Saito University Collage Tawar Kursus Penguatkuasaan dan Undang-Undang

Saito University Collage Tawar Kursus Penguatkuasaan dan Undang-Undang|Kolej Pengajian tinggi yang pertama menawarkan kursus di dalam bidang Keselamatan dan Penguatkuasaan Undang-Undang.Bagi adik-adik yang baru sahaja lepas SPM,institusi manakan pilihan mereka?

 

 Jadi umi amat sarankan pada adik-adik  lepasan SPM untuk meneliti betul-betul jurusan yang akan di ambil kelak kerana untuk pengetahuan korang, purata pelajar yang tidak mendapat pekerjaan selepas tamat belajar meningkat sebanyak 87% berbanding 3 tahun lalu dan sering menyebabkan mereka berasa tertekan kerana tidak mempunyai Pekerjaan setelah tamat belajar.So, umi sangat-sangat berharap agar adik-adik atau anak-anak di luar sana mengetahui lebih terperinci akan jurusan yang bakal di ambil.Untuk itu, umi ada sedikit Info tentang Institusi yang menawarkan kursus dan jaminan kerja selepas bergelar graduasi.Jom baca lanjut tentang Saito University College ni.

SAITO UNIVERSITY COLLEGE

Mungkin ada di kalangan korang yang belum lagi mengenali tentang  SAITO UNIVERSITY COLLEGE  ni kan.Tapi tahu tak, Kolej ini telah melahirkan lebih dari 6,000 graduan sejak ditubuhkan pada tahun 1988.Dan mereka yang  graduasi selamat ditempatkan di sektor pekerjaan tanpa perlu menjadi penganggur dengan lebih lama.

 

Yang menariknya yang perlu korang tahu adalah sehingga kini seramai lebih 471 anggota Polis Diraja Malaysia, Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia,Dewan Bandaraya Kuala Lumpur, Smart Team, Tenaga Nasional Berhad dan lain-lain syarikat swasta telah bergraduasi.Ini bermakna, Saito University collage bukan sahaja menerima pelajar lepasan SPM , malah pegawai yang sudah pun berkhidmat pun masih lagi boleh meneruskan pengajian untuk menambah baik pengetahuan dan peluang kenaikkan pangkat yang lebih tinggi.

 

 KENAPA MESTI PILIH KOLEJ INI SEBAGAI UNIVERSITY LEPAS TAMAT SPM
 
Lebih 29 tahun pengalaman  dalam Industri Pendidikan

Saito University College telah ditubuhkan pada tahun 1988 dengan memberi tumpuan kepada menyediakan pendidikin tinggi kepada lepasan sekolah SPM dalam pelbagai kursus yang membina pengetahuan  berdasarkan bidang penguatkuasa undang-undang, pengurusan keselamatan, perniagaan dan reka bentuk grafik.

IPT Malaysia pertama menawarkan program Penguatkuasaan dan undang-undang.

-Meneraju lebih 29 tahun dalam industri pendidikan menjadikan Saito Universiti College merupakan IPT PERTAMA di MALAYSIA yang menawarkan berkaitan dalam bidang keselamatan dan penguatkuasaan undang-undang.

Diiktiraf Penuh Kerajaan Malaysia.

Program ini telah mendapat akreditasi dari Agensi Kelayakan Malaysia(Malaysia Qualification Agensi-MQA) dan pengiktirafan Jabatan Perkhidmatan Awam-JPA.Bukan itu sahaja sehingga kini seramai lebih 700 anggota Polis Diraja Malaysia, Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia, Dewan Bandaraya Kuala Lumpur, Smart Team ,Matrade,Tenaga Nasional Berhad dan lain-lain syarikat swasta telah bergraduasi.

Graduan kerja dalam sektor Kerajaan

-Di Saito Universiti College, bagi Diploma Penguatkuasa Undang-Undang memberi tumpuan khusus kepada penguatkuasaan Undang-undang dan keselamatan.Program ini mempunyai peluang kerjaya yang cerah dalam bidang penguatkuasaan Undang-undang seperti Polis, JPJ, Kastam, Imegresen, SPAD, SPRM dan Agensi Penguatkuasaan di Malaysia.Institusi ini telah melahirkan lebih 30,000 graduan yang berkelayakkan sejak penubuhannya.Saito Universiti College percaya bahawa program unik yang dibangunkan di Kolej ini mampu mencapai sasaran pasaran dan meningkatkan taraf hidup di kalangan generasi muda dan memudahkan untuk peluang pekerjaan dalam sektor swasta mahupun kerajaan.

