• blog matters

    Entry Hot sepanjang Tahun

    Assalamualaikum Hai korang☺Entry santai je hari ni.Tapi lebih kepada nak tekankan kepada peniaga dan founder Produk di luar sana betapa pentingnya blogger untuk pemasaran produk mereka. Oklah..berbalik kepada cerita entry ini.Alhamdulillah..Entry Khasiat dan Kelebihan Cuka Epal sentiasa dicari orang.Padahal Entry itu di terbitkan pada tahun 2014.Sehingga sekarang,orang mencari entry ini untuk info kepada mereka. Ada beberapa orang yang email bertanyakan tentang cuka epal ni,Mana yang boleh aku jawab ,insyallah aku akan jawab.Cuma untuk memberikan nasihat tentang produk yang mana yang perlu diambil itu,di luar bidang kuasa aku.Aku cuma menyampaikan kepentingan dan khasiat produk itu sahaja. Pembaca yang memberi email bertanyakan tentang produk Cuka Epal. Kalau korang tengok entry Khasiat dan…

  • blog matters

    Blog Kisahsidairy lulus Adsense

    Assalamualaikum Hi korang☺☺Alhamdulillah…Tak tau nak bagitahu gembiranya macam mana bila blog ni dah lulus untuk iklan Adsense. Rasanya ini entah ke berapa kali apply untuk google adsense.Kalau dulu memang payah nak lulus tau adsense ni.Adsense ni dulu,kalau korang takde content dalam bahasa English,memang payahlah nak lulus.Tapi sekarang ni,blog bahasa melayu pun dah boleh lulus. Kalau korang nak suruh aku bagi panduan untuk lulus adsense ni,memang aku tak boleh nak share dengan korang,bukan sebab kedekut,sebab aku tak tau apa yang menyebabkan blog ni lulus adsense. Memang masa tu aku sampai dah malas nak apply lagi google adsense ni.Tapi entah macam mana lah kan,tergerak hati untuk applied lagi google adsense ni menggunakan…

  • blog matters

    Template baru kisahsidairy.com

    Assalamualaikum Hai korang☺☺Mesti korang dah nampak kan wajah baru template kisahsidairy.com ni.Untuk tahun ni dah berapa banyak kali dah aku tukar template. Tapi yang tak bestnya,last template sebelum aku tukar kepada yang ni,banyak masalah dari segi coding dan sebagainya.Pageview pun semakin hari semakin menurun walaupun aku dah up lebih dari lima entry sehari.Blogwalking pun takde masalah.. Selalunya sehari aku akan dapat pageview lebih dari 2k.Tapi bila tukar kepada template sebelum ni,memang PV turun sebanyak seribu lebih..sangat-sangatlah confuse.Sampai rasa dah down gila bila tengok blog ni..Bila fikirkan balik,mesti ada coding-coding yang bermasalah.So,untuk kali ni aku nekad untuk mengupah orang untuk designkan template aku. Actually aku guna template yang sedia ada je.Cuma…

  • blog matters

    Timbang Berat Blog

    Assalamualaikum Lama kot rasanya aku tak timbang berat blog nie.Dah bertahun agaknya…Nak refresh balik entry-entry tu rasa malas pulak. So kali nie aku nak timbang berat blog..Nak tengok berapa kilo naik..Banyak tak lemak yang terkumpul kat blog ni. Korang rasa perlu tak kita timbang blog tu..Dan Kenapa perlu timbang ya? Aku setuju dengan kata-kata dari kak Mialiana kat Sini “Pentingnya blog yang ringan dan cepat loading, supaya memudahkan pengunjung yang mempunyai capaian internet yang lambat, masih boleh buka blog kita lagi. Kalau berat dan lambat loading, sudah tentu pengunjung tidak selesa dan mungkin malas menunggu semasa blog kita loading. Sayangnya..” Jawapan aku.walaupun tak selalu,sesekali kita kena jugak timbang berat blog…

  • blog matters,  Uncategorized

    Kenapa Jadi HTTPS?

