• bebelan

    Jalan penuh sesak dengan kenderaan

    Assalamualaikum Hai korang??Saja nak update sedang menghadap jammed ni.Uih..bukan main lagi orang ramai keluar malam ni. Niat hati tadi nak keluar amik.duit je,jalanlah dekat pusat bandar tu,tapi kereta bersusun pack kiri kanan jalan tau.Tak muat agaknya petak kereta yang disediakan.Tu yang parking sampai luar. Nasib baiklah persiapan aku dah buat dari awal.Takde lah nak redah jammed.Teringin jugak nak tengok-tengok kat bazaar tu.Tapi bila tengokkan kereta yang padat dan orang yang Padat,tak jadilah nak berjalan-jalan. Lagilah Naura taknak berjalan,dia suka berdokong je bila dengan umi dia.Tak larat dah nak dokong dia,jadi sebab tulah umi tak jadi nak keluar. Pesan aku untuk mereka yang nak shopping tu,jangan syok bershopping sampai lepaskan anak…

  • bebelan

    Rindu zaman kecil-kecil dulu tak?

    Assalamualaikum Hai korang☺☺ Kalau throwback balik kan masa kecil-kecil dulu memang indah kan.Lagi pulak zaman-zaman kita dulu.Main tanah tu dah biasa dah.Panjat-panjat pokok tu pun dah kira biasa dah.Takat tengok lembu,kambing pun dah biasa. Tapi bila budak sekarang ni.siput babi pun panggil lembu..Adooii..Nak tergelak pun ada.And zaman aku dan seangkatan dengannya lah yang paling adventure bila dapat mandi paya belakang rumah,Mandi sungai..Takat mandi laut or kolam budak-budak sekarang ni tak rare sangat. Mana ada zaman sekarang yang main pondok belakang rumah,siap pakai api..Ambil daun-daun buat masak.Apa lagi..Buat cekodok kat belakang rumah..uih…semua tu dah takde kat zaman sekarang ni.Cepatnya perubahan tu kan.Main belon acah,teng-teng,apa lagi…ceper,congkak.lompat tikam..eh..lompat tikam tu kuih..hahaha..zero point,main kawen-kawen..adoiii..bila…

  • bebelan

    Bebelan petang

    Assalamualaikum Kembali bersiaran..Ada je ni..tak kemana pun.Last entry pun dipublish pada hari semalam.Itu pun yang dah ada di dalam draft.Entry adverotial ke 4 bulan ni.Syukran sesangat.Walau pendapatan sampingan blog tak seberapa,tapi cukup untuk nak beli jajan anak.hehehe.. Memang mencabar di tempat yang baru,bukan kerana apa pun.Hanya mencabar dengan pc yang ada ni.Nak dapat yang baru pun tak tau bila dapatnya.Internet lembab,nak loading excel,semua yang ada di pc ni,lembab semacam je.Bikin naik darah. Menumpang sementara di pc officemate lain.Nak buat HRDF pun baru nak berjinak-jinak..Banyak yang tak faham..Sepatutnya hari ni aku pergi ke Taklimat HRDF dan pembayaran Levi.Tapi disebabkan bos lambat bagi nama,makanya dah penuh..haishhh.. Dok fikirkan pulak tentang anak yang…

  • Uncategorized

    Kekerapan aku Menulis Blog?

    Assalamualaikum Blog berwajah baru kan..Ini pun sebab dah bosan dengan wajah lama blog.Nak yang lebih responsive dan lebih baik dari yang lama.Itu pun baru nak bagitahu walaupun dah dekat sebulan jugak pakai template ni. source:google Memang diakui,sejak pakai template baru ni,pageviews semakin meningkat dan amat memberangsangkan,Yelah kalau dulu pageview hanyak 2k ke bawah,Sekarang ni alhamdulillah bawah 3-4k.Bagi aku itu pencapaian yang lebih baik dari dulu.Update blog pun jarang ,mungkin pageview tak berapa nak baik.Update blog tak konsisten menyebabkan pageview boleh jatuh.Itu pun aku cuba konsisten kan update blog walau sehari satu post. Aku cuba jugak join mana-mana GA bila tak tau nak update apa,..Bukan tak tau,cuma takde idea nak berkongsi…