Lebih 700 Badan Unit Beruniform telah tamat pengajian

-Bukan itu sahaja sehingga kini seramai lebih 700 anggota Polis Diraja Malaysia, Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia, Dewan Bandaraya Kuala Lumpur, Smart Team ,Matrade,Tenaga Nasional Berhad dan lain-lain syarikat swasta telah bergraduasi.Untuk makluman anda, kebanyakkan graduan yang telah tamat pengajian telah dinaikkan pangkat ke Sarjan,Inspektor dan ASP mengikuti kekosongan yang ada.

 

SENARAI KURSUS YANG DITAWARKAN SAITO UNIVERSITI COLLEGE

 SAITO BUSINESS SCHOOL
  • Sarjana Muda Pengajian Sumber Manusia(Kepujian)
  • Yayasan Pengajian Perniagaan
  • Diploma Pengurusan Sumber Manusia
  • Diploma Pengurusan Perniagaan
SAITO SECURITY ACADEMY
  •  Sarjana Muda Sastera dalam Penguatkuasaan Undang-Undang(Kepujian)
  • Diploma Pengurusan Keselamatan
  • Diploma Pentadbiran Penguatkuasaan Undang-Undang
SAITO DESIGN SCHOOL
  • Diploma dalam Reka Bentuk Grafik
  • Diploma dalam Reka Bentuk Multimedia
  • Diploma dalam Rekabentuk Dalaman
  • Diploma dalam Reka Bentuk Fesyen

BILAKAH PENGAMBILAN PELAJAR UNTUK TAHUN 2019

Untuk mereka yang berminat untuk melanjutkan pelajaran di Saito University College, pengambilan adalah sepanjang tahun iaitu pada bulan Januari, Mac dan juga Mei 2019.

Untuk maklumat lanjut boleh layari website dan social Media Saito Universiti College seperti di bawah :-

 

Ataupun korang boleh terus ke Saito University College mengikut lokasi yang umi dah berikan di bawah ni ye

Location:

18, Jalan Tengah, Pj New Town, 46200 Petaling Jaya, Selangor, Malaysia

T: +603-7954 7200

 

siti Rohaida

Mommy Blogger | Johor Blogger (JDT Blogger) For Any Collaboration | Events | Review | Sponsorship Email : sitirohaida81@gmail.com

20 thoughts on “Saito University Collage Tawar Kursus Penguatkuasaan dan Undang-Undang

  • January 7, 2019 at 10:42 am
    Permalink

    Good luck untuk adik-adik yang dah tamat SPM & nak lanjutkan pelajaran ke peringkat lebih tinggi. Pilihan kolej yg baik macam ni patut jd guideline spy tak tersalah pilih nnt.

    Reply
  • January 7, 2019 at 11:37 am
    Permalink

    It it is very important to choose wisely the college and course to further their studies. Because it will determine their future. Students must do some research first before make a decision.

    Reply
  • January 7, 2019 at 12:38 pm
    Permalink

    saito college ni memang dah sangat familiar dari dulu. terkenal dengan dia punya kemahiran dan juga pelbagai faedah . tahniah buat mereka yg graduan dari sini!

    Reply
  • January 7, 2019 at 12:48 pm
    Permalink

    Bagus informasi begini. Moga memberikan manfaat kepada semua yang mencari peluang untuk menambah ilmu pengetahuan. Moga dipermudahkan semua ye.

    Reply
  • January 7, 2019 at 1:50 pm
    Permalink

    Bagus SAITO collegge ni. Cx jarang² dgr pasal saito tp pernh dgrg terbaik dengan adanya kos baru. Makin ramai student akan join sebab byk pilihan. Rindu pula zaman jadi student. Masa tu tkde apa yg perlu difikirkan. Belajar sahaja.

