung jauh sangat buat entry nie bagai.Padahal baru minggu lepas balik kampung..Sebenarnya kampung ct dengan tmpt tinggal ct skrg nie xler jauh mane..amik mase lebih kurang 45 minit jerk..Tapi di sebabkan ct nie suka bila berkumpul dengan adik2 kat rumah kampung,tu yang semangat nak balik jerk.Actually adik ct yang baru bersalin tu da ade kat rumah..Ade baby,tu yang suka sangat nak balik..Then bila dengar abang long ct pun nak balik jugak..lagi ler rase nak balik sesangat.Sebenarnya ct rapat dengan kakak ipar.mybe sebab sama umur dan sama citarasa yang menyebabkan kitorang nie rapat.samelah jugak sekepala…