  • bebelan,  kisahsidairy.com,  lifestyle blogger

    Dua kali Bertandang ke Klinik

    Assalamualaikum Kali pertama tak sihat adalah dalam minggu lepas.Hari selasa kalau tak silap aku.Pergi pun klinik panel aku yang terbaharu iaitu klinik Joginder.Bagi ubat batuk,selsema ,demam and antibiotik.Tapi yang sadisnya aku lupa nak inform dia aku breastfeeding naura. So,confirmlah kan ubat selsema dan ubat batuk tu aku tak boleh nak telan.Tapi adalah dua kali aku tagakkan jugak ubat batuk tu sebab dah tak tahan dengan batuk. Ambil jugalah strepsil supaya lega tekak ni.Uihhh…rasa nak tercabut jantung ni tahan batuk weh!!! Yang palung sakit hati,time bos aku mengajar tulah dia batuk bersungguh-sungguh..Tak ke sakit hati ni.Dalam office tu kalau aku batuk,rasa semua dok pandang aku..Macam diorang tak pernah batuk kan..arghhhhh..ada aku…

  • bebelan,  kisahsidairy.com,  nur naura,  parenting blogger

    Dah Semakin Panjang Akalnya

    Assalamualaikum Lama rasanya tak bercerita pasal Nur Naura Auni..Alhamdulillah..Dah hampir 8 bulan membesar di depan mata umi.tak sangka boleh melahirkan anak walau dugaan banyak sebelum mengandung. Hanya dia dan kakak sahaja penawar hati.Lepas ni tak taulah dapat mengandung lagi ke tidak.Hanya dengan izin Allah sahaja selepas ni. Berikutan dengan kes jantung aku tu,doktor dah nasihatkan aku supaya tidak mengandung lagi.Bukan apa,doktor taknak amik risiko untuk kandungan seterusnya kerana satu injap di jantung aku kurang  kemampuan untuk mengepam darah ke jantung dalam keadaan yang normal seperti orang-orang lain..emmm…dah tak mau cerita lah pasal tu..nak chill je… Hah!! ni nak cerita buah hati pengarang jantung yang sorang ni..hamboiiii..sejak-sejak dah pandai duduk kat…

  • bebelan,  kisahsidairy.com,  lifestyle blogger

    Harga Makanan semakin mahal..Kenapa?

    Assalamualaikum Sebenarnya dari semalam tengahari rasa dok membebel seorang diri bila memikirkan satu nota yang diletakkan di premis makanan tempat aku makan tengahari semalam. Ini pun member aku yang dok order kat kedai tu yang bagitahu kami orang ni,sup bla..bla akan dinaikkan start bulan hadapan..kalau dah sekarang ni,semangkuk mee sup/bakso dah berharga RM7..Bagaimana pulak harga bulan depan..Adakah akan dinaikkan seringgit????Dua ringgit mungkin?? Tapi punca kenaikkan?? Apa pula ye?? Minyak naik?? Tol naik ?? habis apa yang naiknya..Maaf nak cakap lah kepada peniaga yang berkenaan..Berpada-padalah dengan kenaikkan harga makanan tu.Kita..kami ni pun cari makan jugak.Kuli je.Sekarang pun makan basic je..OT bagai nak rak..habis pada beli barangan makanan..Simpanan?? perubatan?? rasa cukup-cukup je..Bak…

  • bebelan,  Bual Kosong,  chill,  kisahsidairy.com,  officemate,  sekeliling

    Entry Merapu Hari Jumaat

    Assalamualaikum Abaikan tajuk yang langsung takde SEO..hewhew…Tengah perah idea apa nak yang di bebelkan pepagi buta nie kan…Mata yang mengantuk,kerana kurangnya tidur…Rasa nak cari bantal je dah nie..Malam tadi Ke Senai,amik adik kat sana…Ada ke Blogger yang duduk dekat Kampung Sepakat Jaya Senai...Angkat kening sikit…Malam semalam,kul 8 lebih lepas dah habis cerita Rindu Awk 200% terus siap-siap keluar rumah…Nasib baik lalu highway,so takdelah menghadap Jammed kan..Balik rumah pun dah lambat dalam pukul 11 lebih..adeh..mata tak boleh tahan nie… Oklah..saja nak freshkan pepagi nie dengan muka kami-kami yang begitu ceria menghadap breakfast sesambil berselfie…Eh…Jarang guna perkataan Selfie nie..hehehe Potluck jugak kot..hehehe..tapi semua beli kat luar…entah pape kan Tapi sambil makan dalam…

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE