• birthday

    Happy Turns 2 Auni!

    Assalamualaikum Hai korang☺☺ Sannah Helwah Anak umi,happy turns 2.Apa lagi yang menggembirakan hati umi bila melihat anak umi membesar dengan baiknya. Mulalah umi kau ni nak nangis..nak sedu bila cerita pasal anak.Bab anak,memang aku cepat touching.Walaupun hal yang kecil,nampak je umi korang ni garang,tapi hati bak salju ok.. Di hari ini,umi dah duduk dalam labour room pun.Dari malam pukul 12 masuk,terpaksa jugak tunggu doktor pakar,doktor ubat,doktor bius dan segala jenis doktor yang ada..umi masa tu memang dah tak tentu arah dibuatnya..alahaii..kalau korang tengok entry naura cukup setahun pun umi ada cerita jugak. Moh ler baca entry kat SINI .Asyik cerita pasal bilik bedah je kan..seriau jugak umi ni. Hari ni anak…

  • birthday,  nurawfiyah

    Birthday Nur Awfiyah

    Assalamualaikum Hai korang???.Throwback cerita birthday nur awfiyah.Sebenarnya planning dari bulan lepas,cuma mencari masa yang sesuai je untuk buat birthday dia.Nur awfiyah genap 3 tahun pada 15 april 2017.alhamdulillah..besar bagai juara sekarang mulut je dah kemahin lagi… Taklah buat besar mana,tapi tak sangka ramai yang datang.Deco birthday pun buat sendiri. Deco yang kami anak beranak hasilkan..save budget kan.. Kek birthday pulak awfiyah request nak robocar poli..ok..umi ikutkan je,sebab masa bday dia dekat sekolah,dia berebut dengan kawan nak robocar poli Alhamdulillah..selamat dah semuanya.Walaupun makanan yang disediakan simple,tapi tetap meriah. Umi dan kakak Alhamdulillah,niat nak buat birthday kakak dah terlaksana.Walaupun umi tak dapat nak buat besar-besaran,ini pun dah mencukupi. Bulan 7 buat birthday…

  • birthday

    Birthday cake from him

    Assalamualaikum Hai korang???.Happy weekend.alahai..rasa tak habis lagi kan cerita pasal birthday ni..ala..setahun sekali je.Bukan selalu.cuma birthday cake ni lambat sikit. ikutkan en.husband nak belanja dinner pada hari kejadian,tapi disebabkan malam tu macam malas nak keluar and plus hujan renyai-renyai.mintak husband belanja on weekend je..senang..sekali arung je,sambil nak mencari kain untuk buat raya,sambil lunch treat birthday aku Tak ingat flavour kek ni,tapi memang sedap.2 slices cukup untuk kami bertiga. Apa lagi yang aku makan disana? Chicken pamigiana,caramel latte Fish baked(tak igt nama),vanilla latte Untuk Naura,dia share dengan umi.Tu pun tak habis sebab dia yang banyak habiskan kek tu.Dia memang minat kek.macam umi dia pulak. Oklah korang.selesai sudah cerita pasal birthday ni.Esok…

  • birthday,  Uncategorized

    Birthday cake dari Officemate

    Assalamualaikum Hai korang☺??.Kita throwback cerita semalam lah ye.Biasalah kerja blogger ni memang macam ni,kerja dia menayang je.Janji kami tak tayang body dah la kan. Kalau ada orang kat luar sana tu tak berapa nak suka kita ni tunjuk semua apa yang kita buat,janganlah marah ye..Dah memang kerja kami.Bukan untuk menunjuk,tapi kita share benda yang perlu..Benda yang patut dikongsi sahaja kami buat. Begitu juga kegembiraan,tu pun kami kongsi tau..oklah..kepada yang tahu,yesss pada khamis yang lalu aku dah pun menginjak ke satu lagi angka.it’s my birthday celebration okeh!! And part paling suka,bila ada geng yang wish and belanja kek kat kita..Thanks hidayah,belanja akak..Next ,akak belanja dayah pulak. Alhamdulillah.. Rezeki jumaat hari tu.Singgah…

  • birthday,  kisahsidairy.com,  lifestyle blogger

    My Happy Bornday!!

    Assalamualaikum Syukran..Alhamdulillah..Syukur ke hadrat Illahi kerana masih lagi diberi peluang untuk bernafas.Masih juga diberi peluang untuk menumpang di bumi ini. Yes.I’m Officially 35 years old for this year.Di kehidupan ini,sungguh-sungguh bertuah kerana dikelilingi oleh rakan-rakan,family yang sangat memahami akan diri ini. Ucapan semalam sangat-sangat dihargai.Terima kasih atas ucapan dan doa yang mengiringi hari jadi aku semalam.Moga apa yang didoakan dimakbulkan oleh Allah swt. Thanks jugak pada officemate yang saja nak buat prank dengan hadiah yang cukup besarrrr tu.Walaupun prank korang tu tak menjadilah sangat,tapi i appreciated sangat-sangat tau.. Besar bak ang Bear ni..hahaha.. Nilah kawan-kawan yang kengkonon nak buat prank tu..Tapi disebabkan pagi tu aku masuk dalam department diorang,terus gelabah…

  • birthday,  kisahsidairy.com,  motherhood,  parenting blogger

    Birthday Wishes Yang paling Touching Di terima

    Assalamualaikum Banyak-banyak wishes birthday yang aku dapat hari ni,satu je yang bisa mengalirkan air mata ni.Ungkapan yang sangat simple tetapi mempunyai maksud yang begitu mendalam..Hanya dia memahami akan isi hati aku..ala….touching tau. Setiap kali Birthday,dia memang tak pernah lupa untuk ucap,walaupun satu perenggan ayat.Tetapi satu perenggan ayat tulah yang membuatkan hati anak dia ni,luluh.. ha!!! mak kita pun pandai main whatssap jugak..hahaha..yelah..walaupun mak aku tu,ayat dia tunggang terbalik..eja pun tunggang terbalik jugak..Tapi sebagai anak,aku amat faham apa yang nak disampaikan oleh mak aku tu,, Thanks mak,sebab sentiasa ada di masa  susah dan senang..Selalu sedia meminjakan telinga untuk mendengar segala luahan anak mak yang menjeng( kuat nangis)..hehehe..Meminjamkan bahu bila anak mak…

  • birthday

    Ada Apa dengan Tarikh ini 13.03.13

    Assalamualaikum Ada Ape dengan tarikh nie?? Adakah hari ini hari lahir anda ? Adakah hari ini hari anniversary anda? Adakah tarikh pernikahan anda? hahaha..sesiapa yang menyambut hari kelahiran hari nie, Aku nak ucapkan kat korang  A Happy Birthday n Happy Anniversary.. korang berkongsi  hari dengan adik aku yang bongsu..Hari nie Hari jadi dia..Dalam family aku ngan dia je sama bulan..yg lain berbulan-bulan…haha Happy birthday to u ye…Hadiah akak postponed smpi dapat result upsr tahun nie…hehe klu xdpt 5A maknenyer tak dapat hadiah terus.. Sungguh kejam!!!!! haha…saje nak telengkan kepala korang… bye