July 13, 2020
feminine wash rahsia puteri

Rahsia Puteri Feminine Wash Selesa Sepanjang Hari

Rahsia Puteri Feminine Wash Selesa Sepanjang Hari | Umi pasti setiap wanita menitikberatkan penjagaan intim kan? Jika tidak diambil berat, maka akan terjadilah perkara yang tidak diingini seperti kegatalan, keputihan dan masalah-masalah lain yang timbul.

 

Siapa yang selalunya ada masalah sebegini. Tak semestinya mereka yang berkahwin sahaja tau.Yang belum berkahwin pun ada masalah-masalah keputihan, kegatalan dan sebagainya.Kadang tu sebab hormon masing-masing jugak.

Bahagian intim kita ni uni dan memerlukan penjagaan yang khas tau.Faraj mempunyai PH berasid secara semulajadi yang bantu mengekalkan keseimbangan bakteria yang baik dan buruk.Mencuci dengan sabun biasa atau gel mandi boleh menyebabkan ketidakseimbangan PH yang akan mengakibatkan masalah seperti jangkitan dengan gejala kekeringan , bau busuk dan kegatalan.Oleh itu amalan pembersihan bahagian intim yang betul adalah penting untuk mengekalkan  kesihatan faraj.

Kita tak boleh ambil mudah kepentingan penjagaan faraj ni kerana kalau tak dijaga mungkin akan lebih teruk.Risau jika terdapat simptom-simptom masalah dibahagian intim kita kan? So korang tau ke apa simptom-simptom yang kita kena tahu bila kita ada masalah dibahagian intim tu.Meh umi share

SIMPTOM MASALAH PADA BAHAGIAN INTIM

Sekiranya korng ada mengalami simptom-simptom yang umi sebutkan di bawah, silalah berjumpa dengan doktor untuk mendapatkan pemeriksaan yang lebih lanjut.Antara simptomnya adalah

  • Faraj menjadi kemerahan, gatal atau bengkak

Faraj boleh menjadi bengkak disebabkan meruang, jangkitan faraj, sista atau kerana STD. Faraj yang merah dan bengkak bukanlah sesuatu perkara yang boleh dipandang remeh, pastikan anda mendapatkan pemeriksaan dengan segera.

  • Jangkitan saluran kencing (UTI)

Jika anda tidak mandi selepas melakukan senaman fizikal, atau kerap terlupa untuk membuang air kecil selepas melakukan seks, anda mungkin berisiko untuk mendapat jangkitan saluran kencing. Tabiat yang tidak sihat ini boleh menyebabkan bakteria merebak ke bahagian saluran kencing.

  • Kesakitan ketika melakukan seks

Merasa sakit ketika hubungan seks boleh terjadi disebabkan kekeringan. Tetapi, ia juga berisiko untuk berlaku disebabkan UTI, jangkitan yis atau vaginosis bakteria. Jika anda merasa sakit ketika melakukan seks, anggap ia sebagai simptom bahawa faraj anda memerlukan lebih penjagaan.

  • Pendarahan

Sekiranya berlaku pendarahan pada faraj antara tempoh kedatangan haid, selepas melakukan seks atau selepas menopaus, ia juga antara simptom bahawa faraj anda mungkin mengalami masalah.

 

So, untuk mengelakkan dari perkara-peraka di atas, kekalkan penjagaan dan penggunaan Feminine wash yang betul.Nak cari feminin wash ni pun kena juga berhati-hati.Kadang-kadang ada sesetengah produk boleh buat kita alah untuk menggunakannya.Umi nak share dekat korang satu feminine wash yang korang wajib cuba untuk kekalkan kesegaran sepanjang hari.

Apa dia? Haruslah Femine wash Rahsia Puteri ni.Ia diformulasi dengan bahan semulajadi dan campuran ekstrak herba yang dapat membersihkan bahagian intim kita dan memberi kesegaran sepanjang hari.

Rahsia Puteri Feminine Wash Selesa Sepanjang Hari

KEBAIKKAN MENGGUNAKAN FEMININE WASH RAHSIA PUTERI

  • Melindungi daripada jangkitan dan kerengsaan bahagian intim
  • Mencegah bau yang kurang menyenangkan
  • Mengurangkan keputihan
  • Menganjalkan kulit secara semula jadi
  • Mengurangkan kekeringan pada bahagian intim

Rahsia Puteri Feminine Wash Selesa Sepanjang Hari

Jom tengok pulak apa bahan-bahan yang terdapat di dalam Femine wash Rahsia Puteri ni

CARA PENGGUNAAN  FEMININE WASH RAHSIA PUTERI

Rahsia Puteri Feminine Wash Selesa Sepanjang Hari

 

  • Step 1

Basahkan bahagian intim dengan Air

  • Step 2

Picit sedikit Procare Rahsia Puteri feminine wash pada tapak tangan

  • Step 3

Basuh bahagian intim dengan lembut.Biarkan selama 30 saat sebelum membilas.

 

RAMUAN YANG TERDAPAT DI DALAM FEMINIE WASH RAHSIA PUTERI

Pueraria Mirificia (Lobata) 

  • Mengurangkan simptom menopaus
  • Mengurangkan kekeringan bahan intim
  • Memulihkan epitelium bahan intim

Manjakani

  • Melindungi organ bahagian intim daripada jangkitan kulat, bakteria,
  • Mengurangkan keputihan berlebihan

Kacip Fatimah

  • Bertindak sebagai antioksidan
  • Menggalakkan sintesis kolagen kulit
  • Sebatian fenolik & flavonoid dalam tumbuhan

Daun Sirih

  • Bertindak sebagai antioksidan semulajadi untuk menyingkirkan radikal bebas
  • Mengurangkan bau yang kurang menyenangkan

Bawang Putih

  • Melindungi daripada jangkitan virus, bakteria dan yis
  • Mengurangkan tindak balas alahan

 

HARGA FEMINIE WASH RAHSIA PUTERI

Harga untuk feminine wash ni seperti di bawah.Ada 3 packaging mengikut size dibawah ini ye.

 

30 ml = RM 15.00
100 ml = RM43.00
30 ml + 100 ml = RM 50
Untuk maklumat lanjut boleh layari details di bawah ni
Website: 
 
Facebook:
Instagram:

Yang berminat nak menambah pendapatan boleh contact Y.S.P Industries (M) Sdn Bhd +60124954288

siti Rohaida

Blog about parenting, tips parenting, deco, homeschooling activities, travel and beauty.Welcome to kisahsidairy blog

View all posts by siti Rohaida →

One thought on “Rahsia Puteri Feminine Wash Selesa Sepanjang Hari

  1. Ooo ada lain ek? dulu hingga kini hanya guna lactyd tu je, kadang yang sireh tu..yang ni belum ada nampak lagi, kalau nampak nak cuba gak laaa..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *