• blogger,  blogger lifestyle

    Kad raya dari Blogger

    Assalamualaikum Kad raya lagi dari blogger Dayang Deno,Engku Muzahiddin dan jugak zaza  Dari blogger Mialiana,Azhafizah dan jugak Ummi Alhamdulillah…dapat lagi kad raya dari blogger…Thanks sesangat kat korang yang sudi bagi kad raya kat aku…Appreciated sangat2…Cuma tak sempat nak membalas kad raya korang nie ye.Al-maklum la…baru keluar hospital.. Sayang korang ketat-ketat…Tahun depan insyallah,ada kad untuk korang..

  • blogger lifestyle,  nur awfiyah

    Kerinduan Tidak terhingga!!

    Assalamualaikum Selamat pagi..Hari pertama bekerja setelah hampir dua bulan tidak bekerja..Memang liat jugak la nak bersiap ke kerja.Apatah lagi nak tinggalkan Nur Awfiyah.Dua tiga kali jugak keluar masuk tengok dia sebelum ke kerja. google Lain rasanya bila dah hari-hari bersama dengan dia.baru pukul 9 dah rasa macam setengah hari teringatkan dia.Umie kerja untuk Nur Awfiyah jugak.Malam tadi dia meragam,mungkin kepenatan sebab semalam baru balik dari Melaka. Entry autopublish aku dah buat untuk minggu lepas.Hari sabtu lepas,aku dah balik kampung kota Tinggi.Hari Khamis dah bergerak ke Melaka sebab ada kematian sampailah hari Ahad. Takde kesempatan untuk aku blogwalking dan juga update entry walaupun aku tau ranking semakin teruk..emmm…tu dah tak ambil…

  • blogger,  blogger lifestyle,  Dunia Blogging.Blogger baru

    Dapat Hadiah Dari Blogger Farah Waheeda

    Assalamualaikum Alhamdulillah..Dapat lagi koleksi hadiah dari Blogger.. Sebenarnya hadiah nie dah lama sampai..Rasanya dah 2 minggu..Tetapi disebabkan aku guna alamat company,so hari nie baru ambil. Ada Fridge Magnet Guitar dan pencil tu.. Haishh…Bila tengok hadiah nie,teringat pulak hadiah yang belum sempat aku poskan..Bila nak pos tak taulah,..Kesian mereka menunggu..huhu…Memang dekat sebulan dah terabai..Tinggal nak beli setem je tu.. Thanks Farah dengan hadiah nie..boleh akak kumpul buat koleksi kat peti ais tu.. Jom korang terjah blog Farah Sorry Farah..akak ambil header nie tanpa pengetahuan.. Korang klik Header nie untuk ke blog Farah ye Masih berhutang blogwalking kat blog2 rakan-rakan blogger.. Busy weh!!! petang nie nak bawa Nur Awfiyah Berkhatan pulak…

  • blogger,  blogger lifestyle,  nuffnang

    Cashout Nuffnang

    Assalamualaikum Semalam,sudahpun Cashout Nuffnang.Memang niat hati nak suruh beranak banyak-banyak.Tapi ada tujuannya..Rahsia tau..hehehe..Kalau nak beli baju raya pun tak sempat sebab,Kadang-kadang Nuffnang  nie cakap je 30 hari,tapi lebih dari 30 hari…Takpe..Sabr menanti. Boleh la kumpul balik duit dari Nuffnang tu kan..Insyallah..kalau kita rajin,beranak pinak duit dalam Nuffnang tu. Sekarang Baki yang ada kat Nuffnang tu dah Zero. see..dah zero pun Hari nie nak settlekan blogwalking segmen-segmen yang aku dah join…Ada 2-3 segmen untuk aku settlekan untuk balas balik blog diorang..Insyallah..kena settle satu-satu.. Dapat blogwalking pun masa Nur awfiyah tidur.. See u then!!

