• BEAUTY,  review product

    Imanni Cattleya Lipmatte menjadi pilihan

    Assalamualaikum Imanni Cattleya Lipmatte menjadi pilihan | Aku diantara penggemar koleksi lipstick.Walau tak banyak,tapi aku suka nak kumpulkannya.Warna-warna yang aku pilih pun adalah warna-warna Nude yang aku rasa sesuai dengan tona kulit aku.Jenis aku,bila pakai lipstick,memang tak suka terlalu terang dan terlalu gelap..Just nice.Sebab tu bila ada Lipstick baru yang ada di pasaran sana tu,yang kena dengan taste aku,aku akan usha..Yang penting affordable..  Ni hah…Imanni Cattleya Lipmatte gadget baru di dalam beauty bag i…Best je pakai ni..Tapi kalau kulit bibir kering,make sure pakai pelembap dulu ye  Warna yang just nice untuk tutup bibir yang sedikit kehitaman disitu.Nampak macam tak pakai lipstick kan..hahahah Kenapa perlu pilih Cattleya Lipmatte ni? Ia dapat…

  • althea,  BEAUTY

    Althea.Kr Review : Un Pore Gettable Box Althea

    Assalamualaikum Hai korang☺☺Alangkah bahagianya bila dapat kulit yang cantik dan tidak ada masalah kan.uih..memang lah best weh.Apa taknya,tak perlu kos yang banyak tau untuk repair skin. Bila dah kulit muk dah terdedah dengan persekitaran yang tak bersih,ditambah pulak dengan malas nak menjaga kulit,haruslah kulit kita tak cantik.Tak flawless..Mulalah timbul open pores di bahagian muka dan hidung.Lepas tu payah dah nak cari produk yang bagus dan harga berpatutan.Oh tidak… Tapi kan beb,Althea.Kr ni macam tau-tau je yang aku perlukan satu box yang membantu aku mengatasi kulit muka yang lebih teruk.Teruk dengan adanya pori terbuka luas macam kawah tu.So dengan adanya Un-Pore-Getable Box dari Althea.kr ni,semuanya ada yang boleh membantu aku menyelesaikan…

  • BEAUTY

    Wajib Tanggalkan make up untuk kulit yang cantik

    Assalamualaikum Masalah wanita ni kan bila yang jenis bermake up ni,semua nak kena jaga.Penjagaan dari mula nak make up sampailah nak tanggalkan make up.Siapa taknak kulit cantik kan.Hah..Kalau dah tau nak kulit cantik..WAJIB jaga okeh! Walaupun make up aku ni simple,tetapi aku tetap menggunakan make up remover supaya bila aku cuci muka dengan menggunakan pencuci muka,sebarang kotoran make up tu haruslah bersih sebersih-bersihnya. Tak semestinya bila kita cuci muka tanpa menanggalkan dahulu sisa make up kita tu,kulit betul-betul bersih tau..uih…silap sangat.Kekadang ada lagi sisa make up yang masih tertinggal di kulit muka kita ni.Yelah,kalau kulit muka yang tak berapa nak flowless macam aku ni,haruslah kena cuci betul-betul. Macam mana nak…

  • BEAUTY

    Lip Cream Matte Junkie dari Silkygirl

    Assalamualaikum Hai korang☺☺Mood dengar lagu raya dah sampai..Bukak kuat sikit dari biasa,baru mood beraya tu datang.Ok..habis cerita tu. Kalau korang nak tau,aku ni bukan jenis bermakeup.Bukan tak suka nak makeup tapi macam tak pandai nak bermake up even tutorial makeup memang selalu aku tengok.Penampilan aku ni biasa je,Lagipun kulit muka aku ni,kekadang dia oily,kadang kering.So bila nak make up tu,takutlah nanti bercapuk .Memang banyaklah cream atau foundation yang boleh cover minyak aku ni,cuma kekuatan nak bersolek tu takde…hahaha…Bagi aku,cukup menggunakan,CC cream dari ailin skincare yang dah dekat setahun jugak aku guna tapi masih tak habis-habis lagi.Bedak compact dan secalit lipstick.Kalau datang rajin,or aku tengah diberi cuti bulanan,bolehlah aku apply sedikit…

  • BEAUTY

    Air batu untuk cantik

    Assalamualaikum Hai korang☺☺ Tak sangkakan.Air batu pun boleh buat wajah kita jadi cantik.Aku ingatkan air batu ni,buat air je.Alahai..kalau kena air batu ni dalam mulut sedaplah rasa kesejukkannya.Tapi kalau dah dekat muka macam mana lah pulak kan. Tapi jangan tak tau ye,air batu ni boleh digunakan untuk mencantikkan muka tau..Hah,mesti lepas ni korang rajin simpan air batu kat rumah kan.hahaha…Dari pembacaan aku di himpunanceritalawak,ada beberapa tips dan petua menggunakan air batu ni.Meh kita tengok apa yang boleh dibuat oleh air batu ni untuk kulit wajah kita. 1. Menyegarkan kulit wajah yang penat Apabila anda menekap ais di wajah,secara automatik tubuh akan mengirimkan peningkatan aliran darah panas ke kawasan tersebut,sehingga meningkatkan…

