• bazar ramadhan

    Persiapan menjelangnya Hari Raya dengan Kurta KACAX

      Persiapan menjelangnya Hari Raya dengan Kurta KACAX | Hai korang..Dah siap ke persiapan untuk hari raya.wah..untunglah kan kalau yang dah siap awal ni.Alhamdulillah..walaupun baru seminggu puasa,persiapan untuk berhari raya dah pun aku siapkan dalam 40%.Itu pun beli sikit-sikit.Bila ada anak ni,kena buat persiapan awal,bukan apa,nanti ada je yang nak dibeli di saat-saat akhir.Itu perkara yang paling aku tak suka adalah persiapan last Minute!! Actually kalau sebut pasal persiapan raya ni,of course pakaian adalah persiapan yang pertama akan dibuat dahulu betul tak.Alhamdulillah..proses persiapan baju raya dalam keadaan terkawal.Umi pun bila pergi shopping kompleks,tengok baju pun masih dalam kawalan lagi..hahaha..Takdelah terover sangat untuk membeli baju. Disebabkan tahun ni adalah turn aku…

  • bazar ramadhan

    Grand Opening for Telekung Siti Khadijah

    Assalamualaikum Hai korang☺☺☺Nampaknya telekung jenama terkenal semakin melebarkan sayapnya bila mereka akan membuka satu lagi cawangan di Senawang. Siapa tak kenal dengan telekung siti khadijah ni kan,rata-rata ingin memilikinya,jika ada yang berkemampuan,why not belanjakan sedikit wang untuk amalan kita. So orang-orang senawang bolehlah dapatkan telekung siti khadijah di sana ye

  • bazar ramadhan,  INFO,  kekeluargaan,  kisahsidairy.com,  lifestyle blogger,  Tips

    Tips Memasak Di Bulan Ramadhan Bagi Ibu Bekerjaya

    Assalamualaikum Cerita pasal menjelang ramadhan lagi..Tinggal beberapa hari lagi je kita nak memasuki bulan yang indah iaitu bulan Ramadhan..Moga Allah swt mengizinkan untuk kita berjumpa dengan Bulan yang penuh barakah ini. Rasanya semua yang bergelar ibu jika boleh ingin memasak sendiri juadah berbuka puasa untuk keluarga. Selain lebih terjamin tahap kebersihan dan khasiat makanan tersebut, ia juga boleh menjimatkan wang ringgit. Siapa tahan kalau setiap hari perlu membeli di bazaar Ramadan yang harga makananya sangatlah mahal. Mungkin bagi yang bekerja di rumah atau suri rumah, soal memasak untuk berbuka puasa tiada masalah tetapi bagi ibu yang bekerja ia agar mencabar dan perlu menjadi ‘lipas kudung’ jika hendak memasak setiap hari.…

  • bazar ramadhan,  kisahsidairy.com

    Tak Seperti Yang Di sangka

    Assalamualaikum Meh sini aku cerita sikit kat korang tentang apa yang aku beli kat bazar dan hasil dari pembelian itu.. Semuanya gara-gara terliur kat blog zaza tuari.Boleh baca entry zaza kat sini                  http://zazaabdullatif.blogspot.com/2014/06/kuih-koci-comel.html .Teringin la kononnya nak cari benda tu kat bazar..Benda apa tu…Ni lah  benda nya .Kuih koci idaman kalbu..Memang dah terasa kat tekak nie nak makan.Dalam kepala otak nie,dah terfikir nak cari yang sedap-sedap..Nasib baiklah tak boleh nak try satu..Kalau tak takdelah dapat yang hampeh macam nie.Nasib baiklah beli singgit je..Tu pun last-last humban dalam tong sampah. Kuih koci yang aku beli tu,beginilah hasilnya.Dengan lembik berair,inti kelapa tak berasa dan…

  • bazar ramadhan,  kisahsidairy.com

    Menjadi Rutin Harian Ke Bazar Ramadhan

    Assalamualaikum Saja nak membebel petang-petang ni.Mengisi masa lapang saat menunggu jam terpacak 4.45 petang.. Siapa suka pergi bazar Ramadhan nie...Of course ada yang suka dan ada yang tak suka kan..Sebabnya..aku rasa korang mesti tau kenapa.. Rasa nak membebel petang-petang nie dengan harga makanan yang ada kat bazar Ramadhan tu.. Sebelum tu,aku nak bagitau kat korang kenapa rutin setiap hari aku adalah pergi ke Bazar Ramadhan tu Kalau ikutkan hati nie,memag nak memasak je kerjanya..Sebab aku lagi puas hati memasak dari beli kat bazar tu..hasil dari memasak tu of course la buat suri rumah puas hati untuk diberi makan kepada anak-anak dan suami kan..Sejak MIL kat kampung nie,takdelah orang yang tolong…

  • bazar ramadhan,  kisahsidairy.com,  salam ramadhan

    Berniaga Di Bazar Ramadhan

    Assalamualaikum Alhamdulillah..Dah hari kedua kita berpuasa…Insyallah..Semalam berbuka puasa beramai-ramai di kampung..memang menyeronokkan..Rasa taknak balik je..hehehe…Tapi terpaksa jugak balik malam tu.Memang malam tadi,banyak kenderaan,mybe sebab mereka pun pulang ke kampung untuk berbuka bersama keluarga kan Ada yang start bercuti puasa ke..ehehehe…tu jawab dalam hati je eh!! nanti korang segan pulak,especially bagi wanita la kan… Oklah,nak bercerita pasal perniagaan yang kami buat tiap-tiap tahun di Bazar Ramadhan tempat aku nie.Tempat aku nie merujuk kepada kampung aku la yer.. Selalunya berniaga minuman,tetapi kali nie berubah arah pulak.Berubah menu pulak la kan.. Oklah menu kali nie adalah menu yang sama tahun lepas iaitu BuBur Kemboja..Aku pernah bagi resepi nie kat dalam blog ni.Korang nak,boleh…