• br1m,  kisahsidairy.com,  lifestyle blogger

    Kadar Bayaran BRIM 2016

    Assalamualaikum Kadar Bayaran BRIM 2016 | Seperti yang sedia maklum,selepas Bajet 2016,Kadar bayaran BRIM untuk tahun 2016 telah meningkat mengikut pendapatan isi rumah.Pembayaran BRIM telah dinaikkan manakala satu lagi kategori baru telah diperkenalkan.Dalam Kategori baru BR1M,penerima BRIM yang tersenarai dalam program E-Kasih dan berpendapatan bulanan bawah RM1000 akan menerima bantuan BRIM sebanyak RM1,050. Kadar bayaran bantuan BRIM 2016  Pendapatan Isi rumah Bawah RM1,000(e-kasih) RM1050 Ansuran Pertama = RM350 (Januari 2016) Ansuran Kedua = RM350 (Mei 2016) Ansuran Ketiga = RM350(September 2016) Pendapatan Isi rumah Bawah RM3000 (RM1000) Ansuran Pertama = RM300 (Januari 2016) Ansuran Kedua = RM350 (Mei 2016) Ansuran Ketiga = RM350(September 2016) Kategori Isirumah RM3,001-RM4,000(RM800) Ansuran Pertama = RM250 (Januari 2016)…

  • br1m,  Uncategorized

    BR1M Dah Masuk Account

    Assalamualaikum sumber :google Ni bukan sambungan cerita tadi yang aku nak share kat korang…Ni pasal lain ok…Korang dah check ke account korang.. Aku pasti pembayaran BR1M nie di bayar secara berperingkat..Semalam mungkin mereka masukkan kepada yang bujang.Dan hari ini dimasukkan pula untuk orang yang dah berkahwin.Sebab semalam aku dah checkkan MIL aku,dah masuk.Tapi En.husband aku belum..Dan kebanyakkan yang aku tanya mereka yang dah berkahwin,mereka belum terima apa-apa lagi..Tapi yang bujang dah terima. Hari ni bila check account,dah pun selamat terima..Terima kasih PM..At least boleh la tampung sedikit sebanyak masalah yang aku alami semalam..nanti aku cerita kat next entry ok. Dah check ke account korang tu ,kurang ke lebih ke…kalau lebih…

  • br1m

    Pembayaran BR1M 3.0 Pada 22 Februari Ini

    Assalamualaikum Pastinya ramai yang tertunggu tunggu BR1M nie keluarkan..Sedikit info yang boleh dikongsikan di blog Kisahsidairy ini. Status Keputusan BR1M 2014 BR1M 3.0 (Tarikh pembayaran) : Macam-macam usaha yang kerajaan terpaksa lakukan bagi meringankan beban kos sara hidup rakyat Malaysia sehingga terpaksa menubuhkan “makmal kos sara hidup“ Kerajaan bakal mengumumkan beberapa lagi langkah untuk mengatasi masalah kenaikan harga barang supaya tidak membebankan rakyat. Pembayaran BR1M 2014 BR1M 3.0 kepada anda semua salah satu daripada akujanji kerajaan kepada anda semua dengan harapan bebanan kos sara hidup di Malaysia tidak terasa. sumber : sini Bagi pemohon BR1M 2014 yang telah kemaskini BR1M 3.0 pembayaran Bantuan Rakyat 1Malaysia 2014 akan dibayar terus ke akaun pemohon…