    Assalamualaikum Dok pening kepala memikirkan blog ni..Dah jadi macam macam hal pulak..hari sabtu kena malware Detect, Keluar tetiba https.. Hari nie pulak bila nak edit html dah save keluar pulak nate beruk nie!!(jangan ikut perkataan ni..tak bagus untuk kesihatan) Mood???berubah 360 darjah..Sakit kepala rasanya… tulah menggatai sangat kununnya terror…last2 jadi macam nie.ke ada setting dalam computer nie bertukar…adeh…pening.. #aptb

  • blog matters

    Hantu Cbox

    Assalamualaikum Entry nie aku tujukan kepada blogger-blogger eh..Rasanya tak sesuai kot aku nak tulis blogger..aku just tulis anasir-anasir yang telah membuat onar di banyak blog2 di Malaysia nie..cewahh Korang pun pasti dah tau yang anasir-anasir nie telah membuat link iklan dengan memberikan nama-nama orang yang kita kenali,atau sahabat blogger baik kita..Ini bertujuan untuk meraih keuntungan apabila blogger klik diatas nama orang itu dan keluar sang iklan yang boleh memberikan keuntungan si anasir itu.. Harap korang faham..Dan aku rasa mereka bukanlah blogger yang ikhlas dalam berblogging..mybe berblogging hanya untuk mendapatkan keuntungan. Xsalah untuk mencari keuntungan dalam berblogging..tapi biarlah cara yang betul.Penat lah diorang yang bersusah payah membuat segmen dan Ga semata-mata…

  • blog matters

    Blog Under Service

    Assalamualaikum Wah…Tenang rasanya bila dapat tengok dan menaip entry hari nie.Setelah beberapa hari Blog nie Under Service..Perbetulkan apa yang patut. Kalau dlu suram je kan…sekarang dah nampak keceriaan blog.Cer korang komen sikit. Pastu tepuk tangan tanda terima kasih kat Deno.Budak kecik tu lah yang telah mencantikkan blog aku yang dulunya suram je..Sekarang dah ada warna warni…comel kan… Thanks kat Deno yang sudi melayan karenah akak ni yang super cerewet.ngada nak cantik bagai…Tapi Traffik tak tinggi mana pun.. Mungkin ada kawan-kawan yang tuari nak blogwalking kat blog yang super x famous nie,xboleh nak masukkan..Sebab Deno dah privatekan blog nie untuk orang2 VVIP sahaja..hahaha…Untuk tugas menservice la kononnya… Dan sekarang Hasilnya…Alhamdulillah… Perbezaan…

  • blog matters

    Blog Lambat Loading

    Assalamualaikum Dah 2 hari nie,aku rasa resah gelisah je bila tetiba aku baru perasan blog nie lambat loading.Nak kata widget yang berserabut,takdelah pulak..Nak-nak part sidebar aku nie,Lama aku bukak baru la menjelma satu persatu, Dah tukar template banyak kali tapi still sama jugak.kepala da pusing dah..Rasa macam dah malas nak tengok blog nie.Sakit hati bukan main lagi. Cer korang tengok,blog aku nie lambat ke loadingnya,ke kat tempat aku je lambat loading.tapi aku bukak kat tab pun sama jugak.lambat jugak. Kotlah korang boleh tolong aku yang berserabut nie.Apa perlu aku buat ek..Padahal blog aku nie simple jer..Taklah banyak sangat sarang…hehe Mohon bantuan korang…

  • blog matters

    Perlu Pendapat korang nie

    Assalamualaikum Nak minta pendapat korang tentang masalah yang aku hadapi nie blog aku nie adalah termasuk didalam beberapa bloglist blogger nie.Aku dapati blog aku nie xdi update dengan entry2 baru,walhal setiap hari aku update entry.. korang faham tak maksud aku…nie ha aku nak tunjuk korang korang tengok tu…entry tentang pencinta korea drama tu rasenyer entry beberapa bulan lepas… aku x faham kenapa xde update entry baru.. risau jugak la sebab blog aku ni xdelah famous mane…harap masuk bloglist orang pun dah syukur..ade jugak yang sudi letak..tapi takut blogger tu tengok entry aku tak berupdate2,kot la kene buang dari bloglist mereka tu…kesian aku kan… so boleh tak korang menolong aku menyetelkan…

  • Archievement,  blog matters

    Saya Sayang Follower Saya

    Assalamualaikum Thanks kat korrang support aku as a blogger.. Walaupun follower aku xla beribu riban, tetapi aku masih lagi menghargai korang yang sentiasa melawat blog aku yang sederhana nie.. Now..Follower aku da  hampir cecah 1K…Satu pencapaian pada aku,mengumpul follower sebegini banyak. Aku tau,tak semestinya follower ramai,mereka akan datang setiap hari kat blog aku nie. Kekadang mereka singgah meninggalkan satu kesan dan xkan jejak balik ke blog nie..Xpe…aku faham.. Big Thanks kerana korang sudi membaca entry2 merapu aku nie. bye