  • Uncategorized

    Koleksi baru Dose Lipmatte dari Lazada

    Assalamualaikum Hai korang☺☺☺ Nak cerita pasal beauty ni,aku bukanlah orangnya..Barangan make up yang aku ada pun boleh kira dengan 5 jari je..Takdelah satu beg besar pun.. Apa yang aku selalu tepek kat muka adalah Moisturizer jenama Safi Balqis.Yang kedua DD cream dari Ailin Skincare..Produk ni aku ada ceritakan di Entry DD perfection Cream By Ailinskincare .hah korang boleh baca kehebatan produk ini. Lepas pada tu,aku pakai bedak carrier junior nipis-nipis.barulah aku pakai Ultimate Make up Cake dari Pixy..Hah..aku paling suka pakai bedak compact ni..Produk Pixy ni memang kena dengan kulit muka aku ni.Korang boleh baca review tentang Ultimate Make up cake Pixy .Dan last sekali baru aku kenakan Lipstik.Buat masa ni,Lipstick yang…

  • BEAUTY,  Tips

    Tips Kecantikkan : Menghilangkan bintik hitam

    Assalamualaikum Bila bintik hitam tumbuh di bahagian hidung,memang sangat-sangat mengerikan.Kalau dulu,masa zaman muda remaja,kulit aku memang bermasalah.Bintik hitam dan pori terbuka tu memang menjadi salah satu masalah pada kulit aku. Banyak dah produk yang aku cuba untuk menghilangkan bintik hitam ni.Kalau dah geram sangat,hidung ni akan jadi mangsa si kukulah jawabnya..Ada je masa nak kupis² hidung tu dengan jari.Tapi sebenarnya salah satu sebab bintik hitam tu makin banyak adalah penggunaan jari..Yelah,kita tak tau jari kita tu bersih ke tidak kan…Bila dah selalu buat macam tu,maka bertambah teruk lah jadinya. Sebenarnya banyak tips yang boleh kita gunakan untuk menghilangkan bintik hitam di hidung khususnya.Selain dari menggunakan produk yang ada di pasaran,banyak…

  • BEAUTY,  Tips

    Tips penjagaan mata agar nampak sihat dan Cantik

    Assalamualaikum Pernah tak dengar “dari mata turun ke hati”..ececeh..kalau tak ,takdelah namanya cinta pandang pertama.kan..kan..siapa taknak mata nampak cantik..Peranan mata tu banyak tau..jangan tak tau.. Tapi kalau dah mata sebijik mata panda macam mana orang nak terpikat..heheheh..kalau orang tengok pun,mesti dalam hati dia bertanya pasal mata kita yang macam panda tu. Kalau dari segi make up pun,kita banyak touch up bahagian mata kan..Tanyalah tukang solek kat mana-mana,mesti diorang akan cakap,diorang akan extra touch up bahagian mata..Betul ke tidak!!Betulkan kalau akak ni salah dik non!! Mata yang jelita dan menawan ni sering menjadi idaman setiap wanita, tetapi malangnya dalam kesibukan tugas seharian,penjagaan mata sering sahaja diabaikan.Kita sering menggunakan pelbagai jenis produk…

  • BEAUTY,  Tips

    12 Cara memerahkan Bibir dengan Bahan semulajadi

    Assalamualaikum Wah..sejak-sejak ni,kemain suka aku mencari tips yang berguna untuk dipraktikkan pada diri sendiri..Disamping itu,aku share jugaklah dengan readers yang sudi membaca entry aku ni. Wanita dan kecantikkan ni,memang tak boleh dipisahkan.Apa jua perkara yang berkaitan dengan nak cantik,adakalanya harus dicuba.Apatah lagi dengan bahan semulajadi yang senang dan mampu untuk dibuat sendiri. Tak perlu nak berbelanja lebih untuk membeli sesuatu produk jika ada bahan yang semulajadi yang boleh digunakan dipraktikkan sendiri kan..Zaman sekarang ni semuanaya kena berjimat.Termasuklah membeli alatan atau produk kecantikkan. Aku ada terbaca di entry ini,beberapa cara untuk memerahkan bibir yang hitam atau pucat.Kekadang kalau kita tak memakai lipstik tu,nampaklah kan bibir yang pucat.Tapi mungkin ada beberapa perkara…

  • BEAUTY,  Tips

    10 tips untuk Kecantikkan dengan bahan semulajadi

    Assalamualaikum Wah..pepagi ni dah pun cerita pasal nak cantik.Bukan perempuan je kena jaga kecantikkan..Lelaki pun kena nampak cantik..Bukan cantik macam perempuan okeh.. Bagi yang perempuan pulak,bukan cantik untuk menggoda lelaki,tetapi cantik tu juga untuk membina keyakinan diri kita dalam kerjaya jugak.Apa pun yang penting niat kita menjaga kecantikkan tu,.Jangan jauh tersimpang pulak.,okeh!!Nak cantik bukan kena keluarkan duit ribu-ribu..Dengan  bahan semulajadi pun kita masih lagi boeh mengekalkan dan mencantikkan kulit muka kita. source:google Macam mana kita nak mendapatkan kulit wajah yang sihat dengan bahan semulajadi? Ikuti 10 tips ini Tepuk wajah yang sudah disapukan dengan air suam untuk membuka liang liang pori.Kemudian sapukan madu pada kulit wajah dan biarkan selama 10…