breastfeeding kisahsidairy.com parenting blogger

Lunavie Breast Thermo Pad 2 In 1 Menghilangkan rasa sakit Bagi Ibu Menyusukan anak

Assalamualaikum Bengkak Payudara!! Selalu sangat terjadi sepanjang aku menyusukan Naura.Kadang-kadang boleh demam bila bengkak tu terjadi.Ibu menyusukan anak memang tidak lari dari bengkak susu Bagaimana Bengkak susu itu terjadi Bengkak susu adalah signal diberi badan apabila susu tidak dikeluarkan sepenuhnya dari breast,atau pengeluaran susu itu tidak efektif.Apabila payudara tidak dikosongkan dengan baik mengikut waktu yang […]

breastfeeding kisahsidairy.com parenting blogger

Dah Wean Off pun

Assalamualaikum Bila mengimbau kembali semasa breastfeeding naura tempohari,rasa rindu pulak.Rindu nak bersama dengan dia,Rindu jugak nak usung beg susu ke tempat kerja.Rindu sangat-sangat. Tapi disebabkan kesihatan mencumburui umi dia ni,kepenatan hakiki yang kadangkala memberikan emosi yang tak stabil,terpaksa jugak WEAN OFF!! Ibu mana kan taknak susukan anak sampai cukup umur dia dua tahun.Tapi seperti yang […]

breastfeeding parenting blogger Tips

Tips Dan Pengambilan Milkbooster terbaik untuk ibu menyusu di bulan Ramadhan

Assalamualaikum Jika anda ingin berpuasa sambil menyusu anak di bulan Ramadhan. Anda boleh rujuk tips-tips dibawah. 1. Cukup rehat Berasa letih ketika berpuasa itu lumrah, apatah lagi jika si ibu baru saja menyusu. Cuba untuk beristirahat sejenak, dengan tidur atau sekadar relaks menenangkan fikiran. Ibu menyusu perlu tahu, semakin kerap payudara dihisap oleh bayi, maka […]

breastfeeding INFO kisahsidairy.com parenting blogger Tips

Tips Menyusukan bayi ketika demam

Assalamualaikum Start dari malam tadi,badan rasa panas,tekak perit tak terkata.Nak minum air masak banyak-banyak pun rasa sakit di tekak..Bila Naura dah mula mengengek nak susu,dengan keadaan tak sihat,rasa risau pulak..Yelah..takut Naura berjangkit pulak sedangkan dia pun masih batuk dan selsema. source:google Sebagai ibu haruslah risau pasal ni kan.Dari pembacaan aku di blog cikgu susu,ibu yang […]

breastfeeding kisahsidairy.com parenting blogger Tips

Cara Penyusuan Ketika Berpuasa

Assalamualaikum Bila fikirkan pasal puasa yang nak menjelang tiba tak lama lagi..Tak lama mana pun kan..lagi dua bulan lebih je kan nak tiba ke ramadhan.. Puasa pun belum habis ganti lagi.Macam manalah berpuasa nanti.Mana nak cari energy untuk susukan anak.Lagilah Naura masih lagi menyusu badan.Mana nak simpan untuk stok.Secara jujurnya,aku dah pun mencampurkan susu tepung […]

breastfeeding kisahsidairy.com parenting blogger

Breastfeeding Journey :Bengkak Susu

Assalamualaikum Alhamdulillah…Dah 7 bulan berlalu dan 7 bulan juga Nur naura Auni masih lagi breastfeeding.Walaupun tidak sepenuhnya breastfeeding,bersyukur,masih lagi diberikan peluang untuk terus breastfeeding. Sebenarnya dari dia berusia 6 bulan lagi,ummi nya dah surrender nak menyusukan dia.Bukan sebab apa,kekadang kekangan waktu mengepam tu sangat terhad.Kalaulah dapat duduk sentiasa di meja office takpe kan..Ini,perlu ke sana […]

breastfeeding kisahsidairy.com parenting blogger

Tips Untuk Ibu Menyusu

Assalamualaikum Sebenarnya entry ini bertujuan untuk share tips-tips yang pernah aku gunakan sepanjang penyusuan Naura.Ini cuma sekadar perkongsian untuk mereka-mereka yang memerlukan sekaligus memberikan semangat kepada aku sendiri..Bila kita tulis,kita juga perlu lah praktikkan apa yang ditulis. Sebenarnya macam berat hati jugak nak tulis entry ni,bukan apa,salah satunya aku takut entry aku disalah ertikan sebagai […]

breastfeeding kisahsidairy.com parenting blogger

Breasfeeding Journey :Beli Breastmilk storage di 11street.my

Assalamualaikum Breasfeeding Journey :Beli Breastmilk storage di 11street.my | bagi ibu-ibu yang breastfeeding anak ni mesti fikirkan pasal storage kan..hehehe…aku la tuh..Nak cari breastmilk storage bag ni pun kekadang payah jugak.Yelah..kat pasaran sekarang ni,ada yang jual mahal,ada yang jual murah.Ada jugak yang jual combo macam pembelian sebanyak 5 box ke atas dapat diskaun ke..tu CONTOH!! […]

breastfeeding kisahsidairy.com parenting blogger

Dah Sampai Barang Yang di Tunggu

Assalamualaikum Selamat pagi sabtu korang..Sebelum buat kerja,kita update blog kejap…hehehe…Agak free sikit pagi ni.Boleh la buat apa yang patut dulu. Bukan nak cerita apa pagi sabtu ni.Barang yang aku tunggu dah sampai..Lega hati mak ni.Tak lama pun menunggu barang ni sampai.Rabu tuari order,jumaat dah sampai..Lega sungguh beb..Lepas ni nak cari spare part boleh beli online […]

breastfeeding kisahsidairy.com parenting blogger

Valve Problem pada Breast pump

Assalamualaikum Seronok sebenarnya kalau bercerita pasal breastfeeding ni.Tapi kalau bab mood down dan susu tak keluar,hah!! masa tu lah nak buat apa pun tak boleh. Semalam aku ada cerita di Entry Habasyi oil-Supplement terbaru dalam perjalanan breastfeeding Naura kan…Supplement ni membantu aku dari segi kesihatan aku jugak.Kurangkan keletihan badan.Jadi nak buat kerja extra pun boleh lagi. […]