    Reply
  • January 7, 2019 at 4:47 pm
    Permalink

    I have heard about Saito University Collage before. memang dia bagus. I would encourage ppl to join this college too. it has been established for long and is a good institute for ppl to learn 🙂

    Reply
  • January 7, 2019 at 5:24 pm
    Permalink

    Ingat saito college ni dekat jepun. Nama dah mcm jepun2 dah. Bagus artikel ni kongsi untuk adik2 yang baru lepas habis spm utk decide halatuju diorang

    Reply
  • January 7, 2019 at 7:32 pm
    Permalink

    Hey… my office mate used to work as lecturer at this college… mmg tau sini offer design and creative coursw

    Reply
  • January 7, 2019 at 10:13 pm
    Permalink

    Selalu jugak dgr pasal Saito ni. Nampak mcm menarik sbb kos2 yg ditawarkan more on law enforcement. Boleh suggest kt kawan-kawan ni. huhuhu

    Reply
  • January 7, 2019 at 10:14 pm
    Permalink

    Bagus ni untuk lepasan spm. Betul tu, kena buat pilihan yang tepat. Kena pilih subjek atau jurusan yang kita minat. Share atas 9engalaman sendiri. Saya suka subjek kira2 dari subjek membaca. So, saya ambik engineering berbanding medic.

    All the best untuk adik adik spm. Buatlah pilihan yang Bijak demi masa depan. Soal kerja tu, belakang kira. Itu bergantung Kepada rezeki memasing

    Reply
  • January 8, 2019 at 1:18 am
    Permalink

    Anak sis sorang dah lepas U dn seorang lagi masih di kolej..masing2 ada bidang yang mereka minat. Cuma sekarang tunggu yang kecik form 3 ni pulak..tunggu masa dia pulak nak masuk kolej apa. Untung budak2 sekarang..mcm2 tempat belajar ada utk lepasan spm..pilih aje mana yg sesuai dengan bidang dn minat

    Reply
  • January 8, 2019 at 6:13 am
    Permalink

    first time dengar nama universiti ni…menarik juga sebab kursusu yang ditawarkan seperti undang2 tak banyak ditawarkan universiti di malaysia….boleh rekomen kat adik atau anak yang hendak mengikut kursus kat sini..

    Reply
  • January 8, 2019 at 7:47 am
    Permalink

    kita pernah dengar nama kolej ni, tapi ingat-ingat lupa.. rupanya kolej ni dah lama ye? kiranya saito ni lebih dikenali dengan bilangan tenaga pengajar yg berpengalaman lebih dari 29 tahun dan lain-lain lagi lah… dah search more tentang saito kolej ni, mmg nampak bagus,, bolehlah tawarkan sedara masuk sini sebab kdg2 masuk u pon lebih kurang sama kan…

    Reply
  • January 8, 2019 at 8:36 am
    Permalink

    oh yes ada law course kat sini, best lah ! tapi tak mahal harga course education kat college ni? sebab bagi I college memang mahal dari gov tapi ianya akan bagi pilihan pada mereka yang tak dapat tawaran dari universiti awam. apa pun belajar cari ilmu jangan dok focus pada buku je .. bagi i subjek paling mahal ialah pengalaman…

    Reply
  • January 8, 2019 at 8:40 am
    Permalink

    Dah banyak koleh untuk yang nak belajar tapi result kurang memberangsangkan. Tapi best gak saito ni sbb ada course utk yang dah bekerja untuk sambung belajar. Yang best ada course security tu..

    Reply
  • January 8, 2019 at 9:04 am
    Permalink

    Wahh bagusnya untuk penjawat awam nak pjj. Suami ena tahun ni last pjj. Memang terasa berat bagi pasangan.hehe.. takpelah susah dahulu. Senang kemudian. Ingat nak dia smbung terus master tapi takde plak ye master kt sini. Ramai jugak kawan2 tahun ni pjj. Sebab start tengok suami tu dorang bminat. Bole la ena suggest kolej ni buat mereka yang rasa nak sambung belajar.

    Reply
  • January 8, 2019 at 10:51 am
    Permalink

    Good! Apapun,benda paling penting nak pilih tempat sambung belajar tu adalah sesebuah institusi itu diiktiraf oleh Kerajaan atau tak, kalau tak diiktiraf mohon lupakan hasrat utk sambung pengajian kerana kelak akan menyesal. Tapi untuk Saito University ini, diiktiraf oleh Kerajaan dan begitu banyak jurusan yang boleh dipilih.

    Reply
  • January 8, 2019 at 11:57 am
    Permalink

    moga adik-adik tidak confuse dalam pemilihan course bila masuk universiti. Kalau minat dengan course yang ditawarkan ni boleh lah cuba.

    Reply
  • January 9, 2019 at 2:31 am
    Permalink

    menarik nih , anak buah pun baru habis SPM …bolelahlah nanti nak share dengan dia artikel ni kot dia dan kawan2nya mencari-cari kolej untuk sambung pelajaran dalam bidang yang dia minati

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *