Tag: Beauty

Imanni Cattleya Lipmatte menjadi pilihan

Assalamualaikum Imanni Cattleya Lipmatte menjadi pilihan | Aku diantara penggemar koleksi lipstick.Walau tak banyak,tapi aku suka nak kumpulkannya.Warna-warna yang aku pilih pun adalah warna-warna Nude yang aku rasa sesuai dengan tona kulit aku.Jenis aku,bila pakai lipstick,memang tak suka terlalu terang dan terlalu gelap..Just nice.Sebab tu bila ada Lipstick baru yang ada di pasaran sana tu,yang […]

Althea.Kr Review : Un Pore Gettable Box Althea

Assalamualaikum Hai korang☺☺Alangkah bahagianya bila dapat kulit yang cantik dan tidak ada masalah kan.uih..memang lah best weh.Apa taknya,tak perlu kos yang banyak tau untuk repair skin. Bila dah kulit muk dah terdedah dengan persekitaran yang tak bersih,ditambah pulak dengan malas nak menjaga kulit,haruslah kulit kita tak cantik.Tak flawless..Mulalah timbul open pores di bahagian muka dan […]

Air batu untuk cantik

Assalamualaikum Hai korang☺☺ Tak sangkakan.Air batu pun boleh buat wajah kita jadi cantik.Aku ingatkan air batu ni,buat air je.Alahai..kalau kena air batu ni dalam mulut sedaplah rasa kesejukkannya.Tapi kalau dah dekat muka macam mana lah pulak kan. Tapi jangan tak tau ye,air batu ni boleh digunakan untuk mencantikkan muka tau..Hah,mesti lepas ni korang rajin simpan […]

Koleksi baru Dose Lipmatte dari Lazada

Assalamualaikum Hai korang☺☺☺ Nak cerita pasal beauty ni,aku bukanlah orangnya..Barangan make up yang aku ada pun boleh kira dengan 5 jari je..Takdelah satu beg besar pun.. Apa yang aku selalu tepek kat muka adalah Moisturizer jenama Safi Balqis.Yang kedua DD cream dari Ailin Skincare..Produk ni aku ada ceritakan di Entry DD perfection Cream By Ailinskincare .hah […]

Tips Kecantikkan : Menghilangkan bintik hitam

Assalamualaikum Bila bintik hitam tumbuh di bahagian hidung,memang sangat-sangat mengerikan.Kalau dulu,masa zaman muda remaja,kulit aku memang bermasalah.Bintik hitam dan pori terbuka tu memang menjadi salah satu masalah pada kulit aku. Banyak dah produk yang aku cuba untuk menghilangkan bintik hitam ni.Kalau dah geram sangat,hidung ni akan jadi mangsa si kukulah jawabnya..Ada je masa nak kupis² […]

Tips penjagaan mata agar nampak sihat dan Cantik

Assalamualaikum Pernah tak dengar “dari mata turun ke hati”..ececeh..kalau tak ,takdelah namanya cinta pandang pertama.kan..kan..siapa taknak mata nampak cantik..Peranan mata tu banyak tau..jangan tak tau.. Tapi kalau dah mata sebijik mata panda macam mana orang nak terpikat..heheheh..kalau orang tengok pun,mesti dalam hati dia bertanya pasal mata kita yang macam panda tu. Kalau dari segi make […]

12 Cara memerahkan Bibir dengan Bahan semulajadi

Assalamualaikum Wah..sejak-sejak ni,kemain suka aku mencari tips yang berguna untuk dipraktikkan pada diri sendiri..Disamping itu,aku share jugaklah dengan readers yang sudi membaca entry aku ni. Wanita dan kecantikkan ni,memang tak boleh dipisahkan.Apa jua perkara yang berkaitan dengan nak cantik,adakalanya harus dicuba.Apatah lagi dengan bahan semulajadi yang senang dan mampu untuk dibuat sendiri. Tak perlu nak […]

10 tips untuk Kecantikkan dengan bahan semulajadi

Assalamualaikum Wah..pepagi ni dah pun cerita pasal nak cantik.Bukan perempuan je kena jaga kecantikkan..Lelaki pun kena nampak cantik..Bukan cantik macam perempuan okeh.. Bagi yang perempuan pulak,bukan cantik untuk menggoda lelaki,tetapi cantik tu juga untuk membina keyakinan diri kita dalam kerjaya jugak.Apa pun yang penting niat kita menjaga kecantikkan tu,.Jangan jauh tersimpang pulak.,okeh!!Nak cantik bukan kena […]

Back To Top