• Beauty tips

    Kulit cantik dengan menggunakan Masker kunyit + Madu

    Assalamualaikum Hai korang☺☺ Nak cantik memang kena ada pengorbanan tau.Bukan korban diri tau,tapi korban masa dan wang ringgit.Untuk menjadi cantik,kita kena rajin.Nak kulit muka macam kulit tomato memang kena korbankan sedikit masa. Tapi boleh je jimatkan wang ringgit demi nak cantik kalau tau caranya.Korang cuma perlukan barangan yang ada di dapur sahaja tau.Ni hah…hari tu aku ternampak satu posting dari web Indonesia yang berkongsi tentang manfaat menggunakan masker kunyit dan madu untuk kulit wajah yang cantik.Semua tu tak perlu lah cari di tempat-tempat mahal,kedai runcit pun ada jual dek non..Murah pun murah.Kalau korang tau akan Manfaat menggunakan madu dan kunyit ni,pasti korang akan buat selalu lepas ni. MANFAAT MENGGUNAKAN MASKER…

  • Uncategorized

    DIY | Face Mask Recepi Honey + Yogurt

    Assalamualaikum Face mask Recipe 2 tbsp yogurt plain 1 tbsp honey Directions Combine the ingredients,and apply on your face and neck.paying particular attention to blemishes Leave it to 15 minutes or so before washing with warm water Apply a natural moisturizer such as Jojoba oil to your skin →Thanks for Reading kisahsidairy.com← Contact me at :sitirohaida81@gmail.com

  • Uncategorized

    Benefit of Mango for Health

    Assalamualaikum Cancer Prevention Improves vision High in copper Improve sex life Alkalizes the body Improves digestion Lowers Cholesterol Improves memory and concentration →Thanks for Reading kisahsidairy.com← Contact me at :sitirohaida81@gmail.com

  • Beauty tips

    V-ball Massage for beauty face

    Assalamualaikum 1.Cheek Massage Massage pressing.Brushing off and tapping cheek. 2.Around Eyes Massage Outer corners of eyes/subocular area vibration massage. 3.Around Cheek bone massafe Massage pressing,brushing off,and tapping around cheek bone. 4.Around lip massage Massage pressing and shifting lip 5.Side of nosewing massage Side area vibration massage pressing nosewing. 6.Jaw join massage Massage pressing and brushing off along with jaw line massage pressing and brushing off along with jaw line 7.Forehead,chin massage Wave  vibration massage in the area of forehead and chin. →Thanks for Reading kisahsidairy.com← Contact me at :sitirohaida81@gmail.com

  • Beauty tips,  Hari raya

    Menu Hari Raya AidilAdha 2017

    Assalamualaikum Hai korang?Amboii,mentang-mentanglah kan raya,nak update blog pun macam taknak je..hehe. Apa menu wajib korang untuk raya haji ni.Adakah sama dengan raya puasa aidilfitri.Banyak ke ibadah Qurban tahun ni. Menu kami untuk aidiladha sama je dengan aidilfitri.Wajib disediakan.Tapi kadang-kadang ada jugaklah menu lain yang kami sediakan.Biasa kalau raya haji kami tak berjalan ke mana pun.Duduk rumah makan tidur,makan tidur jelah kerjanya. Tapi sayangnya lodeh kamo tak tahan lama.Sebab pagi tu tengok santan dah basi,masalahnya santan dah masukkan baru tau rasa dah tak sedap.Lagipun ada campuran tepung dalam santan tu.Sakit pula hati ni. Kalau pasal santan ni,bukan baru pertama kali terkena,tapi dah banyak kali dah.Tapi dalam entry ni aku malas nak…

  • Beauty tips

    Liang Pori Terbuka? Apa kesudahannya.

    Assalamualaikum Hai korang☺☺Alahai…kalau cerita pasal beauty tips ni bukan kepakaran aku.Siapa je kan tak nak kulit cantik.Ada sesetengah orang dikurniakan dengan kulit yang cantik,dan ada orang yang kurang cantik..Bukan jenis kulit macam sawo matang ke,hitam manis tu ye.Itu semua cantik je kejadiannya. Yang aku nak ceritkan ni adalah kulit muka yang pori kulitnya terbuka.Macam aku ni hah.Kalau dulu,kulit muka aku bukan sahaja ada open pores tau,tetapi jugak package dengan jerawat dan kulit berminyak.Macam-macam produk jugak guna.Ada yang memberikan kesan awal,ada jugak yang takde kesan.Bila dah bercampur produk ni,macam-macam lah masalah kat muka ni. Tu yang mengerikan sebenarnya kan.Dulu pernah jugak aku terjebak dengan produk yang memberikan kesan awal ni,memang kulit…

  • Beauty tips

    Benefits Of Proper Sleeping

    Assalamualaikum source : google Sleep reduces stress. Sleep boost your memory. Sleep reduces in flamation Sleep make you more alert. Sleep helps the body to make repairs. Sleep helps you to lose wight. Sleep keeps your heart healthy. Sleep reduces the risk of depression. →Thanks for Reading kisahsidairy.com← Contact me at :sitirohaida81@gmail.com