  • blogger lifestyle,  INFO,  nur awfiyah,  PARENTING

    Info Bayi Pramatang

    Assalamualaikum Meh sini aku nak share dengan korang tentang pembacaan aku tentang bayi Pra matang ni.Disebabkan anak aku dilahirkan tidak cukup bulan atau dikenali sebagai bayi pramatang,aku terpaksalah menggoogle tentang info Bayi pramatang nie. sumber :google Bukan apa,kata orang ,bayi pramatang nie memerlukan penjagaan yang extra dari bayi yang dilahirkan normal atau cukup bulan. Sebelum tibanya waktu bersalin,bayi akan berada selama 38 ke 42 minggu untuk keseluruhan tempoh kehamilan.Nur awfiyah dilahirkan bila dia berada dalam 33 minggu di dalam perut.Jika kelahiran telah berlaku antara 20-37 minggu dalam tempoh kehamilan,ia dipanggil sebagai kelahiran pramatang. Kalau korang nak tau,bayi pramatang ni selalunya akan mempunyai masalah kesihatan berkaitan dengan organ mereka untuk jangka…

  • blogger lifestyle,  kisahsidairy.com,  PARENTING

    Update Blog!!!

    Assalamualaikum Alhamdulillah, dah pun sampai rumah.Semalam petang bergerak balik kota.Al maklumlah, hari ni kan cuti.En.husband dah ajak balik kampung, sukalah hati ni..hehehe..Seharian hari ni busy kemas kedai mak.Untuk pengetahuan korang, mak aku baru buka kedai menjual barangan makanan kering dan frozen food . Alhamdulillah, hasratnya tercapai. Walaupun kedai mak, taklah begitu besar, tapi aku yakin insyallah, mendapat sambutan.kenapa aku cakap macam tu?? Sebabnya, dikampung aku, xde lagi orang jual apa yang mak aku jual.Lagipun harga barangan yang mak jual, sangat sangatlah memadai dan mampu milik..cewah. Dari tengahari tadi, pergi beli stock kedai.dan aku adalah bagi idea untuk mencantikkan lagi kedai dan menguruskannsedikit akaun mak..fahamkan apa yang perlu mak buat untuk…

  • blogger lifestyle,  kisahsidairy.com,  nur awfiyah,  PARENTING

    Tiada Lagi monday Blues

    Assalamualaikum Takde lagi perkataan tu untuk aku yang sudah menjadi suri rumah sepenuh masa ni.Bagi aku, hari minggu tu dah xde istilah istimewa dah.Mungkin sebab hari hari duduk kat rumah ni, melayan si fiyah 24 jam..cuma keseronokkan berhujung minggu bila en.husband ada kat rumah ni. Esok cuti, en.husband dah janji nak bawak aku ngan fiyah jumpa atuk ngan nenek dia di kota tinggi.Yelah, dari tak kemana, baiklah balik kampung.Atuk ngan Nenek fiyah dah sibuk bertanya bila nak balik.. Nak bawak fiyah pi jenjalan pun, fiyah kecil lagi..Belum pun habis hari.Insyallah, 15 hb mei ni, genaplah fiyah sebulan..Alhamdulillah. ..tak sangka berlalu bwgitu pantas.. Awalnupdate entry hari ni, lepas bersahur tadi, terus…

  • blogger lifestyle,  Ilmiah,  INFO,  PARENTING

    Bayi kembung Dan Cara Mengatasinya

    Assalamualaikum Entry nie berkaitan dengan Nur Awfiyah malam tadi.Memang dari malam semalam macam dah perasan Fiyah rasa tak selesa bila kerap merengek..Selalunya Fiyah merengek bila nak susu dan pampers dah basah je. Buat masa nie bila petang,aku memang tak mandikan dia.Just lap-lap je badan.Yang penting setiap kali mandi atau lap badan,aku akan urut-urut badan fiyah dengan minyak Telon.Aku tak guna minyak uyi tu sebab rasa tak selesa bila aku sendiri terasa panas menggunakannya. Bila dah malam pun fiyah merengek,aku dah mula rasa tak sedap bila ketuk perut,rupanya fiyah kembung, Bila dah mula dengan rengekan,maka bersambunglah dengan suara tangisan,makin lama makin teruk.Mungkin sebab terlalu banyak menyusu.Fiyah memang kuat menyusu.Kadang kadang sejam…

  • blogger lifestyle,  Ilmiah

    Tegur Menegur Tu Penting

    Assalamualaikum Kekadang orang takkan boleh terima kalau ditegur secara terang terangan..Cara kita menegur pun kenalah pada tempatnya jugak.Kadang kadang, kita s3bagai kawan, saudara ataupun jiran perlu jugak menegur sesuatu yang kita rasakan untuk perlu ditegur, Cuma, berilah teguran secara baik, tapi bukan dengan cara memerli. Salam khamis semua…

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE