• Uncategorized

    Blogwalking Segment by kasihjuju.com

    Assalamualaikum Syarat-syarat penyertaan: 1/ Sila follow blog saya ye. 2/ Like fanpage saya –> 3/ Buat entri bertajuk ” Blogwalking Segment by kasihjuju.com “ 4/ Copy banner segmen dan link kan semula ke entri ini. 5/ Publish dan tinggalkan komen anda di ruangan komen entri ini sahaja. Segmen akan berlangsung selama seminggu sahaja. Cepat-cepat join okeh. Banyak kebaikkan kalau korang join segmen macam ni. Antaranya, korang dapat kenal dengan rakan-rakan blog yang lain, boleh tengok design blog diorang yang cun-melecun dan yang paling penting dapat tingkatkan follower blog. Dan yang paling best, penganjur segmen akan pilih 5 blog bertuah untuk dimasukkan dalam senarai bloglist special yang akan penganjur segmen create…

  • Uncategorized

    Hanya Mampu Blogwalking

    Assalamualaikum Baru petang ni bersiaran,sedangkan dah start blogwalking dari pagi tadi.Lebih selesa untuk membaca entry-entry dari rakan blogger. Mood atau modal untuk berbicara di blog amatlah berkurang walaupun banyak penulisan yang dah didraftkan. Peluang untuk blogwalking hari ni memang terbuka luas.So,rerajinkan diri untuk blogwalking di blog-blog mereka yang update entry hari ni. Kalau ada mini GA or segmen mungkin ada jugak niat nak join.Tapi hari ni macam malas pulak nak mencari rakan blog yang mengadakan segmen. Bila dah ketandusan idea ni kan,memang tulis apa pun takkan jadi punya.Walaupun kita dah cuba untuk menulis..Confirm tutup blog balik, Cara selamat untuk terus aktif dan tidak dilupai oleh rakan blogger adalah..BLOGWALKING… betul tak,…Sambil…

  • Uncategorized

    Curi Masa Rehat Untuk Blogwalking

    Assalamualaikum Rindu rasanya nak blogwalking..Sejak di office ada masalah nak bukak blog,terus mood jatuh merundum.Yelah,bila balik kerja ,kalau sempat,ada jugak aku update entry dan blogwalking sebuah dua blog..Itupun blog yang senantiasa aku kunjungi. Lately ni pulak nak pandang laptop dan tab pun dah rasa mual..pembawakkan sungguh la… Tapi takpe..nanti semua dah kembali sedia kala,insha allah..aku akan sambung berblog macam dulu.. Pagi pagi dah bangun,sebab en.husband kita kerja hari ni..lepas siapkan sarapan,buatkan makanan untuk Fiyah,basuh baju,kemas rumah.Rehat sekejap lah kan..Sambil tu update blog kesayangan yang dah nampak kusam ni. Tinggal nak sidai dan memasak je..Menu ringkas hari ni,Nasi ayam..Dah lama sangat tak buat nasi ayam ni.Masa fiyah baby kecik2 dulu,memang payah…

  • Uncategorized

    Blog Sunyi Sepi

    Assalamualaikum sumber :google  Lama dah menyepikan diri,tapi tak bermakna lenyap dari alam maya nie..Cuma masa untuk berblogging terbatas lately nie.Hari pertama memulakan tugas hari nie setelah lebih 2 minggu berehat. Banyak cerita yang ingin di kongsikan tetapi mood untuk mencipta kata-kata tu hilang ke laut.. Sepanjang cuti dan duduk di kampung,terasa malas nak balik ke bandar nie.Bukannya apa,lebih tenang bila di sana..Walau keadaan sunyi tanpa adik-adik dan anak saudara yang riuh rendah,tetapi tetap menenangkan jiwa..begitulah kehidupan di kampung berbanding di bandar kan. Bila sudah lama menyepi dari berblogging nie,blog sunyi sepi,Nuffnangers yang datang melawat pun kurang..Ranking alexa makin menurun.. ada juga yang sudi melawat..thanks korang Ranking alexa dah makin menurun…

  • Uncategorized

    Problem CBox

    Assalamualaikum Kalau korang perasan kat cbox aku nie,confirm korang akan cakap,”alamak..tertekan banyak kali pulak” Padahal,sebenarnya memang cenggitulah apa yang berlaku kat cbox aku..Aku pun tak faham kenapa..malas nak usik-usik sangat sebab takut terjadi seperti Entry ini baca sini >> blog Telah di selamatkan Oleh Dayang Deno So,sebab tu aku abaikan cbox tu jadi macam tu..Rasanya takde masalah kan..hehehe.. Eh.Eh….ada pertanyaan fais kat situ…Dia bagitau iklan Nuffnang Square aku hilang?? Aku dah check ada..tapi jarang keluar..aku pun tak faham…Dah dua kali buat..Dekat ads unit tu pun ada dua jerk.. See…..hilang sudah.. Yang ni pun aku abaikan jugak sebab rasanya ikut suka dia kot bila dia nak keluar…takut la jugak ada masalah…

  • Uncategorized

    Sentap Mak!!

    Assalamualaikum Oh tidak!! rasa macam sedih yang amat tapi tak tahulah kenapa..Ini semua angkara Farah si bublynotes tu.. Tak sangka dia review blog mak ni nyah!!.. Kata-kata yang menyentap lubuk hati akak ni..Mungkin korang tau itu kata-kata biasa dari farah..Tapi yang mengenali farah dan berkawan dengannya mesti rasa kata-kata itu satu penghargaan yang amat sangat. Farah dah tau sikit sebanyak tentang aku nie..Dia tau apa yang berlaku dan apa yang sedang aku lalui..Aku pernah menceritakan pada farah satu ketika dulu..Tapi biarlah rahsia…Thanks farah sudi dengar bebelan akak nie.. Farah orang yang senang untuk berbicara dengannya..Rasa macam dah lama kenal pulak dengan si farah. Of course korang kenal sape empunya blog…

  • Uncategorized

    Review >> CLC (Cuppies Lover Corner)

    Assalamualaikum Petang sudaaa….Saje Skip keje jap semata-mata da timbul balik idea yang dulu kononnyer nak buat. Dek kerana kesibukkan keje dan family (sangat!!).Maka idea itu di hentikan buat sementara waktu. Sesambey buat keje tu,Selak-selak skit blog nie… Nak bagitau pasal satu blog nie yang aku panggil die CLC je..senang..Ape tu CLC???? Kalau korng x bace tajuk,maknenyer korang x ikhlas baca entry nie..haha..sila ler ikhlaskan diri sesambey tekan iklan2 kat atas tu..Itulah Namanya Ikhlas.. Saje mengarut..SILA abaikan ok..Cuppies Lover Corner..Blog  nie adalah kawan aku jugak..Die nie pandai buat kek tau..pernah la dulu sekali order kek ngan die.ooppsss..Durian crepe tu aku order ngan die la..alaa…entry tengahari tadi..lupe ea..nie… Klik aku…Tu untuk bday…