• Uncategorized

    Kisah Si Buah Zuriat

                                                                       Assalamualaikum Selamat Tengahari semua..Entry kali nie aku nk tanye ler korang tentang tajuk entry kt atas nie Apa Itu Buah Zuriat ~Buah Zuriat Dikenali sebagai  buah adam/buah koka /buah zuriattin.Tapi Buahnya sama. Khasiatnya ~Dikatan buah ini sangat berkhasiat.Boleh menyembuhkan lenguh-lenguh badan,insyallah.Dan dikatakan sebagai petua untuk mendapatkan Zuriat Dimana tempat untuk mendapatkan Buah Ini ~Buah ini berasal dari Mekah.Ianya didapati di Jabal Uhud dan Jabal Rahmah dan Gua Hirak Harga di sana hanya sekita RM0.25 sen sahaja. p/s…

  • mYSELF,  Uncategorized

    Setelah 2 Hari berlalu

    Assalamualaikum Selamat pagi ols…Setelah 2 hri bercuti….rase nk cuti lagi.nk sambung lagi…mood nk keje hri nie kureng ckit…Tapi aku gagahkan juga tangan nie untuk menaip segala dokumen yang tertinggal selama 2-3 hri nie..emmmm…kalau la dapt cuti panjang…adoyaiiiiiiiiii opssss…pertama ali buat entyr di opis…nak tau knp?tetibe semua yang di block selama ini da tak di block lgik..xtau ler knp?so aku mengambil kesempatan ini untuk buat entry… hahahah..entah -entah nie hanyalah perangkap bg orang yg sllu mengambil kesemptan..ayoooo…tatau.. Klah uols..nak sambung makn meggi nie..hahah….

  • Uncategorized

    Si Kembar 3

                                                                           Assalamualaikum Selamat malam wahai bloggers…Haha…cantik punye ayat kan.. hemmmm…dok berangan -angan nie tentang entry nie… Dulu mase gi  KL berjalan-jalan, pernah la snap pic si kembar nie…memang xpercaya..tp bila tnya sang lelaki sebelah mereka tu(ayah die lar)huh..baru la beno bagai di kata… Bukak-punya bukak folder-folder pic nih,tetiba la muncul pic kembar nie…Dengan tidak semena-mena tangan ni laju jerk masukkan emel…pasword..terus ke new entry…pantas seyyy..haha.. Biasalah….nak wat entry pasal si kembar 3 nie.. Ceritanya mase aku…

  • Uncategorized

    Lisa Surihani ♥ Yusry

                                                                            Assalamualaikum Hi Blogger….Haha..Tajuk kat atas menunjukkan yang aku nie sebahagian peminat Lisa & Yusry.. Walaupun Entry nie baru jek dikarang..xbermakna aku nie da terlepas kereta api..tapi sibuk mengalahkan artis la jugak… Serius…punye la kacak dan cumel pengantin nie..mengingatkan aku kala-kala aku jadi pengantin satu masa dahulu(peh ayat) Seelum terlambat..aku nk sangat wish Selamat pengantin baru utk uols berdua walaupun aku tahu..bukan korang bace pun entry aku nie..haha…saje syok sendiri.. Nak jugak aku tampal gambo korangkt entry nie sebagai kenang-kenangan..muehehee…     haha..sile ler jamu mate tu..walaupun korang da tengok pic nie di google.. cdt to MIG bubuiiiiii….

  • Uncategorized

    Cuti Hari Isnin

                                                                       Assalamualaikum Hi ols….Hari nie hari isnin..hari cuti untuk aku..haha..hari nie aku da poteng…eh…bukan pontengla… aku mc…Pergi klinik kul 9 pagi..tpi da ramai sangat orang yang dok menunggu giliran.. Al-maklum la…hari isnin…mase aku datang tu giliran yang ke 17..sedangkan nombor giliran aku ke-34..peh…jauh sey aku kene tunggu…tapi tunggu punye tunggu pukul 11 lebih la kot..sampi la giliran aku. Tujuan aku gi hospital tu untuk buat pemeriksaan kesuburan…al-maklum la da setahun kahwin tp still xde baby lagi..risau la kan kalau-kalau xdpt…Tapi insyallah..aku akan cuba sedaya upaya untuk mencari ikhtiar untuk dapatkan bab.mybe dalam tahun nie jugakla..umur da makin meningkat..rsau bila fikir tentang zuriat…aku hnya mampu berdoa dan berikhtiar moga-moga ALLAH perkenankan…

  • Uncategorized

    Ado Kesahhhhhhhh!!!

                                                           Assalamualaikum Hi ols…sekarang nie masuh kat office..menghadap keje-keje yang sampi sekarang x habis2 lgik…La nie dok depan laptop kawan..update ape yang patut kat blog nie..sambil berblogwalking blogger-blogger malaysia.. Mak aiiiii…diorang nie..superb betul…umur baru belasan tahun…tp IT da bertingkat-tingkat tahap orang da ade knowledge tentang IT..Syabas kat korang… Eh…lari tajuk..walaupun aku xtau lagik tajuk ape yang aku nk bg kat post nie…ADO KESAH!!!! Berehat sebentar dari mengupdate key in ..penat jari jemari aku nie…kalau jari nie boleh bercakap,gaknyer da lame die cakap die penat..hahaha…tetapi…

  • Uncategorized

    ♥My 1st Anniversary♥

                                                                  Assalamualaikum Hi blogger….wah..hari nie cantik betul cuaca…tp mcm nk hujan…tp still la xde mendung yang berpanjangan.. Mybe byk orang kawen kot hari nie..haha…(xde kene mengena pun kan )       U ols nak tau x..diam x diam hari nie genap setahun perkahwinan eda ngan En.Suami ..Xsangka kan…terlalu cepat mase berlalu…berkongsi segala suka duka dengan EN.suami…Alhamdulillah..masih panjang jodoh kami…cantik gak kan tarikh hari nie…..12-2-12(saje nk boldkan…haha)                          …

  • Uncategorized

    Pasta Vs Pasta Pizza

                                                                     Assalamualaikum Hari Ini Hari Ahad..mane selalunye tempat yang korang pegi berjalan-jalan ek.. Hari nie still xde plan pi mane2 pun..Cik Husband dok Sibuk Buat assignment terakhir.. Entry nie xde kene mngena pun ngan kisah jalan-jalan hujung minggu..haha.. Igt nk Balik Kota Tinggi(tempat tumpah darah)haha..ye ker… Pasta…Dok kerana suke sangat tengok cite pasta korean tu..huh..dok sibuk la ajak En.Husband tu makan pasta..Macam mengidam pulak…giler sangat.. Last-last termakan pujuk rayu Si Ister untuk makan jugak pasta tu yeye..dapat jugak..hahaha.. best..hihihihi….cam…

  • Uncategorized

    Xde Mood

                                                                        Assalamualaikum hi Korang..Eda xde mood la sekarang nie nk taip entry..tatau kenapa…sibuk sejak2 nie….penat… emmmm…kene amik vitamin nie…antibodi da lemah… takut …………………… so korang…next time eda wat entry..betul-betul tatau mau tulis ape lagi da..wlupun ade idea…. bye ols…

  • Uncategorized

    Kisah Di Petang Hari

                                                                  Assalamualaikum ^_^ Hi dudssss…..hehe..Entry lagi….saje nk share pic-pic nie sepetang bersama with my family… Berjumba wamba(xtau mne dapat perkataan nie) di pekan telok sengat..(kota Tinggi,Johor) Klu korang nie orang johor n masih lagi belum ke telok sengat nie jom la..bukan kene sengat pun…tampat untuk beriadah bersama keluarga sambil menikmati makanan dan menghirup suasana pantai…emmm…best…tp xboleh mandi…tp klu korang nk memancing tu boleh la…Kat Telok Sengat nie selalu gak ade pertandingan memancing…so kepada kaki pancing boleh join ye..nk pancing suke suki pun boleh jugak… jom la layan pic nie ea…next entry eda bgtau lebih detail pasal telok sengat..hehe Bergedik santai dng budak gedik…hihihih   With My Hubby…                                                              My dad..sebok…