br1m kisahsidairy.com lifestyle blogger

Kadar Bayaran BRIM 2016

Assalamualaikum Kadar Bayaran BRIM 2016 | Seperti yang sedia maklum,selepas Bajet 2016,Kadar bayaran BRIM untuk tahun 2016 telah meningkat mengikut pendapatan isi rumah.Pembayaran BRIM telah dinaikkan manakala satu lagi kategori baru telah diperkenalkan.Dalam Kategori baru BR1M,penerima BRIM yang tersenarai dalam program E-Kasih dan berpendapatan bulanan bawah RM1000 akan menerima bantuan BRIM sebanyak RM1,050. Kadar bayaran […]

br1m RANDOM

BR1M Dah Masuk Account

Assalamualaikum sumber :google Ni bukan sambungan cerita tadi yang aku nak share kat korang…Ni pasal lain ok…Korang dah check ke account korang.. Aku pasti pembayaran BR1M nie di bayar secara berperingkat..Semalam mungkin mereka masukkan kepada yang bujang.Dan hari ini dimasukkan pula untuk orang yang dah berkahwin.Sebab semalam aku dah checkkan MIL aku,dah masuk.Tapi En.husband aku […]

br1m

Pembayaran BR1M 3.0 Pada 22 Februari Ini

Assalamualaikum Pastinya ramai yang tertunggu tunggu BR1M nie keluarkan..Sedikit info yang boleh dikongsikan di blog Kisahsidairy ini. Status Keputusan BR1M 2014 BR1M 3.0 (Tarikh pembayaran) : Macam-macam usaha yang kerajaan terpaksa lakukan bagi meringankan beban kos sara hidup rakyat Malaysia sehingga terpaksa menubuhkan “makmal kos sara hidup“ Kerajaan bakal mengumumkan beberapa lagi langkah untuk mengatasi masalah […]